A Natur Tanya Kalcium-Biszglicinát + BioPerine és D3-vitamin kapszula nem csupán kitűnően hasznosuló, szerves kalciumot tartalmaz, hanem felszívódást elősegítő, világszabadalommal védett BioPerine® fekete bors kivonatot, illetve D3-vitamint is, ami abszolút nélkülözhetetlen a kalcium megfelelő felszívódásához/hasznosulásához. A termék fontos szerepet játszhat a csontok és a fogak egészségének fenntartásában, a normál izomműködésben, illetve az idegrendszer és az immunrendszer egészséges működésében. A kalcium-biszglicinát 181,8%-kal jobban felszívódik és magasabb a biohasznosulása a szerves kalcium-citráttal vagy egyéb formákkal összehasonlítva.

Mikor, kiknek javasolt a Natur Tanya Kalcium-Biszglicinát + BioPerine és D3-vitamin kapszula szedése?

 • Sportolóknak
 • Változókorban lévő nőknek, mivel az ösztrogéntermelés csökkenése csökkenti a kalcium felszívódását, és növeli a vizeletből származó kalciumveszteséget
 • Gyerekeknek a növekedési időszak alatt, amikor fokozott kalcium ellátottságra van szükségük a csontszövetek megfelelő fejlődéséhez
 • Idősebb korban lévőknek
 • Terhesség és szoptatás ideje alatt
 • Csonttörés esetén a gyógyulási folyamatok elősegítségéhez
 • Stressz és emésztőrendszeri problémák esetén
 • Élvezeti szerek és/vagy savas táplálkozás esetén
 • Kalciumban gazdag élelmiszerek kerülése, például vegán életmód, kazeinallergia és laktóz-intolerancia esetén

Natur Tanya Kalcium-Biszglicinát + BioPerine és D3-vitamin kapszula

A termékben lévő kalcium-biszglicinát 181,8%-kal jobban felszívódik és magasabb a biohasznosulása, mint a leggyakrabban használt szerves kalcium-citrát vagy egyéb formák, például karbonát. S ha ez még nem lenne elég, akkor ehhez a kiválóan hasznosuló, szerves kalciumhoz hozzáadtak még D3-vitamint és felszívódást elősegítő, világszabadalommal védett BioPerine® fekete bors kivonatot is. A szinergista komponensek közül a BioPerine® egy 9 világszabadalommal védett természetes „termonutriens” hatóanyag, amit a Piper nigrum L. (feketebors) terméséből standardizálnak.

A BioPerine® fekete bors kivonat kulcsfontosságú szerepet tölt be a tápanyagok, köztük a kalcium biohasznosulásában, illetve nem hagyja, hogy a kalcium szintje túlságosan gyorsan emelkedjen meg a vérben. A D3-vitamin jelentősen hozzájárul a kalcium felszívódásához/hasznosulásához, illetve a vér normál kalciumszintjének fenntartásához. A D-vitamin részt vesz az egészséges csontozat, fogazat megőrzésében, valamint a normál izomfunkció fenntartásában. Emellett abszolút nélkülözhetetlen az immunrendszer normál működéséhez, valamint közreműködik a sejtosztódási folyamatokban is.

A kalcium-biszglicinát kiemelten képes felszívódni és felhasználódni az emberi szervezetben. Azonban a Natur Tanya nem elégedett meg ennyivel, hanem még tovább fokozták a kalcium felszívódását táplálkozási kofaktort – D-vitamint – is tettek a készítménybe, ami jelentősen támogathatja a normál kalciumszint fenntartását, valamint a veszteségek csökkentését. Ráadásul a kalcium-biszglicinát nem befolyásolja más ásványi anyagok felszívódását a kalcium szervetlen formáival szemben. A biszglicinát formának köszönhetően az összetevők nem gátolják egymás felszívódását és hatékonyságát, így akár együtt is alkalmazhatóak ellentétben más leggyakrabban alkalmazott formákkal.

A kalcium pótlásakor az egyik legfontosabb szempontnak kellene talán lennie, hogy szerves formájú legyen a kalcium, ugyanis az emberi szervezet szerves és szervesen kötött formában képes jól felvenni az ásványi anyagokat is. A növényekben, a zöldségekben és a gyümölcsökben is szerves formában találhatóak meg az ásványi anyagok. A szervetlen ásványokat csekély mértékben tudja csak hasznosítani szervezetünk, sőt súlyosabb esetekben lerakódásokat is okozhatnak a test különböző részein, például az erekben, a vesékben vagy a lágyszövetekben.

A kalcium a legnagyobb mennyiségben jelen lévő ásványi anyag a szervezetben, aminek a 99%-a a csontokban és a fogakban található, míg a többi a sejtekben és a sejtek közötti térben raktározódik. A kalcium kulcsfontosságú alkotóeleme a csontoknak és a fogaknak, tehát nélkülözhetetlen a csontok és a fogak normál szerkezetének megőrzéséhez. A kalcium szerepet játszik az optimális csonttömeg elérésében és fenntartásában, a sejtek specializációjában és a sejtosztódási folyamatokban. Továbbá nélkülözhetetlen a normál ingerületátvitelhez és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. A kalcium hozzájárul az emésztőenzimek normál működéséhez, a normál izomműködéshez, illetve a magnézium és a B12-vitamin felszívódásához.

Azoknak, akik rendszeresen kávét, illetve alkoholt fogyasztanak, nagyobb mennyiségű kalciumra van szükségük a csontrendszerük épségének fenntartásához. Amennyiben túl kevés kalciumot fogyasztunk, akkor a szervezet a csontokból oldja ki a szükséges mennyiséget, ami hosszú távon komoly problémákhoz, súlyos betegségekhez is vezethet.

Milyen tünetek utalhatnak kalciumhiányra?

 • törékeny csontok
 • gyorsan romló fogak
 • végtagzsibbadás
 • gyakori izomgörcsök
 • érelmeszesedés
 • ingadozó vérnyomás
 • töredező körmök

A D-vitamin elengedhetetlen a csontok és a fogak normál állapotának megőrzéséhez és a normál izomfunkciókhoz. A D-vitamin képes egyensúlyban tartani a kalciumháztartást a szervezetben, mivel D-vitamin hiány esetén a kalcium nem tud beépülni a csontokba, vagyis kulcsfontosságú a csontok és a fogak egészségének fenntartásához.  A D-vitamin felel a normál vérkalcium-szintért, tehát a csontképzéshez szükséges kalcium megfelelő mennyiségéért. D-vitamin hiány esetén gyerekeknél fejlődési rendellenességek, angolkór is kialakulhat.

Pótolja a kalciumot kiemelkedően hatékonyan, erősítse csontjait és fogait, támogassa az egész szervezetet a kiválóan felszívódó és hasznosuló, szerves kalciumot tartalmazó Natur Tanya Kalcium-Biszglicinát + BioPerine és D3-vitamin kapszula segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: