Az Innopharm Immune Boost Multikomplex étrend-kiegészítő filmtabletta 25-féle aktív hatóanyagot tartalmaz, megtalálhatóak benne a felnőtt szervezet számára szükséges napi vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek, ráadásul tartalmaz pluszban immunerősítő echinacea és propolisz kivonatot is. Az Immune Boost Multikomplex ennek a komplex összetételnek köszönhetően jelentősen hozzájárulhat az immunrendszer egészséges működéséhez, a szervezet védekezőképességének növeléséhez, illetve a fizikai és a mentális teljesítmény javításához.

A készítményben található A-, C- és D-vitamin, cink, folsav, réz és szelén jelentősen támogatja az immunrendszer normál működését. A B-vitaminok, a vas, a kalcium, a magnézium, a jód és a mangán részt vesznek a normál anyagcsere-termelő folyamatokban. Az echinacea és a propolisz kiemelkedő módon járulhat hozzá az immunrendszer megerősítéséhez, a szervezet ellenálló képességének fokozásához.

Innopharm Immune Boost Multikomplex

A termékben lévő echinacea, vagyis a bíbor kasvirág nagymértékben csökkentheti a megfázásos, influenzás betegségek kialakulásának kockázatát. Emellett fogyasztható a megfázásos betegségek, a krónikus felső légúti és húgyúti megbetegedések kiegészítő terápiájaként is, mivel elősegítheti a gyorsabb gyógyulást. Az echinacea talán a leghatékonyabb immunerősítő gyógynövény, mely ráadásul roppant hatékony gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, ezáltal fogyasztása különösen hasznos lehet vírusos, járványos időszakban.

A bíbor kasvirág lenyűgöző módon tudja növelni az immunsejtek aktivitását, aminek köszönhetően korántsem csupán 1-1 fajta betegség esetén lehet képes segíteni, hanem hozzájárulhat tulajdonképpen bármilyen fertőző betegség megelőzéséhez és kezeléséhez is. Az echinacea antibiotikus hatással is fel van vértezve, melyet a benne található echinakozid nevű anyagnak köszönhet, ami által szembe tud szállni a Staphylococcus aureus és a Streptococcus baktériumokkal is. Ráadásul kutatások szerint az echinacea rendkívül erős gyulladáscsökkentő hatással is meg van áldva, mivel 0,04 ml friss növényi kivonat olyan hatékony gyulladásgátló, mint 1 mg kortizon.

Az echinacea képes javítani a természetes immunválaszt, ezáltal fokozhatja a szervezet védekezőképességét a baktériumokkal, vírusokkal és más kórokozókkal szemben. Rengeteg kutatási eredmény támasztja alá, hogy az echinacea éppen azokat az immunsejteket erősíti, melyek fő feladata az, hogy semlegesítsék és elpusztítsák a betolakodó kórokozókat.

Az echinacea meg tudja emelni a test belső hőmérsékletét, illetve növeli a fehérvérsejtek és a lépsejtek mennyiségét a szervezetben, amelyek antivirális hatással rendelkeznek. Továbbá képes aktivizálni azokat a makrofágokat, amelyek legfőbb feladata, hogy elpusztítsák a sejteket megtámadó betolakodókat. A kasvirág fokozza a fagocitózist, tehát a sejtfalást, vagyis javítani tudja a sejtek kórokozókat megemésztő képességét. Ráadásul emelni tudja a properdin nevű vegyület szintjét is a szervezetben, ami természetes úton fokozhatja a sejtek ellenálló képességét.

Az echinacea szerepet játszik az interferon nevű hormon termelésében, ami mozgósítja az immunsejteket fertőzések észlelésekor, valamint jelentősen fokozza a T-limfociták aktivitását, amelyek nélkülözhetetlenek a sejtek immunválaszának kialakításához. Emellett gátolni tudja a hialuronidáz enzim tevékenységét, aminek köszönhetően jelentősen megnehezíti a kórokozók számára, hogy be tudjanak hatolni a sejtekbe és a szövetekbe.

Az echinacea nem csak a megelőzésben segíthet, ezért érdemes fogyasztani akkor is, amikor a betegség első tüneteit észleljük magunkon, ugyanis rövid időn belül enyhítheti, megszüntetheti a kellemetlen panaszokat, javíthatja a közérzetet, felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. A kasvirág fontos szerepet játszhat a különféle felső légúti és húgyúti fertőzések leküzdésében, valamint nagyon kedvező hatású lehet gyakran kiújuló betegségek, például afta, herpesz, középfül- és mandulagyulladás esetén is. Emellett sokat segíthet idült fáradékonyság esetén, de hatékonyan léphet fel az allergiás reakciók ellen, valamint kedvező hatású lehet ekcéma, bőrgyulladások, bőrsérülések esetén is, mivel hozzájárulhat a sebgyógyuláshoz és a hegesedés folyamatához.

Az Innopharm Immune Boost Multikomplex tartalmaz propolisz kivonatot is, amit a méhek a fák rügyeiről és kérgeiről gyűjtenek be, majd pedig összekeverik ezeket a gyantákat a nyálukkal és viasszal. A méhek a propolisszal sterilizálják és védik a kaptárat a kártevőktől, a baktériumoktól, a kórokozóktól és a penésztől. Egyes kutatások szerint a propolisz sokkal sterilebb környezetet képes létrehozni a kaptárban, mint amilyen a kórházakban van. A propolisz hatóanyagaival szemben ráadásul nem tudnak rezisztenssé válni a kórokozók. Érdekesség, hogy napjainkban számtalan szakember vallja azt, hogy a propolisz sokkal hatékonyabb lehet, mint a szintetikus antibiotikumok.

A propolisz rendkívül bőséges forrása az immunerősítő és természetes antibakteriális hatóanyagoknak, amelyek fontos szerepet játszanak a védekezőképesség fokozásában, így pedig a fertőző betegségek hatékonyabb megelőzésben is. A propoliszban több mint 300-féle összetevő található meg, így hatásai is roppant komplexek. A propolisz antibakteriális, antiszeptikus, antivirális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatással is fel van vértezve, aminek köszönhetően széles körűen járulhat hozzá a szervezet ellenálló képességének növeléséhez a fertőzésekkel és betegségekkel szemben.

A propolisz kivételesen hatékony antibiotikus hatását elsősorban a benne lévő ferulsavnak és az illóolajoknak köszönheti, de emellett vírusellenes hatással is rendelkezik. A ferulsav egy antioxidáns anyag, ami ellensúlyozni tudja a Gram-negatív és a Gram-pozitív baktériumokat, így fokozza a propolisz fertőtlenítő hatását.

A propolisz legfontosabb hatóanyagai az antioxidáns flavonoidok, amely vegyületeket azért termelik a növények, hogy védelmet nyújtsanak számukra a káros környezeti hatások ellen. A propolisz az emberi szervezetben pontosan így működik, tehát jelentős védelmet képes biztosítani a szabadgyökök sejtkárosító hatásaival szemben. A polifenolok pedig csak még tovább növelik a propolisz antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatékonyságát. A polifenolok ugyancsak erős antioxidáns hatással rendelkeznek, így komoly védelmet képesek nyújtani valamennyi sejtünk számára a szabadgyökök roncsoló tevékenysége ellen.

Ha rendszeresen fogyasztjuk a propoliszt, akkor ezzel támogathatjuk az immunrendszer erősítését, ezáltal pedig a fertőző és más betegségek hatékonyabb kivédését is. A propolisz értékes összetevői kórokozó-ellenes hatással vannak megáldva, valamint fontos szerepet játszhatnak a szervezet öngyógyító mechanizmusaiban. A propolisz hatóanyagai hozzájárulhatnak a baktériumok és vírusok által kiváltott légzőszervi panaszok enyhítéséhez, illetve képesek meggátolni a kórokozók további szaporodását, így kifejezetten jótékony hatásúak lehetnek influenza, nátha és hörghurut esetén is. A propolisz egy nagyszerű biostimulátor, tehát jelentősen képes fokozni a fizikai állóképességet és a szellemi teljesítményt is, illetve hatékonyan léphet fel a krónikus fáradtság ellen.

Erősítse immunrendszerét, lássa el szervezetét fontos tápanyagokkal az InnoPharm ImmuneBoost Multikomplex filmtabletta segítségével!

Kapcsolódó cikkek: