Javaslataink vírusjárvány idejére

Ebben a cikkben szeretnénk Önnek segíteni abban, hogy a lehető leghatékonyabban legyen képes védekezni a koronavírus-járvány idején (is). Azonban mindenképpen szeretnénk leszögezni, hogy nincs olyan készítmény, ami védelmet biztosítana a koronavírus-fertőzés ellen. Viszont számos olyan anyag létezik, amelyek segíthetnek abban, hogy megfelelően felkészülhessünk a járványra, és így nagyobb eséllyel kerülhessük el a megbetegedést. A következőkben tehát a hatékony felkészüléshez és megelőzéshez szeretnénk tanácsokat adni Önnek.

 

Legfontosabb teendőnk az immunerősítés

Egyetlen dolog létezik, ami képes minket megvédeni a betegségektől. Ez pedig nem más, mint a kellően erős immunrendszer. Ezért nincs annál lényegesebb teendőnk ebben a járványos időszakban – és máskor sem -, mint hogy ellássuk immunrendszerünket azokkal az anyagokkal, amelyek segítségével jelentősen megerősödhet szervezetünk védőbástyája. Ehhez nyújt nagyszerű támogatást a béta-glükán, az echinacea és a méhpempő.

Béta glükán

A béta-glükán egy természetes poliszacharid, és bizonyítottan az egyik leghatékonyabb természetes immunsejt stimuláló anyag a világon. A béta-glükán tudományosan igazolt biológiai védekezőrendszer modulátor (BDM), ami képes mozgósítani és erősíteni az immunrendszert.

A béta-glükánt ezért az immunrendszer megerősítése és stimulálása érdekében használhatjuk, mivel fogyasztását követően a szervezet védekezőképessége egy olyan erőteljes támogatást kap, aminek segítségével hatékonyabban védhetjük ki a fertőzéseket, illetve könnyebben és gyorsabban győzhetjük le a betegségeket.

A béta-glükán segíti felvértezni szervezetünket a környezeti ártalmak ellen, valamint hatékonyan erősíthető meg általa a krónikus betegek, a tartósan stresszben élő egyének, a kemo- vagy sugárterápián átesettek immunrendszere is.

Echinacea

Az echinacea az egyik legjobb természetes immunerősítő gyógynövény, javítani tudja a természetes immunválaszt, fokozza az immunsejtek aktivitását, ezáltal növeli a szervezet saját ellenálló képességét a baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal és más kórokozókkal szemben. Az echinacea fokozza a fagocitózist, vagyis a sejtfalást, ami azt jelenti, hogy javítja a sejtek kórokozókat megemésztő képességét.

Rengeteg kutatásban igazolták már, hogy az echinacea azokat az immunsejteket stimulálja, amelyek legfontosabb feladata a szervezetbe behatoló kórokozók semlegesítése és elpusztítása. Az echinacea elősegíti az interferon nevű hormon termelését, ami aktivizálja az immunsejteket a fertőzések észlelésekor, illetve jelentősen fokozza a T-limfociták tevékenységét, amelyek nélkülözhetetlenek a sejtek immunválaszának kialakulásában.

Továbbá megemeli a test belső hőmérsékletét, illetve megnöveli a fehérvérsejtek és a lépsejtek mennyiségét a szervezetben, melyek antivirális hatással rendelkeznek. Emellett pedig aktivizálja azokat a makrofágokat, amiknek a legfőbb feladata, hogy elpusztítsák a sejteket megtámadó betolakodókat.

Méhpempő

A méhpempő az egyik legkomplexebb összetételű anyag a világon, mivel eddig mintegy 200 féle létfontosságú tápanyagot azonosítottak benne, amelyek bioaktív formájuknak köszönhetően kiemelkedő hatásfokkal képesek felszívódni és hasznosulni a testünkben. A méhpempő kivételes hatásainak nagy részét annak köszönheti, hogy roppant komplexen és intenzíven méregteleníti szervezetünk szinte valamennyi sejtjét, s ezáltal megújítja őket.

A méhpempő kiemelkedő hatékonysággal erősíti meg az immunrendszert, mivel számtalan immunstimuláló és kórokozó-ellenes hatóanyaggal látja el a szervezetet. A méhpempő kettős hatásmechanizmussal védi szervezetünket a kórokozóktól, mivel  közvetlenül is fertőtlenítő hatású, valamint nagymértékben erősíti az immunrendszert, mely ezáltal hatékonyabban képes védekezni a fertőző és egyéb betegségek ellen.

A méhpempő támogatja a fehérvérsejtek védekező munkájának hatékonyságát, így azok jóval sikeresebben képesek fellépni a vírusok, a baktériumok és más kórokozók ellen.

A méhpempő kiemelkedő hatékonysággal erősíti meg az immunrendszert

 

Figyeljen oda a D-vitamin pótlására!

A D-vitamin immunerősítő hatása közismert, ezért nátha, megfázás, súlyos légúti és más fertőzések esetén az orvosok is ajánlani szokták a pótlását. A D-vitamin hiánya olyan folyamatokat indíthat el a testünkben, amelyek az immunrendszer gyengüléséhez, így betegségek kialakulásához vezethetnek.  A D-vitamin kórokozók támadása esetén a falósejteket a káros mikroorganizmusokhoz tereli, valamint reaktív szabad oxigén gyököket szabadít fel, illetve beindítja azoknak a nyiroksejteknek az osztódását, amelyek segítenek a védekezésben.

Ha megfertőződünk, akkor a szervezetünk erre gyulladással reagál, a D-vitamin viszont csökkenti az olyan gyulladáskeltő anyagok szintjét, mint az interleukin-6 nevű molekula (IL-6). Ez pedig rendkívül lényeges, ugyanis súlyos koronavírus-fertőzés esetén az IL-6 magas koncentrációja is szerepet játszhat a beteg szervezetének összeomlásában.

David Meltzer, a Chicagói Egyetem professzora minden eddiginél szorosabb kapcsolatot talált a szervezet D-vitamin-szintje és az új koronavírussal való megbetegedés kockázata között. Friss kutatásában megállapította, hogy ha megfelelő a D-vitaminszint a szervezetben, akkor bizonyíthatóan kisebb a COVID-19 esélye.

Több másik tanulmány is rámutatott már, hogy a megfelelő D-vitaminszint valóban képes lehet védelmet biztosítani az új koronavírus-fertőzés ellen. A Medicine in Drug Discovery című szakfolyóiratban idén júniusban jelent meg egy áttekintő tanulmány, amelyben a D-vitamin szintje és a COVID-19-re való fogékonyság közötti fontos tudományos kapcsolatot elemezték, és a kutatók például megállapították benne, hogy:

  • a D-vitamin elengedhetetlenül fontos a vírusos fertőzésekkel szembeni immunitás szabályozásához;
  • a vér D-vitamin szintjének emelése képes javítani a COVID-19-ben szenvedő betegek klinikai kimenetelét.

A valamilyen alapbetegséggel rendelkező egyének esetében még fontosabb lehet a D-vitamin megfelelő pótlása. Erre világít rá az NFS Journal című tudományos folyóiratban idén júniusban megjelent cikk, mely egy korábban elvégzett kutatás alapján megállapította, hogy a COVID-19 halálozási aránya fordított kapcsolatot mutat a vér D-vitamin szintjével, tehát minél magasabb valakinek a D-vitamin szintje, annál kisebb a kockázata a halálozásnak.

Ebben a cikkben szintén kiemelik a D-vitamin előnyeit a koronavírus-fertőzés által okozott túlzott immunreakció ellen, mivel akadályozza a gyulladáskeltő citokinek képződését, miközben fokozza a gyulladásgátló citokinek termelését.

A fokozottan veszélyeztetett csoportok esetében – például szív- és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, túlsúly, 2-es típusú cukorbetegség, idősebb korosztály – a D-vitamin hiánya tovább növeli a koronavírus- fertőzés súlyosabb lefolyásának kockázatát. Ezért a szerző legalább napi 1500-2000 NE D-vitamin bevitelét javasolja.

 

Használja ki a leghatékonyabb vírusellenes gyógynövények erejét!

A vírusellenes gyógynövények fogyasztása azért lehet kedvező hatású a koronavírus-fertőzés megelőzésében, mert segítségükkel kisebb eséllyel kaphatunk el más fertőző betegségeket, amik jelentősen képesek lennének legyengíteni szervezetünket és immunitásunkat.

Grapefruitmag

A grapefruitmag kórokozó-ellenes spektruma elképesztően széles, mivel mintegy 800 vírus- és baktériumtörzs, egysejtű paraziták és 100 gombafaj ellen találták hatékonynak, de rothadásgátló hatással is bír.

Fő hatóanyagai között van a bioaktív C-vitamin, a bioflavonoidok és a glukozoid, de találhatóak benne olyan értékes összetevők is, amik el tudják pusztítani a kórokozók citoplazmájának membránját, melyek így tápanyag hiányában elpusztulnak.

A grapefruitmag ráadásul úgy képes rengeteg féle kórokozót likvidálni szervezetünkből, hogy közben nem károsítja egészséges sejtjeinek és a hasznos bélbaktériumokat sem, tehát megőrzi a bélflóra bakteriális egyensúlyát, ami kulcsfontosságú az immunrendszer megfelelő működéséhez.

A grapefruitmag kórokozó-ellenes spektruma elképesztően széles

Olajfalevél

Az olajfalevélben lévő erőteljes hatóanyagok képesek akár már a kialakulásuk pillanatában feltartóztatni a fertőzéseket. Az olajfalevél összetevői el tudják pusztítani a kártékony baktériumokat, vírusokat, gombákat, valamint gátolják a kórokozók elszaporodását. Emellett fokozza a fagocitózist, azaz azt a folyamatot, amikor az immunsejtek bekebelezik, és elpusztítják a kórokozókat, továbbá gátolja a vírusok és a baktériumok szaporodási képességét, így a fertőzés további terjedését is.

Az olajfalevél fogyasztásával jelentősen fokozhatjuk a szervezet védekezőképességét, ami által nagyobb valószínűséggel tudjuk megelőzni a megfázásos, influenzás betegségeket, valamint megkönnyíthetjük és felgyorsíthatjuk a fertőző betegségekből való gyógyulási folyamatot is. Az olajfalevél fogyasztása által megelőzhetőek a vírusos fertőzések, mint például az influenza mindhárom típusa (A, B, C), a nátha, a herpesz, a hepatitis B, a papillóma vírusok vagy az övsömör.

 

Ne feledkezzen meg a hatékony külső védelemről sem!

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésben elengedhetetlen saját magunk és a tárgyak folyamatos fertőtlenítése is. Szerencsére a természetben erre is találunk olyan anyagokat, amelyek használatával a maximális fertőtlenítő hatás mellett egyaránt óvjuk saját egészségünket és a környezetünket is.

Teafaolaj

A teafaolaj az egyik legkitűnőbb természetes fertőtlenítő anyag, ezért járványos időszakban kifejezetten érdemes alkalmaznunk. A teafaolaj kivételesen erős gyulladáscsökkentő, antiszeptikus és antimikrobás hatásának köszönhetően képes elpusztítani számtalan baktériumot, vírust és gombát is.

A teafaolaj erős fertőtlenítő képességét felhasználhatjuk kézfertőtlenítéshez, a különféle felületek, tárgyak fertőtlenítéséhez, illetve illóolajként nagyszerűen alkalmazható a levegő fertőtlenítésére, tisztítására is.

Ezüstkolloid

Az ezüstkolloidot a világ leghatékonyabb és legtermészetesebb antibiotikumának tartják, mivel kórokozó-ellenes hatása rendkívül erőteljes és széles spektrumú. Az ezüstkolloid igazoltan hatékonyan képes fellépni több száz féle baktérium, vírus, gomba, parazita és egyéb káros mikroorganizmus ellen, melyek ráadásul nem képesek rá rezisztenssé válni.

Az ezüstkolloid kitűnően felhasználható akár kézfertőtlenítésre, akár a tárgyak, felületek fertőtlenítésére is. Jól mutatja az ezüstkolloid hatékonyságát például az is, hogy Hong Kongban már jó ideje ezüstkolloidos permettel fertőtlenítik és tisztítják a metrószerelvényeket.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: