A Swanson Zöldkagyló kapszula teljesen természetes, bioaktív formában tartalmazza a glükozamint, amit az emberi szervezet nem tud önállóan előállítani, így okvetlenül fontos gondoskodni a rendszeres pótlásáról. A zöldkagyló héjában megtalálható glükozamin hatékonyabban szívódik fel és könnyebben épül be a porcokba, mint a mesterségesen előállított glükozaminok. A zöldkagyló a glükozamin mellett tartalmaz többek között kondroitint és hialuronsavat is, mely hatóanyagok ugyancsak abszolút nélkülözhetetlenek az ízületek és a porcok egészségének megőrzéséhez, az ízületi gyulladás és a porckopás megelőzéséhez és kiegészítő kezeléséhez.

Melyek a zöldkagyló legfőbb lehetséges hatásai?

 • Képes fellépni a reumás panaszok ellen
 • Regenerálni tudja az ízületeket, az inakat és a szalagokat
 • Csonterősítő hatással bír
 • Erősíteni és regenerálni tudja az izmokat
 • Energiával képes feltölteni az izmokat

A zöldkagylóban található kovasav, dermatán- és keratán-szulfát is. A kovasav hozzájárulhat a kötőszövetek és a csontok egészségének megőrzéséhez, a többi hatóanyag pedig szerepet tölt be a porcok regenerálódásában és épülésében. A zöldkagyló készítményeket az egyik leghatékonyabb természetes eredetű anyagként tartják számon a mozgásszervi betegségek megelőzésében és kezelésében, ráadásul a zöldkagyló fogyasztása nem okoz kellemetlen mellékhatásokat sem.

Milyen esetekben, kiknek javasolt különösen a Swanson Zöldkagyló kapszula fogyasztása?

 • Idősebb korúaknak, akiknek már mozgásszervi problémáik vannak
 • Súlyfelesleggel küzdőknek, akik túlságosan megterhelhetik az ízületeiket
 • Fizikai munkát végzők számára
 • Az ízületek és a porcok egészségének megőrzéséhez megelőzési célból
 • Porckopás, porckorongsérv esetén
 • Sportsérülések esetén

 

Swanson Zöldkagyló kapszula

A zöldkagyló elképesztően hatékonyan tud javítani az ízületek, a porcok, a csontok és az inak állapotán, aminek köszönhetően kulcsfontosságú szerepet játszhat a szabad, fájdalommentes mozgás visszaszerzésében és fenntartásában. Az új-zélandi zöldkagyló csak Új-Zéland partjainál és a világ legtisztább tengervizeiben képes életben maradni. Ezeket a különleges kagylókat szigorú ellenőrzés mellett tenyésztik speciális kagylófarmokon, ezáltal mindig kitűnő minőség jellemzi őket. A zöldkagyló 1 nap leforgása alatt körülbelül 300 liter tengervizet képes átszűrni magán keresztül, aminek köszönhetően a zöldkagyló kiemelkedő mennyiségben tartalmaz számos biológiailag aktív formájú nélkülözhetetlen tápanyagot.

Az emberi vázrendszer támasztó- és kötőszövetei jelentős részben glükozaminból épülnek fel. A glükozamin kulcsfontosságú tápanyagja is az ízületekben, izmokban és ínakban található szöveteknek. Emiatt rendkívül lényeges, hogy folyamatosan pótoljuk a glükozamint kívülről. A zöldkagyló bőségesen tartalmaz glükozamint, mivel kiemelkedő arányban, körülbelül 13%-ban tartalmaz glükozaminglikánt, ami hiányában az ízületek nem képesek súrlódás-és fájdalommentesen mozogni.

Emellett a zöldkagyló tartalmaz még alapvető vitaminokat, valamint ásványi anyagokat és nyomelemeket is, melyek szintén erősítik és támogatják vázrendszerünket. A zöldkagylóban megtalálható Omega-3 zsírsavak komoly gyulladáscsökkentő hatásuknak köszönhetően képesek enyhíteni az ízületi gyulladások okozta fájdalmakat.

A zöldkagyló természetes glükozaminglikán tartalma által kulcsfontosságú szerepet játszik a porcszövetek újraképződésében és az ízületi szövetek működésében. A glükozamin elengedhetetlen ahhoz, hogy a porcok egészségesen tudjanak működni. A zöldkagyló jelentősen hozzájárulhat az ízületi fájdalmak, az ízületi gyulladások és a reumatikus panaszok kezeléséhez, illetve a porcszövetek újraképződéséhez. A zöldkagyló fogyasztása különösen ajánlott azok számára, akiknek fájdalmat okoz a guggolás, a térdek hajlítása, a hajolgatás, illetve akik fájdalmat éreznek a kézfejükben, a könyökükben vagy a boka ízületeinél.

A zöldkagyló jelentős mennyiségben tartalmaz glükozaminglikánt, amely az egyik legfontosabb komponense az ízületek kenőanyagának. A glükozamin vissza tudja fordítani a már fennálló porckopást, rendszeresen fogyasztva enyhítheti az ízületi gyulladásokat és fájdalmakat, valamint a reumás panaszokat. A zöldkagyló fontos szerepet tölthet be a sérült és gyulladt ízületek regenerálódásában, a szalagok és inak építésében, valamint képes kiegyenlíteni ízületi folyadékkal a gerincet, a csípőt, a könyököt és a térdet.

A glükozamin hozzájárulhat a porcszövetek újraképződéséhez, a kötőszövetek, az ízületek és a szalagok rugalmasságának fokozásához, ezáltal csökkenteni tudja a hirtelen mozdulatok, a rossz mozgás miatti sérüléseket, valamint a megterhelés és az öregedési folyamatok miatt kialakult gyengülést. A zöldkagyló fontos szerepet játszhat a reumás tünetek, az időskori kopások, az ízületi gyulladások és a teniszkönyök kezelésében, valamint hatékonyan járulhat hozzá (sport)sérülések vagy műtéti beavatkozások után a szövetek regenerálódásának támogatásához.

A zöldkagylóban megtalálható glükozamin biológiailag aktív formájú, vagyis olyan szerkezetű, mint amilyen az emberi izmokban, ízületekben és inak szöveteiben is jelen van. A zöldkagyló tartalmazza a glükozamin 5 természetes fajtája közül mindegyiket: chondroitin-4-szulfát, dermatán-szulfát, chondroitin-6-szulfát, hyaluronsav és a cheratán-szulfát.

A zöldkagylóban lévő jelentős mennyiségű glükozamin azért nélkülözhetetlen a szabad mozgásunkhoz, mivel a kötő-támasztó szöveti váz mikroszerkezetét, a proteoglikán mátrixot építi újjá. Tehát a glükozamin kulcsfontosságú szerepet játszik az izmok, az inak, a szalagok és a csont élő szöveteinek visszaépítésében.

Fontos tudnivaló, hogy a csontokat körülvevő porcokban nincsenek vérerek, ezért táplálásuk kizárólag mozgás közben történhet meg az ízületi nedvek segítségével, amiket a szivacsszerű szerkezetüknek köszönhetően beszívnak és kipréselnek mozgás közben. Az ízületi nedv viszkozitása által elősegíti az ízületi felszínek egymás feletti könnyű elcsúszását, ezáltal támogatja a mozgást. Emellett az ízületi nedvekben lévő glükozamin táplálja a porcokat, aminek köszönhetően folyamatosan hozzájárul a térhálós mikroszerkezet újjáépítéséhez is.

Ez a térhálós mikroszerkezet kulcsfontosságú szerepet játszik a mozgásban, ugyanis biztosítja a porcok rugalmasságát. A porcok mozgás közben folyamatosan lengéscsillapítást látnak el, miközben könnyen megsérülhet ez a rendkívül finom szerkezet. A sérült részek pedig már nem tudják megkötni a porcok rugalmasságát garantáló vízmolekulákat, így a porc kiszáradhat, sérülékennyé és rugalmatlanná válhat. Amennyiben ez megtörténik, akkor jelentősen csökkenhet a lengéscsillapító hatásuk, ezért a csontfelszínek folyamatosan érintkeznek egymással és súrlódnak, ami a csonthártya fájdalmát okozhatja.

Ha megsérülnek az ízületek és porcok, akkor gyulladás alakul ki azon a területen, ezért a funkcionális sejtek működése kevésbé lesz hatékony. A zöldkagyló a benne lévő nagy mennyiégű glükozaminnak köszönhetően meg tudja szüntetni az izmoknál, az ízületeknél és az ínaknál a vízterek gyulladásait, képes regenerálni a sérült szöveteket, illetve visszaállíthatja azok eredeti funkcióját. A zöldkagyló akár már 3 heti rendszeres fogyasztás után képes optimalizálni az ízületi nedvek termelését, tehát megkönnyítheti a mozgást, valamint jelentősen csökkentheti az ízületek és a csontok recsegését, ropogását és az ezzel járó fájdalmakat is.

Ráadásul ez a jótékony hatás az egész szervezetben érezhető, tehát valamennyi ízületnél és porcnál normalizálódhat az ízületi nedvek termelése, ezáltal javulhat a kötőszövetek rugalmassága minden ízületben. Emellett pedig javulhat a bőr, a haj és a körmök állapota és minősége is, mivel a zöldkagyló hatóanyagai ezeket is táplálják.

Támogassa az ízületek és a porcok egészségét és megfelelő működését a Swanson Zöldkagyló kapszula segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: