A Dr. Herz Béta-Glükán+Szerves Cink, Szelén+C-vitamin kapszula egy igazán komplex összetételű étrend-kiegészítő, ami jelentősen támogathatja az immunrendszer normál működését, így hozzájárulhat a kórokozók (baktériumok, vírusok, gombák) okozta fertőzések hatékonyabb megelőzéséhez és kezeléséhez. A készítmény fő hatóanyaga a béta-glükán, ami igazoltan az egyik legjobb természetes immunsejt stimuláló anyag. A termék tartalmaz C-vitamint, valamint szerves szelént és szerves cinket is, mely összetevők szintén kulcsfontosságú szerepet töltenek be az immunrendszer megfelelő működésében, illetve a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében.

Dr. Herz Béta-Glükán+Szerves Cink, Szelén+C-vitamin kapszula

A béta-glükán egyre népszerűbb étrend-kiegészítő, ami nem is csoda, hiszen az élesztőből származó béta-glükán igazoltan az egyik leghatékonyabb természetes immunsejt stimuláló anyag a világon. A béta-glükán egy természetes poliszaharid, az élesztőgomba, a gombák, a baktériumok, az algák, illetve bizonyos növények sejtfalában lévő szénhidrát típusú vegyület, aminek altípusait az alapján különböztetik meg egymástól, hogy hány szénatom kapcsolódik a molekulához.

A béta-glükán egy tudományosan igazolt biológiai védekezőrendszer modulátor (BDM), ami képes befolyásolni és mozgósítani az immunrendszert. Ennek köszönhetően természetesen, biztonságosan és hatékonyan képes védelmet biztosítani az egyre növekvő mennyiségű környezeti ártalmakkal szemben, valamint hatékonyan tudja megerősíteni a krónikus betegek, a tartósan stressznek kitett egyének, a kemo- vagy sugárterápián átesettek immunrendszerét is.

A béta-glükán serkenti az immunrendszer működését, így védelmet képes biztosítani a fertőzések ellen. A béta-glükán feldolgozásához kulcsfontosságúak a makrofágok és az immunrendszer más sejtjei, ezáltal a béta-glükán bevételét követően a szervezet ellenálló képessége komoly támogatást kap, aminek köszönhetően hatékonyabban előzhetőek meg a fertőzések, valamint könnyebb és gyorsabb lehet a gyógyulási folyamat.

Tehát a béta-glükán fokozott készenlétbe állítja az immunrendszert, ezáltal az sokkal sikeresebben képes működni. A béta-glükán nem pörgeti túl az immunrendszert, hanem természetesen, mellékhatások okozása nélkül segíti annak működését. A béta-glükán a bevételtől számítva 24-72 órán belül fejti ki hatását. Célszerű nap mint nap fogyasztani, mivel a béta-glükán által aktivált neutrofileknek (a veleszületett immunrendszer nélkülözhetetlen sejtjeinek) az élettartama maximum 2 nap.

In vitro vizsgálatok támasztják alá, hogy a béta-glükán javítja azoknak a makrofágoknak az aktivitását, amelyek alapvető feladata a szervezetbe bekerülő kórokozók bekebelezése és elpusztítása. A béta-glükán immunstimuláló hatása hasznos lehet allergiás betegségek esetén, illetve segíthet egyes krónikus bőrgyulladások, például az ekcéma ellen is.

A béta-glükán feloldódik, és zselés állagúvá válik miközben áthalad a tápcsatornán, majd pedig jelentős részét a vastagbélben élő hasznos baktériumok hasznosítják. Vagyis a béta-glükán táplálja a probiotikumokat, valamint gátolja a kártékony kórokozók szaporodását. Tehát a béta-glükán prebiotikus hatással is bír, támogatja a bélflóra bakteriális egyensúlyának megőrzését és regenerálását, ami immunitásunk szempontjából kulcsfontosságú, hiszen immunrendszerünk legnagyobb része a bélrendszerben található.

A béta-glükán képes fokozni a probiotikumok vitamintermelő képességét, serkenheti a belek mozgását, ezáltal hozzájárulhat a gyorsabb és hatékonyabb anyagcseréhez is. A béta-glükán fogyasztását követően kevésbé emelkedik meg az inzulinválasz és a glükózszint.

A béta-glükán gátolni tudja a koleszterin felszívódását a belekből, így pozitív hatást fejthet ki a koleszterinszintre, ahogyan a vérnyomásra is. Emellett képes csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek, illetve a vastagbél kialakulásának a kockázatát.

A Dr. Herz Béta-Glükán+Szerves Cink, Szelén+C-vitamin kapszulában található C-vitamin, vagyis az aszkorbinsav az egyik legfontosabb immunerősítő tápanyag, kulcsfontosságú szerepet játszhat a szervezet ellenálló képeségének fokozásában. A C-vitamin növelni tudja a fehérvérsejtek számát, valamint igazoltan vírus- és baktériumellenes hatással is fel van vértezve. Mindezeknek köszönhetően a C-vitamin jelentősen hozzájárulhat a náthás, influenzás betegségek hatékonyabb megelőzéséhez, valamint kezeléséhez.

A C-vitamin igen erős antioxidáns hatású anyag, vagyis képes semlegesíteni a szervezetben keletkező káros szabadgyököket, így fontos szerepet tölt be a sejtek oxidációjának és károsodásának megakadályozásában. Emellett a C-vitamin jelentősen hozzájárulhat az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez, a szív- és érrendszer védelméhez, valamint a bőr, a csontok, a porcok és a fogak egészségének fenntartásához is. Továbbá számottevően támogathatja a pajzsmirigy működését, ezáltal képes csökkenteni a fáradtság érzését is. A C-vitamin nélkülözhetetlen a vas megfelelő felszívódásához és hasznosulásához is a szervezetben.

A cink szintén kiemelkedő fontosságú az immunrendszer egészséges működéséhez, fontos szerepet játszhat az szervezet védekezőképességének fokozásában. A cink rendszeres fogyasztása jelentős védelmet képes biztosítani a megfázás, a nátha, az influenza, a kötőhártya-gyulladás és más fertőzéses betegségek ellen.

A szelén ugyancsak kulcsfontosságú szerepet tölt be az immunrendszer egészséges működésében, ugyanis a szervezet a szelén segítségével képes szembeszállni a kórokozókkal és a sejtekkel, illetve rendkívül hatékonyan tudja növelni az ellenálló képességet is. A szelén az immunrendszer mellett kiemelten járulhat hozzá a pajzsmirigy megfelelő működéséhez is.

A szelén egy olyan létfontosságú ásványi anyag, ami nagyon erős antioxidáns hatással is rendelkezik, nagymértékben képes lassítani a szövetek öregedését és károsodását, valamint részt vesz az enzimek működésében is, ezáltal védelmező hatást fejt ki a szervezetbe kerülő mérgező vegyületekkel szemben.

A szelén ugyan csak kis mennyiségben található meg a szervezetben, de szinte minden sejtben jelen van, főként a májban, a hasnyálmirigyben és a lépben halmozódik fel. A szelén kedvező hatásait elsősorban antioxidáns tulajdonságának köszönheti, képes megkötni a sejtkárosító szabadgyököket, így hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez, biztosítani tudja az egészséges sejtműködést, védelmet nyújthat a kórokozók ellen.

Fokozza a szervezet ellenálló képességét rendkívül hatékonyan az egyedülállóan komplex összetételű Dr. Herz Béta-Glükán+Szerves Cink, Szelén+C-vitamin kapszula segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: