A huminsav fogyasztása elsősorban azoknak javasolt, akik természetes, hatékony immunerősítő készítményt keresnek. Allergiásoknak, gyakran betegeskedőknek, sugár- vagy kemoterápián átesetteknek, reumatikus, ízületi gyulladástól szenvedőknek, fizikai vagy szellemi kimerültség esetén különösen ajánlott.

A huminsav természetes méregtelenítő szer, segíti a nehézfémek kivezetését a szervezetből, melyek például a dohányzás, a szennyezett levegő belélegzése, a különféle élelmiszerek és italok fogyasztása, a vegyszerek, kozmetikumok használata és a gyógyszerek szedése során rakódnak le. Már néhány hetes kúrával érezhetően tisztul a szervezet. A méregtelenítés mellett a huminsav biztosítja, hogy a vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok a legtermészetesebb formában és a legjobb hatékonysággal szívódjanak fel.

Kinek és mikor ajánlott a huminsav fogyasztása?

Mi az a huminsav?

A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamatai során keletkeznek. A huminok családjába tartoznak az értékes huminsavak is, amelyek legalább 70 féle értékes ásványi anyagot tartalmaznak az emberi szervezet által felvehető, kiválóan hasznosítható formában.

A kimerített, rosszabb minőségű termőtalajokon termett gabonák, zöldségek, gyümölcsök és a növényevő állatokból származó táplálékok csak töredékét tartalmazzák már a korábbi vitamin- és mikroelem-tartalomnak. Az élelmiszerek feldolgozása, a főzés, sütés, a káros szokások, mint például a dohányzás vagy a mozgásszegény életmód, a környezetszennyezés, a rendszeres gyógyszerfogyasztás mind terheli a szervezetet, és gyorsítja egyes nyomelemek kiürülését.

A vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek pótlására számtalan lehetőség adódik, azonban a természetes források a leghatékonyabbak, a legbiztonságosabbak. Ezek egyik kiemelkedő képviselője a huminsav. 

A huminsav jótékony hatásai

Erős antioxidánsként rendkívüli hatékonysággal köti meg a szervezetben keletkező szabad gyököket, amelyek számos betegség okozói.

Segíti a felvett táplálékok átalakítását energiává és biokémiai építőanyagokká, megnöveli a vitaminok és enzimek hatékonyságát.

Az egyik legerősebb természetes immunerősítő, vírusirtó!

Megköti a mérgező nehézfémeket (például a higanyt, kadmiumot, ólmot, kobaltot), a különféle környezeti hatásokkal, dohányzással, gyógyszerszedéssel bekerülő toxikus anyagokat, és természetes úton kiüríti a szervezetből.

Egyensúlyban tartja a szervezet ásványianyag-felhasználását. A túlsúlyban lévő anyagok felvételét gátolja, a szükségesnél kevesebb mennyiségben lévő anyagok felvételét pedig növeli. Szerves, organikus formában juttatja a szervezetbe az értékes makro- és mikroelemeket, javítja azok felszívódását, hasznosulását.

Kinek és mikor ajánlott a huminsav fogyasztása? 

Helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát.

Antiallergén hatású, megelőzi, illetve kezeli az allergének reakcióit a szervezetben, szabályozza a hisztaminműködést.

Rendkívüli méregtelenítő hatásával segíti a máj munkáját, regenerálja a károsodott májszöveteket.

Fokozza a vörösvértest-képződést, megnöveli a szervezet sugárterheléssel szembeni védekező képességét, illetve megerősíti a bőr természetes védelmét a káros UV-sugárzással szemben.

Gyulladáscsökkentő hatásával reumatikus fájdalmak, ízületi gyulladásos betegségek esetén gyors javulást eredményez.

A huminsav általános méregtelenítő, immunerősítő hatása mellett kiemelten fontos szerepet játszhat a betegségek, főleg az anyagcsere-problémák, a gyomor- és bélrendszeri panaszok, a különféle fekélyek és a vastagbélgyulladás megelőzésében. Vírusos és bakteriális fertőzések ellen is hatékony.

Mikor ajánlott a huminsav fogyasztása?

  • Általános immunerősítésre, megelőzésre
  • Vitaminhiányra, ásványi anyagok és mikroelemek hiányára
  • A sav-bázis egyensúly helyreállítására
  • Folyamatos fáradtságérzet, levertség vagy szellemi kimerültség esetén
  • Allergiák, ételintoleranciák megjelenésekor
  • Betegség utáni lábadozáskor
  • Folyamatos fizikai megterhelés, sportolás, versenyzés esetén
  • Vérszegénység tüneteire, rendellenes, erős menstruációkor
  • Terhességi alatti immunerősítésre, szoptatás alatt is
  • Gyerekeknek a kiegyensúlyozott testi és szellemi fejlődéshez

Méregtelenítésen hatékonyabban a huminsav segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: