A Bonolact olyan magas minőségű élőflórás készítményeket kínál kicsiknek és nagyoknak, melyek segítségével hatékonyan állítható helyre, illetve tartható fenn a bélflóra érzékeny bakteriális egyensúlya. A Bonolact Pro+General kapszulánként 10 milliárd CFU mennyiségben tartalmaz Lactobacillus acidophilus, LA-5® és Bifidobacterium, BB-12® aktív baktériumtörzseket, melyek a több mint 100 éves múlttal rendelkező, dán Chr. Hansen védjeggyel ellátott, bejegyzett baktériumtörzsei. A Bonolact Pro+biom a Lactobacillus acidophilus, LA-5 és Bifidobacterium animalis subsp. lactis, BB-12 aktív baktériumtörzseket kapszulánként legalább 2 milliárd CFU mennyiségben tartalmazza. A Bonolact Baby csepp speciálisan csecsemőknek fejlesztett, kiemelkedő minőségű élőflórás készítmény, amely születéstől kezdve adható.

Bonolact Pro+General - Élőflórát tartalmazó kapszula

Ez a magas minőségű élőflórás készítmény kapszulánként 10 milliárd CFU mennyiségben tartalmaz Lactobacillus acidophilus, LA-5® és Bifidobacterium, BB-12® aktív baktériumtörzseket, amik a több mint 100 éves múlttal rendelkező dán Chr. Hansen védjeggyel ellátott, bejegyzett baktériumtörzsei. A készítmény már 3 éves kortól alkalmazható, illetve laktózérzékenyek is fogyaszthatják. A Pro+General fogyasztása nem okoz függőséget, hosszan tartó használata során mellékhatás megjelenése nem ismert, ezért alkalmazásának nincs időbeni korlátja.

A termékben található baktériumtörzsek bizonyított hatásai:

 • Képesek helyreállítani az elpusztult bélflórát.
 • Enyhíthetik az időskori székrekedés és hasmenés okozta tüneteket.
 • Csökkentik az antibiotikumok által kiváltott hasmenéses tüneteket.
 • Képesek megelőzni az utazási hasmenés kialakulását.
 • Csökkenthetik a heveny vírusos hasmenés és a gyulladásos bélbetegségek panaszait.
 • Kedvező hatásúak lehetnek az immunrendszer működésére, ezáltal csökkenthetik az allergiás eredetű bőrbetegségek tüneteit.

Bonolact Baby csepp - Élőflórás csepp babáknak

A készítmény a születéstől kezdve adható a babáknak, Lactobacillus rhamnosus GG-t tartalmaz, aminek természetes élettere az emberi szervezet. A Lactobacillus rhamnosus GG egy olyan alaposan tanulmányozott és sokrétű kutatási eredményekkel rendelkező tejsavbaktérium, ami jól kiegészíti a bélflórát csecsemők és gyermekek esetén is.

A Bonolact Baby cseppben lévő Lactobacillus rhamnosus GG élőflóra sejtek liofilizációs eljáráson, azaz fagyasztva szárításon esnek át, ami garantálja a baktériumsejtek stabilitását a tárolás során, ezáltal azok képesek megőrizni életképességüket a készítmény dobozán jelzett lejárati időig.

Melyek a Bonolact Baby csepp legfőbb előnyei?

 • Összetételét a csecsemők bélflórájának megfelelően fejlesztették ki.
 • Adagonként 1 milliárd élő, hasznos tejsavbaktériumot tartalmaz, ami megfelelő mennyiség a csecsemőknek.
 • Lactobacillus rhamnosus GG található benne, ami az egyik legtöbbet vizsgált baktériumtörzs.
 • Fogyasztása teljesen biztonságos a babáknak, mivel még a vivőanyagát adó olajat is csak és kizárólag növényi alapanyagokból válogatták össze.
 • Könnyen alkalmazható és adagolható csepp kiszerelésének köszönhetően, íze pedig nagyon kellemes.
 • Belecsepegtethető az anyatejbe, a baba tápszerébe vagy akár egy kanál segítségével is beadható.

Bonolact Pro+biom - Élőflórát tartalmazó kapszula

Ez az élőflórás készítmény kapszulánként legalább 2 milliárd CFU mennyiségben tartalmazza a Lactobacillus acidophilus, LA-5 és Bifidobacterium animalis subsp. lactis, BB-12 aktív baktériumtörzseket. Vegetáriánus és vegán étrendet követők is fogyaszthatják.

Milyen kedvező hatásai lehetnek a probiotikum-kúrának?

 • Jelentősen erősödhet az immunrendszer, ezáltal hatékonyabban lehet képes megelőzni a fertőző és más betegségeket, illetve könnyebb és gyorsabb lehet a gyógyulási folyamat is.
 • Javulhat az emésztés hatékonysága, elmúlhatnak az olyan kellemetlen panaszok, mint a székrekedés, a hasmenés, a puffadás, az émelygés, a túlzott gyomorkorgás, a fáradtság vagy a levertség.
 • Csökkenthetnek az olyan komolyabb bélbetegségek tünetei, mint a Crohn-betegség, az irritábilis bél szindróma (IBS) vagy a gyomor- és bélhurut.
 • Antibiotikum-kúra alatt és azt követően is megőrizhető a bélflóra egyensúlya, így elkerülhetőek a káros baktériumok túlzott elszaporodása miatt kialakuló problémák.
 • Jelentősen csökkenhet a gombás fertőzések kialakulásának kockázata, nőknél megelőzhetőek a hüvelyfertőzések.
 • Elmúlhat az elégtelen emésztés miatti kellemetlen lehelet.
 • Normalizálódhat a koleszterinszint, ami kedvező hatású a teljes szív- és érrendszerre.
 • A bőr állapota javulhat, enyhülhetnek a bőrbetegségek tünetei, mint az akne, az ekcéma, a bőrirritációk vagy a kiütések.

Miért kell rendszeresen pótolni a probiotikumokat?

A probiotikumok rendkívül érzékenyek és sérülékenyek, ezért hamar megtörténhet, hogy olyannyira lecsökken a mennyiségük a bélrendszerben, hogy túlsúlyba kerülnek a káros baktériumok és egyéb kórokozók. A probiotikumokra negatívan képes hatni a helytelen táplálkozás, a klórozott ivóvíz, bizonyos gyógyszerek, a szennyezett környezet és a stressz is. Az antibiotikumok és a szteroidok elképesztő károkat képesek okozni a bélflóra egyensúlyában, ami miatt könnyen elszaporodhatnak az olyan gombák is, mint a Candida.

Bélrendszerünk több mint 8 méter hosszú, és az egyik legfontosabb része az immunrendszernek, melynek körülbelül 80%-a itt található. A bélflóra több mint 750 trillió baktériumból tevődik össze, melyek között normál esetben többségben vannak a hasznos baktériumok, azaz a probiotikumok. A hasznos és a kártékony baktériumok optimális aránya 85-15% körüli. Ha a bélrendszer rossz állapotban van, akkor ez a teljes szervezet egészségét negatívan befolyásolhatja. A bélrendszeren keresztül jut be a vérbe és a sejtekbe a vitaminok és más tápanyagok túlnyomó része.

Amennyiben elszaporodnak a káros baktériumok, s így lecsökken a hasznos baktériumok mennyisége, akkor kialakulhat számtalan enyhébb és súlyosabb probléma és betegség is a szervezetben. Ezek korántsem csupán emésztési gondok lehetnek, mivel a probiotikumok közreműködnek szinte valamennyi életfolyamatban, így komoly szerepet tölthetnek be például a pszichikai betegségeknél, idegrendszeri problémáknál is.

Az emésztőrendszer a neurológiai rendszerünk második legnagyobb része, ezért is hívják egyre többen második agynak. A bélrendszerben jelen lévő baktériumflóra nagymértékben kihat az idegrendszer egészségére. Manapság már rengeteg tudományos kutatás és vizsgálat igazolja, hogy kulcsfontosságú szerepet tölt be számos pszichikai eredetű betegség kialakulásában is. Éppen ezért a probiotikumok megfelelő mennyiségben történő adagolása pozitív hatást lehet képes kifejteni többek között depresszió, szorongás, diszlexia, autizmus, hiperaktivitás vagy figyelemzavar esetén is.

A gyomor- és bélrendszer állapotromlásának korai jelei lehetnek például a hasmenés, a szorulás, a gyakori megfázások, az anyagcserezavarok, az allergiás tünetek, a hormonális problémák, de akár depressziós tünetek is kialakulhatnak. Amennyiben tovább súlyosbodik a helyzet, akkor felütheti a fejét gyomor- és bélfekély, krónikus bélgyulladás, Candida-fertőzés, ízületi gyulladások, vérszegénység, illetve romolhatnak a májfunkciók is. Végül akár és gyomorrák is kialakulhat.

A beleinkben élő sok milliárd hasznos baktérium hozzájárul a vitaminok, az ásványi anyagok és a nyomelemek lebontásához, így a hiányuk miatt megváltozhatnak az emésztési mechanizmusok, és csökkenhet a tápanyagok felszívódási hatékonysága is. Emiatt az ételek rothadásnak indulhatnak a belekben, a szénhidrátok erjedni kezdenek, ezek végtermékei pedig lerakódhatnak a belek falára, ahonnan mérgező bomlástermékek kerülhetnek be a véráramba. Az egyre nagyobb mennyiségű méreganyagtól a bőrön keresztül igyekszik megszabadulni a szervezet, ezért kialakulhat akne, pattanás, pikkelysömör, ekcéma, de akár korpásodás is.

Ha továbbra sem javul a helyzet, akkor a széklet már csak pang a belekben, megkövesedhet, szorulás és hasmenés felváltva jelentkezhet. Ezután kialakulhatnak gyulladások, fekélyek, hegesedések és kiboltosulások, amik következtében beszűkülhet, megcsavarodhat és kórosan elváltozhat a vastagbél.

Ami szintén roppant lényeges, hogy a számunkra teljesen nélkülözhetetlen B- és K-vitaminok is a belekben termelődnek, tehát a bélflóra károsodása könnyen kiválthatja ezeknek a vitaminoknak a hiányát, mely számos módon képes rontani a testi és a lelki egészséget is.

A probiotikumok elősegítik a legtöbb nyomelem felszívódását, támogatják az immunrendszer működését, valamint antiallergén anyagokat és olyan ferment metabolitokat is termelnek, amelyek védelmezik a teljes bélrendszer egészségét, így hozzájárulhatnak a belek gyulladásos és elváltozásainak megelőzéséhez.

Tehát a belek rossz állapota szinte valamennyi betegséggel kapcsolatba hozható, mivel a bélrendszeren keresztül jut el a vérbe és a sejtekbe a vitaminok és egyéb tápanyagok többsége. Így amennyiben a belek nincsenek megfelelő állapotban, akkor ez a teljes szervezet egészségét és működését negatívan befolyásolhatja.

Kapcsolódó cikkek: