Az Organiqa Barátcserje kapszula természetes módon lehet képes segítséget nyújtani többek között PMS (premenstruációs szindróma) tünetek (menzesz előtti pattanások, feszültség, hasi görcsök, mellfeszülés) rendszertelen havi ciklus, illetve olyan változókori tünetek esetén, mint a hangulatingadozások, a hőhullámok vagy az alvászavarok. A barátcserje teljesen hormonmentes, mégis kiemelt módon lehet képes segíteni a hormonális eredetű női problémákon, ugyanis növelni tudja a progeszteron nevű hormon termelődését, ami fontos szerepet játszik a hormonháztartás kiegyensúlyozottabb működésében.

Milyen esetekben javasolt különösen az Organiqa Barátcserje kapszula fogyasztása?

 • Változókorban
 • A női hormonműködés támogatásához
 • PMS, tehát premenstruációs szindróma esetén (hasi görcsök, hangulatingadozások)
 • Hormonális eredetű akne ellen
 • A menstruációs ciklus szabályzásához

Organiqa Barátcserje kapszula

A barátcserje neve sokat elárul a hatásairól, ugyanis az ókori görögök Agnos névvel illették a növényt, majd agnus-castus-nak nevezték, ami a szemérmes és a bárány szavak összetétele volt. A barátcserjét, vagyis a Vitex agnus-castust már évszázadok óta alkalmazzák a népi gyógyászatban a különféle nőgyógyászati panaszokra és a női ciklus szabályozásához, felhasználták például hangulatingadozások és depresszió esetén is.

Napjainkban már tudományosan is alátámasztottak a barátcserje pozitív hatásai a női szervezetre, amit teljesen természetes és rendkívül hatékony hormonális kiegyensúlyozó hatásának köszönhet. A legtöbb nőgyógyászati probléma, köztük a menstruációs zavarok vagy a meddőség mögött nagyon sok esetben valamilyen hormonális zavar, a prolaktin szintjének megemelkedése vagy a progeszteron túl alacsony szintje áll a háttérben. A barátcserje pedig bizonyítottan képes visszaállítani az ösztrogén-progeszteron hormonok egyensúlyát a szervezetben, mivel olyan bioaktív hatóanyagok találhatóak benne, amelyek kémiai szerkezete szinte teljes mértékben megegyezik a női szervezetben jelen lévő hormonokkal.

A barátcserje fokozza és normalizálja az agyalapi mirigy működését, ami azért kulcsfontosságú, mivel ez a mirigy gondoskodik az ösztrogén és a progeszteron hormonok egyensúlyáról a női szervezetben. Továbbá az agyalapi mirigy irányítja a petefészek működését, így pedig kontrollálja az általa termelt hormonok mennyiségét is.

Amit mindenképpen ki kell emelni, hogy a barátcserje nem tartalmaz semmilyen hormont, mivel közvetett módon tud hatást gyakorolni a szervezet természetes folyamataira. A barátcserje hatóanyagai a dopamin receptorokhoz (DA2) kapcsolódnak, és ezen keresztül tudják csökkenteni a prolaktin szintjét. Ezáltal a barátcserje segíteni képes például a havi vérzés ki-kimaradása, rendszertelen ciklus, de akár termékenységi problémák esetén is. A barátcserje tehát mesterséges hormonok nélkül képes pozitív hatásokat kifejteni, ezért nem okoz kellemetlen vagy egészségkárosító mellékhatásokat.

Milyen esetekben nyújthat segítséget a barátcserje?

 • PMS (premenstruációs szindróma), a menstruációt megelőző időszakban fájdalmak, levertség, hangulatingadozások stb.
 • Menstruáció alatti fájdalmak, hasi görcsök, mellfeszülés
 • Rendszertelen menstruációs ciklus
 • A menstruáció előtti és alatti erőteljes hangzatingadozások, akár a depresszióig fokozódó levertséggel
 • Alacsony progeszteronszint, magas prolaktinszint miatt fellépő problémák
 • Változókori (klimax) tünetek, mint például a hőhullámok, a fejfájás, az ingerlékenység vagy az alvászavar

Premenstruációs szindróma, PMS

A barátcserje kivételesen hatékonyan tud fellépni a premenstruációs szindróma kellemetlen testi és lelki tünetei ellen. Ezek a panaszok egyébként roppant széles körűek, mivel napjainkban az orvosok már több mint 100 fajta tünetet hoznak kapcsolatba a menstruáció előtti időszakkal. A nők többsége a következő tünetektől szenved: hangulatingadozások, ingerlékenység, türelmetlenség, hasfájás, görcsök, fejfájás, migrén, mellkasi fájdalom, koncentrálási nehézségek, akne, rossz közérzet. A nők mintegy 20-40 %-a azonban igen komoly tünetekkel és fájdalmakkal is küzd a menstruációt megelőző időszakban, melyek nem csupán kellemetlenségeket okoznak, hanem jelentősen ronthatják az életminőséget is. A barátcserje rendszeres fogyasztása által enyhíthetőek lehetnek az olyan tünetek, mint a lehangoltság, az ingerlékenység, a depresszió, az ödéma, a székrekedés, a fejfájás vagy a mell feszülése és érzékenysége.

Változókori tünetek enyhítése

A barátcserje kiemelkedő módon tudja fenntartani a hormonális egyensúlyt a menopauza időszakában is. A változókorban teljesen felborul a hormonális egyensúly a hölgyek szervezetében, ami miatt különféle kellemetlen panaszok üthetik fel a fejüket. A barátcserje roppant hatékonyan tudja növelni az agyalapi mirigy follikulus stimuláló hormon (FSH) és a luteinizáló hormon (LH) termelését, ezáltal kedvező hatást fejt ki a progeszteron hormon, vagyis a sárgatest termelésére. Ennek köszönhetően nagymértékben enyhítheti, vagy akár teljesen meg is szüntetheti a változókorban fellépő kellemetlen panaszokat, amelyek egyébként jelentősen károsíthatják a nők egészségét is.

A barátcserje rendszeres fogyasztásával jelentősen csökkenthetőek, akár teljesen meg is szüntethetőek az olyan tünetek, mint a szorongás és a depresszió, a hangulatingadozások, a hőhullámok vagy a fokozott izzadás. A barátcserje természetes antidepresszáns hatása szintén nagyon nagy segítséget nyújthat a hölgyek számára a klimax alatt, mivel ilyenkor nagyon gyakran szenvednek az olyan tünetektől, mint a hirtelen hangulatingadozások, a szorongás vagy a nyomott hangulat. Ezáltal a barátcserje jelentősen képes lehet javítani a változókorban lévő nők életminőségét. Emellett pedig a barátcserje a progeszteron szintjének fokozása által képes lehet kitolni a menopauza kezdetének időpontját, aminek köszönhetően segíthet a korai változókor jelentkezésekor is.

Termékenység fokozása

A barátcserje termékenységet növelő hatását manapság már számos tudományos vizsgálat igazolja, amelyek egyértelműen alátámasztják, hogy a barátcserje számottevően képes lehet fokozni a teherbeesés esélyét. A barátcserje segítséget nyújthat a meddőség elleni küzdelemben, a termékenység növelésében abban az esetben, ha a problémát az okozza, hogy enyhe mértékben alacsony vagy közepes szintű a progeszteron szintje a szervezetben. A barátcserje a progeszteron szintjének fokozásával, illetve a prolaktin szintjének csökkentésével szabályozni tudja az ovulációt.

A túl magas prolaktinszint azt eredményezheti, hogy ki-kimarad a menstruáció. Azonban a barátcserje képes visszaállítani a normális havi ciklust, ami kulcsfontosságú feltétele a teherbeesésnek. Emellett a barátcserje segíti a petefészek normál működését is, ami által szintén fontos szerepet játszhat a terhesség létrejöttében és megtartásában. A progeszteron hormon hiánya ugyancsak okozhat meddőséget, ugyanis a progeszteron elengedhetetlen például a normális menstruációs ciklushoz, illetve a terhesség bekövetkezéséhez és fenntartásához is. A barátcserje növelni és szabályozni tudja a progeszteron termelését a szervezetben, aminek köszönhetően hozzájárulhat a termékenységhez, valamint minden egyéb progeszteronhiányból adódó tünet és probléma elleni fellépéshez is.

A női hormonális egyensúly támogatásához próbálja ki a hormonmentes, teljesen természetes Organiqa Barátcserje kapszulát!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: