A Pharmekal Myo-Inositol + L-Methylfolate citrus ízű por hozzájárulhat a cukorbetegség, az inzulinrezisztencia és a pajzsmirigygyulladás kezeléséhez. Az inozitol a foláttal kombinálva a vizsgálatok szerint a felsorolt betegségek mellett fontos szerepet játszik a menstruációs ciklus szabályzásában és a termékenység növelésében is. Az inozitol fokozhatja a sejtek inzulinfelismerő képességét, így segítheti a vércukorszint szabályozását. Emellett nélkülözhetetlen az agy, az idegrendszer és az izmok számára, nyugtató és stresszellenes képességgel is bír.

Mikor javasolt különösen a Pharmekal Myo-Inositol + L-Methylfolate citrus ízű por fogyasztása?

 • A folát és az inozitol biztonságos és hatékony pótlásához
 • A vércukorszint szabályzásához
 • Az inzulinrezisztencia kezeléséhez
 • A fáradtság és kimerültség érzésének csökkentéséhez
 • A szervezet nyugtatásához, a stressz könnyebb elviselése érdekében
 • Az immunrendszer megfelelő működéséhez
 • Az idegrendszer normál működéséhez
 • A jó közérzet és a normál pszichológiai funkciók fenntartásához
 • Depresszió, szorongás, hangulati zavarok esetén
 • Az agyműködés támogatásához
 • Koncentrációs zavarok esetén
 • Álmatlanság esetén
 • A hormonháztartás megfelelő működéséhez
 • Női és férfi termékenységi problémák esetén
 • A női hormonális egyensúly megőrzéséhez
 • A PMS tüneteinek csökkentéséhez
 • PCOS (policisztás ovárium szindróma) esetén
 • A normál vérképzéshez
 • Az izmok normál működéséhez
 • A fogyókúra támogatásához
 • A zsírégetés serkentéséhez

Pharmekal Myo-Inositol + L-Methylfolate citrus ízű por

A készítmény azt a B8-vitamint tartalmazza, ami teljesen természetesen segíthet többek között cukorbetegség, inzulinrezisztencia, depresszió, pánikbetegség, PMS és PCOS, koncentrációs zavarok, illetve álmatlanság esetén is. Az inozitol kulcsfontosságú az agy, az idegrendszer és a hormonrendszer megfelelő működéséhez, így szerepet játszhat a vércukorszint szabályzásában, felléphet a hangulati zavarok és a hormonális eredetű problémák ellen is.

Az inozitolt korábban a B-vitaminok közé sorolták, valójában azonban azért nem tartozik a vitaminok közé, mivel a szervezet képes glükózból szintetizálni. Tehát szervezetünk is elő tudja állítani, ám csak csekély mennyiségben, és ez a mennyiség számos esetben nem elegendő. Az inozitol külső pótlása roppant fontos lehet például inzulinrezisztencia esetén, mivel általa javítható a sejtek inzulinfelismerő képessége.

Az inozitol szerepet játszhat a vércukorszint optimalizálásában, a hormonális egyensúly visszaállításában, valamint a hastájéki zsírtöbblet csökkentésében. Emellett hatást gyakorol az anyagcsere-folyamatokra, az ingerületek átvitelére, nélkülözhetetlen az agyi jelzőrendszer normál működéséhez, a sejtek közötti zavartalan kommunikációhoz. Részt vesz a dopamin, a szerotonin és az inzulin hatékonyabb működésében, védelmet képes biztosítani a szív- és érrendszer számára.

A Pharmekal Myo-Inositol + L-Methylfolate citrus ízű por myo-inositolt tartalmaz, ami a 9 fajta inozitol közül a leghatékonyabban képes hasznosulni az emberi szervezetben. Tehát ez rendelkezik a legjobb terápiás hatásokkal.

Az inozitol egyik legfontosabb hatása, hogy képes meggátolni a zsírok májban történő lerakódását, aminek köszönhetően számos betegség megelőzésében és kezelésében tölthet be szerepet. Az inozitol elengedhetetlen az agy, az idegrendszer és az izmok megfelelő működéséhez, nyugtató és stresszellenes hatással is meg van áldva. Továbbá képes javítani a sejtek inzulinfelismerő képességét, így optimalizálni tudja a vércukorszintet. Zsírégető hatásának köszönhetően pedig hozzájárulhat a fogyókúra sikeréhez is.

Az inozitol rendszeres fogyasztása rengetegféleképpen támogathatja az egészség megőrzését vagy akár visszaszerzését, és a legújabb kutatások szerint segíthet például álmatlanság, PMS és PCOS, depresszió, pánikbetegség, koncentrációs zavarok, inzulinrezisztencia, cukorbetegség esetén is. Az eddigi tapasztalatok alapján az is kijelenthető, hogy az inozitol hozzájárulhat a női hormonális egyensúly és a menstruációs ciklus szabályzásához, a meddőség kezeléséhez, a súlyfelesleg leadásához, illetve a PCOS-ben szenvedő betegek teherbeesési esélyeinek javításához.

A Pharmekal Myo-Inositol + L-Methylfolate citrus ízű porban található Metafolin® (kalcium-L-metil-folát) azonnal hasznosítható formájú folát a szervezet számára. Jóval hatékonyabb azoknál a nőknél is, akik szervezete a folsavat nem képes teljes mértékben biológiailag aktív formájú foláttá alakítani és megfelelő módon hasznosítani. Fontos tisztában lenni vele, hogy a folsav a B9-vitamin szintetikus fajtája, míg a természetben előforduló formája a folát. A folát sokkal hatékonyabban képes hasznosulni az emberi szervezetben, mint a folsav.

A folát elengedhetetlen a sejtek osztódásához, valamint a DNS hibátlan előállításához. A folát hatással van szinte valamennyi életfolyamatra, szerepet játszik a gyomor- és bélrendszer, illetve a száj nyálkahártyájának egészségében, befolyásolja a hormonszintet, képes lehet megelőzni a pszichikai és idegi zavarokat, védelmet nyújthat a mérgezések és a bélparaziták ellen, valamint támogatja a szívet és az agyat.

A folát nélkülözhetetlen a fehérjegyártáshoz, az új sejtek és a vörösvérsejtek képződéséhez, valamint gondoskodik a nyálkahártyák épségéről. A folát szerepet játszik a normál aminosav-szintézisben, a normál pszichológiai funkció fenntartásában, terhesség alatt pedig hozzájárul az anyai szövetek növekedéséhez.

A folát rendszeres pótlása kulcsfontosságú várandósság előtt és alatt is, ugyanis az alacsony anyai folátszint az egyik kockázati tényezője a fejlődő magzat velőcső-záródási rendellenessége kialakulásának. A folát pótlása kedvező hatást fejthet ki ennek befolyásolására. A pozitív hatás eléréséhez napi 400 µg, a fogamzást megelőzően legalább 1 hónapig, a fogamzást követően pedig 3 hónapig folytatott kiegészítő folátbevitel szükséges. Mivel a Metafolin® (kalcium-L-metil-folát) biológiailag aktív folát forma, melyet a szervezet azonnal hasznosítani tud, így a leghatékonyabb az alacsony anyai folátszint növelése érdekében.

A folát rendszeres pótlása mindenki számára alapvető feladat (lenne), mivel szervezetünk nem képes önmaga előállítani, így a szükséges mennyiséget táplálkozás vagy étrend-kiegészítés által kell pótolnunk. Ráadásul a folát vízoldékony, vagyis igen rövid időn belül kiürül a szervezetből, illetve egyszerre csak minimális mennyiséget tudunk tárolni belőle. Éppen ezért kulcsfontosságú a folátot napi rendszerességgel pótolnunk.

A foláthiány egyébként az egyik leggyakoribb vitaminhiány a fejlett országokban, tehát hazánkban is általános jelenség. Ez pedig tulajdonképpen nem is csoda, hiszen napjainkban rendkívül kevés zöldséget fogyasztunk, holott a folát legnagyobb mennyiségben éppen a hüvelyes, sötétzöld leveles és keresztesvirágzatú zöldségekben lelhető fel.

A folát nélkülözhetetlen minden olyan életműködésnél, amiben sejtosztódás zajlik le. Ha nem juttatunk elegendő folátot a szervezetbe, akkor csökkenhet a vörösvérsejtek mennyisége, ami könnyen okozhat vérszegénységet is. Ennek fő tünetei között van például az energiahiány, a fáradékonyság, a feledékenység vagy a hangulatingadozás is.

Az immunrendszer működési hatékonysága is jelentősen romolhat a folát alacsony szintje miatt. Ennek következtében gyakrabban kaphatunk el fertőző betegségeket, illetve lassabb és nehezebb lehet a gyógyulási folyamat is.

A folát hiánya kifejezetten negatívan befolyásolhatja a hangulatunkat, könnyen okozhat pszichés zavarokat, ugyanis csökken a szerotonin mennyisége az agyban. A szerotonin pedig egy olyan ingerületátvivő anyag, amit boldogsághormonként is szoktak emlegetni, ugyanis ha alacsony a szerotoninszint az agyban, akkor nem csak rossz hangulat alakulhat ki, hanem akár depresszió, szorongás, ingerlékenység, pszichózis, apátia, tébolyodottság és más pszichés zavarok is.

Pótolja az inozitolt és a folátot egyszerre kiemelkedő hatékonysággal a Pharmekal Myo-Inositol + L-Methylfolate citrus ízű por segítségével!

Kapcsolódó termékek: