A Collango vitaminkészítményei között találhat Hialuron+Kollagén kapszulát, ízületvédő és regeneráló készítményt, illetve multivitamin készítményt is. A Collango Hialuron+Kollagén kapszula tartalmaz hidrolizált marhakollagént és hialuronsavat is, méghozzá magas dózisban, kapszulái pedig könnyen lenyelhetőek. A Collango Multivitamin tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat és Omega-3 zsírsavakat, és azok számára fejlesztették ki, akik a jelenleg elérhető legjobb alapanyagok felhasználásával és a legoptimálisabb összetétellel rendelkező étrend-kiegészítővel kívánják támogatni egészségüket. A Vegan Joint Power egy olyan ízületvédő és regeneráló készítmény, amit 100%-ban növényi összetevők alkotnak. A benne található kondroitin támogatja az ízületek védelmét, a glükozamin pedig szerepet játszhat a súrlódásnak kitett ízületek egészséges működésében és a porcszövetek újraképződésében.

A Collango egyet jelent:

 • A kiváló minőséget képviselő alapanyagokkal
 • Az elérhető kutatási adatokkal a konkrét felhasznált alapanyagra vonatkozóan, és nem csak általánosságban az összetevőkre
 • A könnyű fogyaszthatósággal

Collango Hialuron+Kollagén (marha) kapszula

A készítményben egyszere van jelen a hidrolizált marhakollagén és a hialuronsav, tehát 1 kapszulában összpontosulnak kedvező hatásaik. A termék hatóanyagai nem csupán a bőr számára létfontosságúak, mivel megtalálhatóak a test szinte minden egyes részében. Ám az életkor előrehaladtával egyre csökken a szintjük a szervezetben, ezért okvetlenül fontos rendszeresen pótolnunk őket.

A kollagén a testben lévő fehérjék körülbelül 30%-át alkotja, a bőrnek pedig mintegy 75%-a épül fel kollagénből, ami jelen van a bőrben, a csontban, a porcban és valamennyi más kötőszövetben is. A hialuronsav ugyancsak kulcsfontosságú alkotója a szöveteknek, de szintén jelentősen csökken a szintje az öregedéssel párhuzamosan, így külső pótlása válik szükségessé. A hialuronsav legnagyobb mennyiségben a bőrben van jelen, de megtalálható a szervezet szinte minden területén, többek között a porcokban, az ízületekben, az izmokban, a szemekben vagy a szívbillentyűkben is.

A Collango Hialuron+Kollagén kapszula jellemzői és előnyei:

 • 200 mg hialuronsavat és 2.000mg I-es típusú marha kollagént tartalmaz adagonként
 • Magas hatóanyag-tartalommal rendelkezik
 • 1 adag: 5 kapszula
 • 1 doboz 25 adagot tartalmaz
 • Kapszulái könnyen lenyelhetőek
 • Nincs kellemetlen íze vagy illata
 • Gazdaságos kiszerelésű

A kollagén ragasztóanyagként tart össze mindent mindennel a testünkben, ugyanis rostos hálót alkot az egész szervezetben. A kollagén tartja egyben többek között a csontvázat a lágyszövetekkel. Azonban a kollagén szintje egyre csökken a szervezetben már körülbelül 20 éves korunktól, és évente nagyjából 1%-ot veszítünk a kollagén készletünkből. 50-60 éves korban pedig már egyáltalán nem termelődik kollagén a testben, ami jól látható nyomokat hagy a külsőn, de egyértelműen érezhető következményekkel is jár, például egyre nehezebbé és fájdalmasabbá válhat a mozgás.

A kollagén szintjének zuhanása negatívan hat a teljes szervezet egészségére és működésére, többek között eredményezhet kimerültséget, fáradékonyságot, romló közérzetet is. Eleinte leginkább az egyre sokasodó ráncok, szarkalábak jelzik, hogy csökken a kollagén termelése a testben, a bőr egyre fakóbbá válhat, és elvesztheti korábbi fiatalos ragyogását, üdeségét. A haj állapota ugyancsak árulkodó lehet, mivel sokat veszíthet ragyogásából, erejéből.

Az évek múlásával a kollagén hiánya egyre több mozgásszervi problémát is okozhat, az ízületek jelentősen veszíthetnek rugalmasságukból, hajlékonyságukból, a mozgástér pedig egyre inkább beszűkülhet. Különféle mozgásszervi panaszok, ízületi fájdalmak is felüthetik a fejüket. Ha még tovább csökken a kollagén szintje a szervezetben, akkor a csontszerkezet is meggyengülhet, illetve akár az izomszövetek és a kötőszövetek is károsodhatnak.

A kollagén kutatásokkal igazolt hatásai:

 • komplexen lassíthatja az öregedési folyamatokat
 • javítja a kötőszövet minőségét
 • táplálja a bőrt, képes feltölteni a ráncokat
 • halványítja a hegeket és a striákat
 • erősíti a hajat és a körmöket, javítja a szerkezetüket
 • építi a porcokat, csökkenti az ízületi gyulladást
 • erősíti a csontokat
 • regenerálja az ínszalagokat, mivel az inak 100%-ban kollagénből épülnek fel
 • növelheti az izmok teljesítményét
 • rugalmasan tartja az erek falát

A hialuronsavat a kollagén kistestvérének is szokták nevezni, mivel rendkívül hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. A hialuronsav is hálószerűen kapcsolja össze és tölti ki a sejtek közötti állományt a szövetekben, ezáltal gondoskodik a szervek rugalmasságáról és feszességéről. A hialuronsav helyre tudja állítani a kollagénrostok közötti keresztkötéseket, valamint képes növelni a kollagén és az elasztikus rostok újratermelését. Legfontosabb feladatát a porcok fő alkotójaként látja el.

A hialuronsav abszolút egyedülálló képessége, hogy meg tudja kötni vízben akár a saját tömegének 1000-szeresét is, ezáltal feltölti a bőrt és a kötőszöveteket, illetve olajozza az ízületeket is. Kivételes hidratáló tulajdonsága mellett elősegítheti a tápanyagok jobb felszívódását, illetve képes lassítani az öregedési folyamatokat.

A hialuronsav termelése azonban már körülbelül 20 éves korunk körül csökkenni kezd, mire pedig elérjük a 40 éves kort, addigra már csak az eredeti mennyiség 50%-a képződik a szervezetben. Ezért lehet ajánlott elkezdeni a hialuronsavat pótolni már akár a 20-as éveinkben, 40 éves korunk körül pedig szinte kötelező lenne annak érdekében, hogy minél tovább megőrizhessük a fiatalos kinézetünket és mozgékonyságunkat.

Collango Vegan Joint Power kapszula

A Collango Vegan Joint Power egy olyan párját ritkító ízületeket védő és regeneráló készítmény, ami 100%-ban növényi összetétellel rendelkezik, így vegánok és vegetáriánusok is teljesen biztonságosan fogyaszthatják. A termékhez ráadásul Magyarországon egyedülálló alapanyagot választottak, konkrétan az olasz Gnosis cég kondroitin-szulfátját, mely természetes növényi forrásból származik, és fermentációval állítják elő.

A kondroitin a porcok fontos összetevőjeként szerepet játszhat az ízületek védelmében, a glükozamin pedig hozzájárulhat a súrlódásnak kitett ízületek egészséges működéséhez és a porcszövetek újraképződéséhez.

Melyek a Collango Vegan Joint Power legfőbb előnyei?

 • 100%-ban növényi összetevőkből készül
 • Vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatják
 • Biztonságosan fogyaszthatják a meszes héjúakra (kagyló, tengeri herkentyűk) allergiások is
 • Bármilyen vallás követelményeinek megfelel
 • Kitűnően képes hasznosulni a szervezetben
 • Könnyel lenyelhető kapszulaméret
 • Nincs kellemetlen illata vagy íze
 • Gazdaságos kiszereléssel rendelkezik

A kondroitin megtalálható az emberi szervezetben is, ugyanis a porcok fő komponense. A kondroitin kitűnő vízmegkötő képessége által biztosítani tudja a porc mechanikus-elasztikus tulajdonságait. A kondroitin hozzájárul a porc egészséges szerkezetének megőrzéséhez, valamint az ízületek normál működéséhez. Szerepet tölt be a porc fő szerkezeti elemeinek felépítésében és fenntartásában, ezáltal kulcsfontosságú az ízületi porcok épségének fenntartásához és regenerálódásához. A kondroitin rendszeres fogyasztása kifejezetten ajánlott sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek és az idősebb korban lévőknek.

A kondroitin elősegíti a kötőszövet kialakítását a teljes szervezetben, így az ízületekben is. A kondroitin szerepet játszik a merev vagy sérült szövetek és ízületek rugalmasságának megőrzésében és növelésében. Hozzájárulhat az ízületi fájdalom kezeléséhez, a sérülések helyreállításához és a regenerációhoz, fokozza a sebgyógyulást, illetve képes lassítani a bőr öregedését.

A glükozamin-szulfát természetes alkotóeleme a porcszövetnek, és az egyik legfőbb komponense az ízületek kenőanyagának. Ám az emberi szervezet nem képes önmaga előállítani, ezért okvetlenül gondoskodnunk kell a glükozamin folyamatos pótlásáról.

A glükozamin támogatja a porcszövetek újraképződését és a súrlódásnak kitett ízületek normál működését, biztosítani tudja a kötőszövetek és a szalagok rugalmasságát, illetve jelentősen hozzájárulhat az ízületi gyulladások és fájdalmak csökkentéséhez.

A glükozamin ráadásul nem csupán a már kialakult problémák esetén nyújthat segítséget, hanem a különféle mozgásszervi problémák és fájdalmak megelőzéséhez is. Ezért is ajánlott a fogyasztása nehéz fizikai munkát végzőknek, sportolóknak és túlsúlyosoknak, mivel alkalmazásával fenntartható az ízületek, a porcok és az inak egészsége.

Collango Multivitamin Pack

A Collango Multivitamin egy igazán különleges étrend-kiegészítő készítmény, mivel a vitaminok és az ásványi anyagok mellett tartalmaz omega-3 zsírsavakat is. Ez a rendkívül komplex készítmény azoknak lett kifejlesztve, akik hatékonyan szeretnének tenni egészségük védelme érdekében, méghozzá a jelenleg elérhető legjobb alapanyagok felhasználásával és legoptimálisabb összetétellel rendelkező táplálékkiegészítővel.

A Collango Multivitamin nemzetközi és a hazai tapasztalatok alapján készült, ráadásul olyan módon, hogy figyelembe vették a hatóanyagok ésszerű és legoptimálisabb összeállítását, valamint az alapanyagok gyártóinak ajánlását.

A készítmény csomagolásában 2 flakon található. Az egyik tartalmazza a lipovitaminokat (zsírban oldódó vitaminok) lágyzselatin kapszulában, halolajban feloldva, a másik flakonban pedig a hidrovitaminok (vízben oldódó vitaminok) találhatóak az ásványi anyagokkal együtt. Ez utóbbiakat olyan vegán kapszulák tartalmazzák, amelyek ellenállnak a gyomorsavnak, ezért csak a vékonybélben oldódnak fel. Ennek köszönhetően jobban képesek hasznosulni a vitaminok a szervezetben.

Melyek a Collango Multivitamin legfontosabb előnyei?

 • Találhatóak benne zsírban és vízben oldódó vitaminok és ásványi anyagok, valamint Omega-3 zsírsavak is
 • Magas minőségű, ismert és elismert alapanyagok felhasználásával készült
 • 30 adagot tartalmaz, tehát gazdaságos kiszerelésű
 • Magas hatóanyag-tartalommal rendelkezik
 • Könnyen adagolható

A Collango Multivitaminban található halolajból származó EPA és DHA az Omega-3 legmegbízhatóbb forrása. A készítmény a legmagasabb minőségű, gyógyszerkönyvi tisztaságú K1-vitamint tartalmaz. Emellett található benne teljesen természetes, biotranszformációval előállított vegán K2 vitamin, ami szintén a legkitűnőbb minőséget képviseli.

A termékben lévő BioPerine® egy olyan szabadalmaztatott standardizált feketebors-kivonat, ami minimum 95% piperint tartalmaz. Ez az anyag a tápanyagok természetes biohasznosulásának fokozója.

A Collango Multivitaminban található Quatrefolic a negyedik generációs folát, ami jelenleg a legjobb formájú folát. A Quatrefolic® egy innovatív étrend-kiegészítő összetevő, amit úgy terveztek, hogy tápanyagként funkcionáljon valamennyi olyan területen, ahol a folsav és a folsav pótlás javasolt. A készítményben lévő Oximmune az Etna vulkanikus kőzetein termő vérnarancs koncentrált kivonata, ami roppant gazdag természetes C-vitaminban, flavonoidokban és antocianidokban is.

A termékben található Nutra-C (Kálcium-aszkorbát) a nem savas C-vitamin egyedülálló formája, ami speciális vízbázisú gyártási eljárás alkalmazásával készül. Ennek eredményeként egy pH-semleges termék jön létre, amiben természetesen előforduló C-vitamin metabolitok találhatóak. A Nutra-C® teljesen ionizált, és 100%-ban biológiailag hozzáférhető a fogyasztás pillanatától.

Vizsgálatok támasztják alá, hogy a Nutra-C® támogatja a C-vitamin bevitelét és fokozza a C-vitamin sejtekben való megtartását. Ez a természetes C-vitamin forma tehát semleges só és nem sav. A kalcium-aszkorbát emésztése során a gyomorban kalcium és aszkorbát-ionok szabadulnak fel. A gyomorban található sav átalakítja az aszkorbát-ionokat aszkorbinsavvá, ami nem fokozza a gyomor savkoncentrációját. Ez kifejezetten hasznos lehet az érzékeny gyomrú emberek és a súlyos betegek számára is, de elsősorban azok számára, akik C-vitamin és kalcium pótlására szorulnak. A kalcium-aszkorbát a C-vitamin természetes formája, ezért több C-vitamin képes felszívódni a véráramban, mint más formulák esetén.

Próbálja ki a kitűnő minőségű Collango vitaminkészítményeket!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: