A Dr. Herz Tőzegáfonya kivonat kapszula egy olyan egyedülállóan komplex készítmény, ami a tőzegáfonya-kivonat mellett tartalmaz D-mannózt, medveszőlőlevél-kivonatot, C-vitamint és szerves kötésű cinket is. Ennek köszönhetően a készítmény kiemelkedően hatékonyan járulhat hozzá nem csupán a felfázás megelőzéséhez, hanem a már fennálló hólyaghurut gyorsabb gyógyulásához is. A tőzegáfonya már régóta népszerű azoknak a hölgyeknek a körében, akik gyakran szenvednek felfázástól, valamint súlyosabb húgyhólyaggyulladás esetén is alkalmazni szokták a kiegészítő terápia részeként.

Napjainkban már tudományosan is bizonyított, hogy a tőzegáfonya képes támogatni a szervezetet abban, hogy hatástalanítani tudja azt az E.coli baktériumot, amelyik felelőssé tehető a gyulladásos folyamatok kialakulásáért. A tőzegáfonya egyedülállóan hatékonyan használható fel hólyaghurut esetén, megelőzheti a visszatérő felfázást, illetve már fennálló hólyaghurut esetén is sikeresen léphet fel a húgyúti fertőzést kiváltó kórokozók ellen. A Dr. Herz Tőzegáfonya kivonat kapszulában található összetevők nagymértékben fokozhatják a tőzegáfonya áldásos hatásait.

Mikor ajánlott a Dr. Herz Tőzegáfonya kapszula fogyasztása?

 • Felfázás esetén
 • A húgyúti fertőzések tüneteinek enyhítésére
 • A húgyúti fertőzések hatékonyabb megelőzéséhez

Dr. Herz Tőzegáfonya kivonat kapszula

A tőzegáfonya számtalan fajta immunrendszert erősítő és antibakteriális összetevőt tartalmaz, többek között van benne A- és C-vitamin, kalcium, magnézium, foszfor, kálium, mangán, cink, vas, kén, pektin, antioxidánsok, kvercetin, gyümölcssavak és cukrok. A C-vitamin növelheti a limfociták mennyiségét, pozitívan hat a fehérérsejtek működésére, valamint kontrollálja a neutrofil fagociták és a granulociták működését is. Mindezeknek köszönhetően jelentősen fokozhatja a szervezet védekezőképességét a fertőzésekkel szemben, valamint képes lerövidíteni azok időtartamát.

Amikor tőzegáfonyát fogyasztunk, akkor a szervezetünkben egy hippursav nevű vegyület kezd el termelődni, ami extra hatékony antibakteriális hatással van megáldva, ezáltal könnyedén képes elpusztítani a húgyutakban szaporodó baktériumokat.

A tőzegáfonya tartalmaz proanthocianidint is, ami szintén meg tudja akadályozni azt, hogy a baktériumok a húgyutak falára tapadjanak, továbbá mostoha körülményeket teremt a kórokozók számára a húgyúti rendszerben.

A tőzegáfonyában található benzoesav ugyancsak erős antiszeptikus hatással van felvértezve, hozzájárulhat a fertőzés kockázatának csökkentéséhez, valamint képes elpusztítani a káros baktériumokat. Mindezzel pedig jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy a lehető legkisebb mennyiségben legyenek jelen a káros baktériumok a húgyúti rendszerben, így a vizeletben is, aminek köszönhetően sokkal kisebb mértékben lehetünk fogékonyak a húgyúti fertőzésekre.

A tőzegáfonya nem csupán a felfázás megelőzésében jeleskedik, mivel igen eredményesen alkalmazható az akut és a krónikus húgyúti fertőzések esetén az antibiotikum-kúra kiegészítéseként is. A tőzegáfonya elősegítheti a gyorsabb lábadozást, képes csillapítani a fájdalmakat, az égő érzést vagy a viszketést.

Fontos megjegyezni, hogy a súlyosabb szövődmények megelőzése érdekében a húgyúti rendszer visszatérő, makacs fertőzései esetén szükségessé válhat az antibiotikumok adása, ezért bármiféle húgyúti panasz jelentkezésekor fontos, hogy mielőbb felkeresse kezelőorvosát.

A Dr. Herz Tőzegáfonya kivonat kapszula tartalmaz D-mannózt is, ami a tőzegáfonyában található mannóz extrahált formája, melyet egyre többen tartanak az antibiotikumok természetes alternatívájának. A D-mannóz különleges képessége, hogy megfosztja az E-coli baktériumokat a csillóiktól, ami miatt nem tudnak megtapadni a húgyúti rendszerben, így aztán a vizelettel együtt távoznak a szervezetből.

A hólyaghurutot körülbelül 90%-ban az E. coli baktériumok okozzák, amik a húgyutak falára tapadnak, ezért aztán csak igen csekély mértékben képesek távozni a vizelettel. A D-mannóz viszont meg tudja semmisíteni az E. coli csillóit, ezért azok nem lesznek képesek tovább megmaradni a húgyutak falán, így a vizelettel együtt könnyen kimosódnak a szervezetből.

A D-mannóz egyik legnagyobb előnye, hogy egy egyszerű cukormolekula, vagyis teljesen természetes eredetű, így nem okoz semmilyen kellemetlen mellékhatást a szervezetben. Mindezek miatt teljesen biztonságosan fogyaszthatják gyerekek és várandós nők is. A D-mannóz nagyon csekély mértékben szívódik fel a szervezetben, voltaképpen teljes mértékben kiürül a vizelettel együtt.

A D-mannóz alkalmazása számtalan előnnyel bír az antibiotikumokhoz képest, amelyek közül kiemelkedik, hogy egyáltalán nem károsítja a számunkra hasznos baktériumokat, tehát nem borítja fel a bélflóra érzékeny bakteriális egyensúlyát. A D-mannóz ráadásul könnyen, gyorsan beszerezhető, mivel nem kell orvosnak felírnia.

Ráadásul a D-mannóz erősítheti is az immunrendszert, illetve felléphet a Candida-fertőzés ellen is. Gyulladáscsökkentő képességének köszönhetően pedig hozzájárulhat a szövetregenerációhoz, így képes lehet kezelni a gyomor és a bél fertőzéseit is.

S mivel a D-mannóz nem szívódik fel a véráramban, ezért más cukrokkal ellentétben nem befolyásolja a vércukorszintet, így a kezelőorvosukkal való konzultáció után cukorbetegek is fogyaszthatják.

A D-mannóz legfőbb előnyei:

 • Teljesen természetes anyag, ezért nem avatkozik bele a szervezet normális működésébe
 • Nem okoz kellemetlen mellékhatásokat
 • Felhasználható megelőzéshez, fogyasztható folyamatosan hosszú távon is
 • Néhány napos kezelés után teljesen biztonságosan abbahagyható a szedése
 • Nem vált ki allergiás reakciókat
 • Nem tesz kárt a hasznos baktériumokban
 • Gyerekek is fogyaszthatják
 • Várandós és szoptatós nők is alkalmazhatják
 • Cukorbetegség esetén is szedhető rendszeres vércukorszint ellenőrzés mellett
 • Nincs benne élesztő
 • Nem kell orvosnak felírnia, vény nélkül beszerezhető

A Dr. Herz Tőzegáfonya kivonat kapszula tartalmaz orvosi medveszőlőlevél kivonatot is, melyet természetes vizelethajtó és fertőtlenítő hatásának köszönhetően ugyancsak gyakran használnak fel húgyúti fertőzések esetén. A készítményhez hozzáadott C-vitamin és a szerves cink pedig jelentősen hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez, a szervezet ellenálló képességének növeléséhez.

Felejtse el a hólyaghurut, a felfázás gyötrelmeit a komplex összetételű Dr. Herz Tőzegáfonya kivonat kapszula segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: