2020. október 19. 07:45, hétfő
A nyers virágpor fogyasztása talán még sokak számára furcsaságnak tűnhet, pedig a virágpor emberi fogyasztása távolról sem új keletű dolog, hiszen már az i.e. 3. évezredben is alkalmazták a világ számos pontján magas tápanyagtartalma és kiemelkedő gyógyhatásai miatt. A virágpor fogyasztását gyakran írta elő Hippokratész is a betegeinek számtalan egészségügyi probléma esetén.
2020. október 14. 09:16, szerda
A gránátalma az egyik legrégebb óta fogyasztott gyümölcse az emberiségnek, hiszen már az ókori mitológiákban, a világvallások könyveiben is számtalanszor megjelenik, mint a termékenység, a születés és az egészség szimbóluma.
2020. október 12. 10:00, hétfő
Ha meghalljuk a baktérium szót, akkor általában valamilyen rosszra, betegségre gondolunk. Pedig nem csak káros baktériumok léteznek, hiszen bélflóránk több mint 750 trillió baktériumból áll, melyek között (jó esetben) többségben vannak a hasznos baktériumok, vagyis a probiotikumok. A hasznos és a kártékony baktériumok egészséges aránya 85-15% körül van.
2020. október 09. 07:45, péntek
A manuka méz egy olyan Ausztráliából és Új-Zélandról származó mézfajta, amit a magas hegycsúcsokon termő manuka virágból állítanak elő a méhek, és az európai mézeknél nagyjából 80-szor erősebb fertőtlenítő hatással rendelkezik.
2020. október 07. 08:53, szerda
Az ezüstkolloid felhasználása korántsem új keletű dolog, hiszen már az ókori görögök és rómaiak is kihasználták az ezüst baktériumellenes hatásait. Ennek egyik példája, hogy az ókori népek úgy „tartósították” a tejet, hogy ezüstpénzt dobtak bele, mivel így később savanyodott meg. Sok-sok évszázadon keresztül pedig ezüst darabot tettek a borral teli bőrtarisznyákba, hiszen azt tapasztalták, hogy ennek hatására az ital tovább megőrzi kitűnő minőségét.
2020. október 05. 08:53, hétfő
Az egyik legértékesebb méhészeti termék a méhek garatmirigy váladéka, azaz a méhpempő, mely ugyan nem mondható éppen finomnak, ám igazán megéri megbarátkozni az ízével, mivel rendkívül komplex összetételével széles körűen képes támogatni egészségünket.
2020. október 02. 09:44, péntek
Az olajfa a világ egyik legcsodálatosabb élőlénye, hiszen még ma is élnek közöttük olyanok a Földközi-tenger környékén, amelyek már több mint 2000 évesek. Az olajfák ezt a szinte felfoghatatlan képességüket a bennük található egyedülálló hatóanyagoknak köszönhetik, amik olyan erős és hosszú távú védelmet tudnak biztosítani ennek a növénynek, hogy képes ellenállni a baktériumok, a vírusok, a gombák és más kórokozók támadásainak, valamint az időjárás viszontagságainak is.
2020. szeptember 30. 09:49, szerda
Ha esetleg nem vagy túlságosan oda a zöld színű ételekért, a spirulina algát akkor is érdemes megkedvelned! Ugyanis a spirulinát a világ vitaminokban legdúsabb eledelének tartják, mivel különösen koncentrált formában tartalmazza a tápanyagokat. Ráadásul mivel nincsen cellulóz a sejtfalaiban, ezért nagyon könnyű megemésztenünk, így 95-98% körüli felszívódással rendelkezik.
2020. szeptember 28. 08:51, hétfő
Ha eddig még nem hallottál az echinaceáról, vagy nem használtad ki lenyűgöző immunerősítő képességeit, akkor érdemes picit közelebbről is megismerkedned ezzel a csodás immunstimuláló gyógynövénnyel!
2020. szeptember 25. 09:06, péntek
A kolosztrum vagyis az előtej a természet egyik legfantasztikusabb immunerősítő anyaga, ami éppen azért termelődik a nőstény emlősökben a szülés után, hogy támogassa az újszülöttek immunrendszerének megerősítését.
2020. szeptember 23. 09:12, szerda
A felfázás, a hólyaghurut egy igazán kellemetlen betegség, ami nagyon sok nő életét keseríti meg, hiszen sokak esetében gyakran visszatérő probléma, így az érintettek szinte folyamatosan szenvednek a kínzó panaszoktól. Ráadásul a kellemetlen tünetek mellett komolyabb, veszélyesebb problémák, szövődmények is könnyen kialakulhatnak, mint például a vesegyulladás vagy a meddőség.
2020. szeptember 21. 08:47, hétfő
A D-vitamin, azaz kalciferol egy olyan zsírban oldódó vitamin, ami valójában 3 vitamint is takar, konkrétan a D1-, a D2- és a D3-vitamint. Ezek közül a D3-vitamint tudja szervezetünk a legjobban hasznosítani.
Tulajdonképpen a D-vitamin nem is igazán vitamin, hanem sokkal inkább egy hormon, mivel a szteroid hormonok csoportjába sorolható aktív vitamin és hormon, ami elősegíti az aktív D-hormon termelődését.
2020. szeptember 16. 09:42, szerda
A béta-glükán talán még kevésbé ismert tápanyag, pedig bárki kihasználhatja a benne rejlő fantasztikus immunerősítő képességeket, mivel az élesztőből származó béta-glükán bizonyítottan az egyik leghatékonyabb természetes immunsejt stimuláló anyag a világon.