A Pharmekal Béta-Glükán + Bokrosgomba komplex kapszula jelentősen képes támogatni az immunrendszer normál működését, illetve az egészséges koleszterin- és vércukorszint fenntartását. A készítményben található béta-glükán növelni tudja a makrofágok, neutrofil granulociták termelődését és aktivitását, aminek köszönhetően jelentősen hozzájárulhat az immunrendszer megfelelő működéséhez, valamint a felső légúti rendszer egészségének megőrzéséhez. A béta-glükán ráadásul nagyon gyorsan hat, ugyanis a szedés megkezdését követően már 72 óra után bekövetkezhet az immunrendszer teljes mobilizációja.  A béta-glükán és a bokrosgomba párosa fontos szerepet játszhat az ellenálló képesség növelésében, így a káros baktériumok és vírusok szaporodásának gátlásában, a fertőző betegségek kivédésében és kezelésében.

Pharmekal Béta-Glükán + Bokrosgomba komplex kapszula

A készítményben található béta-glükán igazoltan az egyik legjobb természetes immunsejt stimuláló anyag a világon. A béta-glükán egy természetes poliszacharid, a baktériumok, gombák, az élesztőgomba, az algák és egyes növények sejtfalában található szénhidrát típusú vegyület. A béta-glükán tudományosan alátámasztott biológiai védekezőrendszer modulátor (BDM), ami képes mozgósítani és szabályozni az immunrendszer működését. Ilyen módon a béta-glükán fogyasztásával természetes módon, hatékonyan és teljesen biztonságosan szállhatunk szembe az egyre növekvő mennyiségű környezeti ártalmakkal, illetve sikeresen támogathatjuk a krónikus betegek vagy a tartósan stressznek kitett egyének immunrendszerét is.

A béta-glükán kiemelkedő módon tudja fokozni az immunrendszer hatékonyságát, ezáltal védelmet képes nyújtani a fertőzésekkel szemben. A béta-glükán feldolgozásában központi szerepet töltenek be a makrofágok és az immunrendszer más sejtjei, tehát a béta-glükán bevételét követően a szervezet védekezőképessége jelentős támogatást kap, ezáltal hatékonyabban előzhetjük meg a fertőzéseket, illetve könnyebb és gyorsabb lehet a lábadozás. A béta-glükán tehát fokozott készenlétbe állítja az immunrendszert, így az sokkal hatékonyabban lesz képes ellátni védekező feladatait. Ráadásul a béta-glükán teljesen biztonságosan fogyasztható, mivel nem okoz semmilyen mellékhatást.

A béta-glükán a bevételtől számítva 24-72 órán belül fejti ki hatását. Fogyasztása minden nap ajánlott, mivel a béta-glükán által aktivált neutrofileknek – a veleszületett immunrendszer elengedhetetlen sejtjeinek – az élettartama maximum 2 nap. In vitro vizsgálatokban beigazolódott, hogy a béta-glükán fokozza azoknak a makrográfoknak az aktivitását, amelyek legfontosabb dolga a szervezetbe került kórokozók bekebelezése és megsemmisítése. A béta-glükán immunstimuláló képessége jótékony hatást fejthet ki allergiás betegségeknél is, valamint bizonyos krónikus bőrgyulladások, például az ekcéma ellen is jó eredményeket értek el az alkalmazásával.

A béta-glükán a tápcsatornán való áthaladása közben feloldódik, és zselés állagúvá válik. Ezt követően nagy részét a vastagbélben élő jótékony baktériumok hasznosítják, tehát a béta-glükán táplálja a probiotikumokat, illetve fellép a káros mikroorganizmusok szaporodása ellen. A béta-glükán tehát prebiotikus hatással is rendelkezik, szerepet játszhat a bélflóra bakteriális egyensúlyának megőrzésében és regenerálásában, ami nélkülözhetetlen az immunműködés szempontjából, hiszen az immunrendszer kb. 80%-a a belekben helyezkedik el. Továbbá a béta-glükán fokozni tudja a probiotikumok vitamintermelő képességét, növeli a belek mozgását, aminek köszönhetően részt vesz a gyorsabb és hatékonyabb anyagcserében is. A béta-glükán bevételét követően kisebb mértékben emelkedik meg a glükózszint és az inzulinválasz. Emellett képes gátolni a koleszterin belekből való felszívódását, ezáltal kedvező hatást képes kifejteni a koleszterinszintre, ahogy a vérnyomásra is, illetve csökkenteni tudja a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

A gyógygombákban több száz, természetes, bioaktív hatóanyag található, amelyek kivételesen komplexen képesek hozzájárulni az egész szervezet egészségi állapotának javításához. A gyógygombákban jelen lévő egyedi poliszacharidok fontos szerepet tölthetnek be az immunrendszer működésének szabályzásában, a szervezet védekezőképességének növelésében. A gyógygombák összetett szénhidrátjai képesek felismerni a károsodott sejteket, illetve hozzájárulhatnak az egészséges sejtek működésének megerősítéséhez, aminek köszönhetően javíthatják az immunrendszer öngyógyító és védekező tevékenységét. A gyógygombák tartalmaznak olyan antiallergén vegyületeket is, amelyek fel tudják építeni a szervezet védekező mechanizmusát az antigének által kiváltott allergiák ellen, képesek gátolni a hisztamin felszabadulását, valamint támogatják az emésztőrendszer normál működését, a máj méregtelenítő munkáját.

A Pharmekal Béta-Glükán + Bokrosgomba komplex kapszulában található bokrosgomba, azaz maitake egyedülálló hatóanyag-tartalommal bír, aminek köszönhetően rendkívül pozitív hatást gyakorolhat a teljes szervezet működésére. A bokrosgombában lévő tápanyagok kedvező hatást képesek kifejteni egyebek mellett a vérnyomásra, a vércukorszintre, valamint felléphetnek a csontritkulás ellen, elősegíthetik a máj méregtelenítését. A bokrosgomba hozzájárulhat emésztőrendszer normál működéséhez, a bélrendszer egészségéhez, a toxikus anyagok eltávolításához, valamint a fertőzések legyőzéséhez.

A bokrosgomba kitűnő immunerősítő hatással van megáldva, részt vehet a felső légúti rendszer egészségének megőrzésében, a fertőzésekkel szembeni védekezésben. A bokrosgomba rendkívül bőséges forrása a kiemelkedő immunstimuláló hatással bíró béta-glükánnak. A bokrosgomba nem csak a megelőzésben segíthet, hanem akkor is, ha már elkaptunk valamilyen betegséget, mivel fel tudja gyorsítani a gyógyulási folyamatokat, illetve képes megerősíteni a legyengült szervezetet. A bokrosgomba fogyasztását kifejezetten javasolni szokták diabétesz, inzulinrezisztencia vagy csontritkulás esetén is.

Fokozza szervezete védekezőképességét, erősítse immunrendszerét természetesen a Pharmekal Béta-Glükán + Bokrosgomba komplex kapszula segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: