A Swanson Kollagén Építő kapszula belülről támogatja a bőr egészségét, óvja a szervezet kollagénszintjét (gátolja a kollagén belső lebomlását), illetve olyan pro-kollagén hatóanyagokat szállít, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszanak a természetes kollagén képződésben. Ez az antioxidánsokban bővelkedő, bambusz alapú, 9 szuperélelmiszerrel dúsított komplex olyan nélkülözhetetlen tápanyagokat szállít, amelyek számos módon járulnak hozzá a természetes kollagén ciklushoz. A készítmény kitűnő fenntartható vegán alternatíva az állati eredetű kollagén helyettesítéséhez. A kollagén elengedhetetlen többek között a bőr rugalmasságának, feszességének megőrzéséhez, valamint a porcok és az ízületek normál állapotának fenntartásához.

Swanson Kollagén Építő kapszula

A kollagén manapság rendkívül népszerű táplálékkiegészítő, hiszen olyan apró fehérjéket biztosít, amelyek többek között támogatják a belek, az ízületek, a csontok és a bőr egészségét is. A legtöbb kollagéntartalmú készítmény hal vagy szarvasmarha kollagént tartalmaz, de már elérhető a vegánok számára is biztonságosan fogyasztható kollagén étrend-kiegészítő. A kollagént a szervezet állítja elő, ezért mindezidáig úgy történhetett meg a kollagénszint emelése, hogy állati forrásból juttattuk a szervezetbe. De szerencsére már bárki számára elérhető a vegán kollagén, amely fogyasztásával ugyanolyan előnyöket élvezhetünk, mint az állati eredetű kollagénnel.

A kollagén termelését serkentő növényi eredetű forrásokkal végzett kutatások azt igazolják, hogy nem szükségesek az állati származékok a kollagénépítő hatások eléréséhez. A bevitt kollagén (az állati eredetű kiegészítők vonatkozásában) nem azonos a felszívódott kollagén mennyiségével. A kollagén képződése egy bonyolult folyamat, ami számtalan kiegészítő hatóanyagot és vegyületet igényel a szervezetben, hogy minden normálisan működjön és előállításra kerüljön. A kollagén képződéséhez kulcsfontosságú többek között a C-vitamin, a réz, a cink, a szilícium-dioxid, az aminosavak és a poliszacharidok is. Tehát ha csupán egy vitamin vagy ásványi anyag is hiányzik a szervezetből, akkor már ez is megakadályozhatja a kollagén megfelelő felszívódását és előállítását.

A kollagén képződéséhez kulcsfontosságú anyagok azonban növényi eredetű forrásokból származnak. A Swanson Kollagén Építő kapszula pedig egy olyan vegán táplálékkiegészítő, amely belülről járul hozzá a bőr egészségéhez. A készítmény hatékonyan gátolja a kollagén belső lebomlását, ezáltal biztosítja a szervezet kollagénszintjét, illetve olyan pro-kollagén tápanyagokat szállít, amelyek részt vesznek a természetes kollagéntermelésben. A Kollagén építő kapszula egy olyan egyedülálló, bambusz alapú, antioxidánsokban gazdag, 9 szuperélelmiszerrel dúsított komplex, amely olyan fontos hatóanyagokat biztosít, amelyek számtalan módon segítik elő a természetes kollagén ciklust.

Azoknak, akik teljesen növényi étrendet követnek, eddig kerülniük kellett a kollagén tartalmú táplálékkiegészítőket az előállítás miatt. Viszont már mindenki számára elérhető a fenntartható vegán alternatíva a szarvasmarhákból vagy halakból származó kollagén helyett. Tehát a vegánok már éppen úgy felhasználhatják a kollagént egészségük, kinézetük és teljesítményük javítása érdekében, mint a hagyományos, állati eredetű kollagént fogyasztók.

Miért is érdemes figyelnünk a szervezet megfelelő kollagénszintjére?

A kollagén nem csak a szépség, hanem az egészség megőrzésében is kiemelkedő szerepet tölt be, sőt kivételes módon képes lassítani az öregedési folyamatokat is a szervezetben. A kollagén tulajdonképpen zselatin, ami megtalálható a bőrben, a porcban, a csontban, az ínban és valamennyi más kötőszövetben is. A kollagén egy olyan teljesen természetes fehérje, ami amolyan ragasztóanyagként mindent mindennel összetapaszt a testünkben, mivel rostot hálót alkot a teljes szervezetben. A testben lévő fehérjék körülbelül 30%-a, míg a bőrnek mintegy 75%-a épül fel kollagénből. Tehát a kollagén kulcsfontosságú építője a bőrnek, a hajnak, a körmöknek, a porcoknak, az ízületeknek és minden létfontosságú szervnek is.

A kollagén termelése azonban már 20 éves korunk körül csökkenni kezd, majd évente körülbelül 1%-ot veszítünk testünk kollagén készletéből. 50-60 éves korunkban pedig már egyáltalán nem képződik kollagén a szervezetben, ami jól látható és érezhető tüneteket is okoz. A kollagénhiány az egész szervezet működésére és egészségére negatív hatást fejt ki, okozhat többek között kimerültséget, fáradékonyságot is, valamint jelentősen romolhat a közérzet is.

Ahogy egyre idősebbek leszünk, és egyre kevesebb kollagén található a testünkben, úgy alakulhat ki egyre több kellemetlen panasz, amelyek egyre súlyosabb problémákat is okozhatnak. A kollagén nélkülözhetetlen a szövetek fejlődéséhez, a növekedéshez, ezért a kollagén hiánya számos öregedéssel összefüggő betegség kialakulásához járulhat hozzá. Sokunk már a 30. életév környékén észlelheti, hogy apróbb szarkalábak, ráncocskák jelennek meg az arcon, a bőr pedig egyre fakóbb lesz és elveszti korábbi fiatalos ragyogását, üdeségét. Emellett pedig a haj állapota is sokat romolhat, egyre vékonyabbá, gyengébbé válhat.

Az esztétikai problémák mellett pedig egyre több mozgásszervi panaszt is okozhat a kollagén hiánya, ami miatt egyre nehezebbé válhat a mozgás, az ízületek sokat veszíthetnek hajlékonyságukból, rugalmasságukból, illetve mozgásszervi panaszok, ízületi fájdalmak is felüthetik a fejüket. Ha pedig még ekkor sem teszünk semmit a kollagénszint emelése érdekében, akkor károsodhatnak az izomszövetek és a kötőszövetek, de akár meggyengülhet a csontszerkezet is.

A kollagén kutatásokkal igazolt kedvező élettani hatásai:

  • képes javítani a kötőszövet minőségét;
  • táplálja, hidratálja a bőrt, képes feltölteni a ráncokat, javítani és erősíteni tudja a körmök és a haj szerkezetét;
  • képes csökkenteni az ízületi gyulladás tüneteit, építi a porcokat;
  • regenerálni tudja az ínszalagokat, mivel az inak 100%-ban kollagénből épülnek fel;
  • erősíti a csontokat;
  • képes növelni az izmok teljesítményét;
  • komplexen képes lassítani az öregedési folyamatokat a teljes szervezetben;
  • halványítani tudja a hegeket és a terhességi csíkokat (striákat);
  • rugalmasan képes tartani az erek falát.

Támogassa a kollagén termelését a vegán Swanson Kollagén Építő kapszula segítségével!

Kapcsolódó cikkek: