A Natur Tanya Vegán 100% Spirulina tabletta adalékanyagmentes, teljesen tiszta, 100%-ban természetes spirulina algát tartalmaz, méghozzá deklarált, 66%-os fehérjetartalommal. A készítmény formulázásához nem alkalmaznak adalékanyagokat, például csomósodást gátlókat, mivel direkt tablettázással készül. A spirulina egy olyan különleges mikroalga, ami rengeteg értékes hatóanyagot tartalmaz, amelyek többek között jelentősen képesek fokozni a szervezet vitalitását, megerősíthetik az immunrendszert, valamint támogatják a belek aktivitását és a testsúlykontrollt.

A spirulina hozzájárulhat a szervezet alapos méregtelenítéséhez, salaktalanításához, az ellenálló képesség növeléséhez, s ezáltal a betegségek hatékonyabb megelőzéséhez. Emellett kifejezetten jótékony hatást képes kifejteni a szív- és érrendszerre, elősegítheti a normál vérnyomás, koleszterinszint és vércukorszint fenntartását.

A Natur Tanya Vegán 100% Spirulina tabletta

  • Akár 2000 mg spirulina port tartalmaz adagonként
  • Hozzáadott adalékanyagok, mesterséges színezék, tartósítószer és aroma nélkül készül
  • Vegán minősítésű mikroalga tabletta
  • 66%-os fehérjetartalommal rendelkezik
  • Fokozhatja a szervezet vitalitását, energizál
  • Javíthatja a belek aktivitását
  • Segíthet a fogyókúrázóknak a testsúlykontrollban

Natur Tanya Vegán 100% Spirulina tabletta

A termék egy kitűnő és teljesen természetes fehérjeforrás, így kifejezetten javasolt a fogyasztása egyoldaldalú táplálkozás, alacsony zöldségfogyasztás esetén, illetve azoknak, akik fogyni szeretnének. A fehérje hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához, ezért sportolók, testépítők is hasznát vehetik.

A spirulinának a chlorella algával ellentétben nincsen sejtfala, így nem igényel egyéb fizikai és kémiai feldolgozási folyamatot a testünkben ahhoz, hogy emészthető legyen. A spirulina természetes multivitaminként képes feltölteni a szervezetet rengeteg tápanyaggal, ezért jelentősen fokozhatja a vitalitást, energiát ad, ezáltal hatékonyan képes fellépni a fáradtság, a kimerültség ellen. Ráadásul nagy segítséget nyújthat a testsúlykontrollhoz, valamint képes gátolni a keményítő lebontását, ami átmegy a beleken, aminek köszönhetően fokozhatja a belek aktivitását.

A spirulina algában nem kevesebb, mint 4000 vitális tápanyag található meg, ezért az Egészségügyi Világszervezet szerint tápértéke magasabb bármilyen ismert élelmiszernél vagy orvosi készítménynél. Vizsgálatokban igazolódott, hogy csupán 1 gramm spirulina annyi tápanyagot tartalmaz, mint 1 kg zöldség. Talán ez az oka annak, hogy még a NASA űrhajósai is fogyasztják a Nemzetközi Űrállomáson.

A spirulinában jelen lévő tápanyagokat még felsorolni is nehéz lenne. Kiemelendő többek között a körülbelül 60%-os fehérjetartalma, ráadásul a spirulinában található fehérjék teljes értékűek, tehát tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat, melyek nélkül nem lennénk képesek életben maradni.

A spirulina rendkívül gazdag vitaminokban is, tartalmaz A-, C-, D-, E- és K-vitamint, valamint B-vitaminokat is. Ásványi anyagok is bőségesen találhatóak benne, tartalmaz például magnéziumot, kalciumot, káliumot, vasat, cinket, szelént, mangánt, valamint igen gazdag jódban is. Szénhidráttartalma viszont alacsony, mindössze 15-20%-os.

A spirulinában fellelhető még több mint 2000-féle enzim, fikocianin, gamma-linolénsav, valamint antioxidánsok, poliszacharidok, fitopigmentek (köztük sok klorofill), illetve tartalmaz metallotionin vegyületeket is, amik olyan fémekkel kombinált fehérjék, amelyek képesek megkötni a radioaktív izotópokat. S ha mindez még nem lenne elég, akkor a spirulina a leggazdagabb béta-karotin forrás is egyben, ráadásul tartalmazza mind a 10 fajta karotinoid vegyületet.

Miért fogyasszunk rendszeresen spirulina algát?

A spirulina voltaképpen egy teljesen természetes multivitamin, ami képes folyamatosan feltölteni szervezetünket szinte valamennyi nélkülözhetetlen tápanyaggal. A spirulina táplálja és közben hatékonyan méregteleníti is az egész szervezetet, erősíti az immunitást, enyhíti az allergiás reakciókat, javítja az emésztési folyamatokat, valamint hozzájárul a vércukorszint, a vérnyomás és a koleszterinszint szabályzásához is.

A spirulina alga jelentősen képes fokozni a szervezet védekezőképességét, valamint támogatja a sejtek regenerálódását. Továbbá erős gyulladáscsökkentő és kórokozóellenes hatással is fel van vértezve, aminek köszönhetően segíthet az olyan fertőző betegségek megelőzésében is, mint a nátha vagy az influenza. Kémcsöves vizsgálatokban az is bebizonyosodott, hogy a spirulina hatékonyan képes felvenni a harcot például a herpesz vírusával is.

A spirulinában rengeteg olyan hatóanyag található, melyek kulcsfontosságú szerepet játszanak a káros, mérgező anyagok testünkből való kiürítésében. Ilyen vegyület például a klorofill, a fikocianin vagy a poliszacharidok is, amelyek kivételesen hatékony méregtelenítő hatással bírnak. A spirulina képes eltávolítani a szervezetből a nehézfémeket és a radioaktív izotópokat is. A spirulina kifejezetten kedvező hatást fejt ki a májra is, mivel a benne található összetevők gátolni tudják a zsírok felhalmozódását a májban, képesek csökkenteni a meglévő gyulladásokat, valamint megvédhetik a májat a toxikus nehézfémek okozta károsodásoktól is.

A spirulina algában nagyon nagy mennyiségű klorofill található, ami a méregtelenítés mellett kulcsfontosságú szerepet tölt be a vérképzésben is, ezért fogyasztása különösen ajánlott vérszegénység esetén. Továbbá a klorofill rendkívül hatékony antioxidáns, gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatással is meg van áldva. Erőteljes szagtalanító képességének köszönhetően pedig segíthet túlzott mértékű izzadás és kellemetlen lehelet esetén is.

A spirulina valójában a cianobaktériumok családjába tartozik, vagyis a spirulina voltaképpen egy probiotikum, és javítani tudja más probiotikumok hatékonyságát is. Mindezeknek köszönhetően kulcsfontosságú szerepet játszik a bélflóra egészségében, ami egyáltalán nem csak az emésztés szempontjából lényeges, mivel jelentősen hozzájárulhat az immunrendszer erősségéhez is. A spirulina hatékonyan képes csökkenteni a gyulladásokat a belekben is, valamint javítja a tápanyagok felszívódását.

A spirulina jelentősen támogathatja az immunrendszer normál működését, ami például amiatt is nagyon fontos, mivel az allergiás reakciók kialakulásához jelentősen hozzájárulhatnak a helytelen immunválaszok. A spirulinában lévő mangán fontos szerepet tölt be annak a hisztaminnak a lebontásában, mely jelentősen hozzájárul az allergiás reakciók kialakulásához a szervezetben. Ennek köszönhetően a spirulina képes csökkenteni az allergiás reakciók, tünetek kialakulásának rizikóját.

A kutatók egy újfajta C-fikocianin proteint fedeztek fel a spirulinában, ami akadályozhatja a hisztamin képződését, így az olyan allergiás reakciók létrejöttét is, mint az orrfolyás, a könnyezés, a viszketés, a csalánkiütés vagy a duzzanatok. A spirulina erős antioxidáns hatásával is fellép az allergiás tünetek megjelenése ellen, ugyanis a szervezetben garázdálkodó szabadgyökök jelentősen hozzájárulhatnak az allergiás reakciók kialakulásához is, a spirulinában lévő antioxidánsok pedig ezeket a szabadgyököket képesek semlegesíteni.

A spirulina algában található természetes béta-karotin, asztaxantin, lutein és zeaxantin védelmet nyújthatnak a szemek számára a lipid membránok UV-sugarak okozta károsodásának gátlásával. Ezáltal szerepet játszhatnak az olyan szembetegségek megelőzésében, mint a makuladegeneráció és a szürkehályog.

A spirulina rendkívül kedvező hatást képes kifejteni a teljes szív- és érrendszer egészségére, amit főként a benne lévő esszenciális zsírsavaknak köszönhet, melyekből a szervezet prosztaglandint állít elő, ami fokozni tudja a kapillárisok rugalmasságát, valamint szabályozza a vérnyomást. A spirulina képes növelni a nitrogén-oxid termelést a testünkben, ami lazítja és kitágítja a vérerek falait, így pedig csökkenteni tudja a magas vérnyomást. A spirulinában találhatón fikocianin ugyancsak hozzájárulhat a vérnyomás csökkentéséhez.

A spirulinában lévő jelentős mennyiségű gamma-linolénsav (GLA) gyulladáscsökkentő hatással bír, fokozza a vérkeringést, csökkenteni tudja a vérnyomást. Emellett képes csökkenteni a vérrögök kialakulásának a kockázatát, ugyanis gátolni tudja a vérlemezkék összetapadását. Továbbá jótékony hatással van a koleszterinszintre is, ezáltal gátolja az érelmeszesedés folyamatát.

A cukorbetegség és a szív- és érrendszer egészsége között igen szoros kapcsolat áll fenn, és diabétesz esetén megnő a koleszterinszint is. A spirulina kedvező hatást gyakorol a lipid-profilra, képes csökkenteni a szérum triglicerid szintjét, valamint növelheti a jó koleszterint, tehát a HDL-t. Emellett hozzájárulhat a szisztémás gyulladás csökkentéséhez, ami azért igen fontos, mivel az inzulinrezisztencia szisztémás gyulladással jár együtt.

A spirulina képes lassítani a glükózfelvételt a benne lévő vízben oldódó rostok és peptidek által. Továbbá a spirulina hatóanyagai hozzájárulnak a hasnyálmirigy által termelt inzulin kiválasztásához, antioxidánsai pedig képesek csökkenteni a sejtek inzulinrezisztenciáját. A spirulina fokozza a zsíranyagcserét, normalizálni tudja a vércukorszintet, serkenti az anyagcserét, képes csökkenteni az édesség utáni vágyat, tehát támogathatja a felesleges kilók leadását, ezáltal szerepet játszhat a szív- és az érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentésében.

Töltse fel szervezetét természetesen kulcsfontosságú tápanyagokkal, támogassa immunrendszerét, emésztését és teljes szervezetét a Natur Tanya Vegán 100% Spirulina tabletta segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: