A kisvirágú füzikét elsősorban prosztata-megnagyobbodás kezelésére és megelőzésére használják, természetes gyulladáscsökkentő hatása miatt azonban a nők számára is nagyon hasznos gyógynövény.  Többek között hólyaggyulladásra, vesetisztításra, a petefészek fertőzéseire és vizelési problémákra ajánlott.

Kisvirágú füzike prosztataproblémákra, a méh és a petefészek fertőzéseire

A gyógynövények sorában a kisvirágú füzikét a prosztataproblémák orvosságának tartják, a kivonataiból összeállított készítmények gyorsan és hatékonyan kezelik a prosztatával kapcsolatos kellemetlen tüneteket, megbetegedéseket, sőt megelőzésre is kiváló.

A füzike hatását a vizeletrendszeren keresztül fejti ki, érintve a vesét, hólyagot, a nemi szerveket, a véráramlást. Erős gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és vértisztító, de fájdalomcsillapító hatása is jelentős.

Mivel igen eredményes a megelőző hatása, 40 éves kor után érdemes rendszeresen, kúraszerűen fogyasztani mind a nőknek, mind a férfiaknak. Régóta használatos gyógynövény, nem ismert semmilyen káros mellékhatása, hosszú távon is biztonsággal alkalmazható.

A kisvirágú füzike gyógyhatásának főbb területei:

  • prosztatagyulladás
  • prosztata-megnagyobbodás
  • hólyaggyulladás
  • a méh és petefészek fertőzései
  • veseproblémák
  • inkontinencia

 

Férfiaknak. Rendszeres fogyasztásával elkerülhető, illetve megelőzhető a prosztata megnagyobbodása, gyulladása, a prosztata szöveteinek kóros elburjánzása. A kisvirágú füzike hatóanyagai csökkentik a vizelések számát, egyúttal növelik az egyszeri mennyiséget, a kiürülés hatékonyságát. Már a kellemetlen tünetek megjelenése előtt, 40 éves kor felett elkezdhető a szedése, a tünetek megjelenésekor pedig hamar mérsékli, meg is szünteti az állandó vizelési ingert, a vizeletürítéssel járó fájdalmakat, a gyenge vizeletsugarat, az utócsepegést, az ürítés nehézségeit.

Nőknek.  Kíméletes, de hatékony gyulladáscsökkentő hatása miatt hólyaggyulladás, hólyagműködési elégtelenség esetén kiválóan használható, nagy segítség a méh és a petefészek fertőzéseinél is. A vesemedence-gyulladást természetes úton kezeli, csillapítja az altesti fájdalmakat, megszünteti a visszatérő hólyag- és húgyhólyag gyulladásait, a vizeletürítési nehézségeket, mérsékli a zavaró vizeletcsepegést.

Kisvirágú füzike prosztataproblémákra, a méh és a petefészek fertőzéseire

A gyógynövény hatóanyagai:

Speciális növényi immunanyagokat, flavonoidokat tartalmaz, emellett értékes polifenolok, szterolok, triperpénsavak és cserzőanyagok találhatók meg benne.

A kisvirágú füzike felhasználása

Leveles szára és virágos hajtása is gyógyhatású, a leggyakrabban teaként, tinktúraként vagy kapszula, illetve tabletta formájában alkalmazzák.

Fogyasztható más gyógynövényekkel elegyítve is, például kakukkfűvel, mezei zsurlóval, tökmaggal, aranyvesszőfűvel, csalánnal, gyermekláncfűvel. A tünetek megjelenésekor célzottan a probléma, betegség kezelésére, vagy megelőzésre, kúraszerűen pár hét pihenővel is szedhető.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: