A Lafe’s egy Texas államból származó termékcsalád, mely egy családtól indult és ma már világszerte használják. Az összes Lafe’s dezodor természetes és organikus, melyek a természetből származó összetevőikkel gondozzák bőrét, megőrizve annak természetes szépségét. Lassítják az öregedési folyamatokat és segítenek egy egészségesebb test és lélek létrejöttében. A termékek aluminum-chlorhydrate mentesek és csak a természetben előforduló timsót tartalmazzák. 

 

De mi a természetben előforduló timsó, és miben különbözik az Alumíniumtól?

Számos ember keveri össze a természetben előforduló timsót a szintetikusan előállított alumínium összetevőkkel, mint az aluminum-chlorhydrate vagy aluminum-zicarnium, melyek a hagyományos dezodorok leggyakoribb összetevői.


Lényeges különbség van a természetben előforduló timsó és a szintetikus alumínium összetevők között. A természetben előforduló timsó egy nagy méretű molekula, ami megöli a bőr felszínén található baktériumokat. Méretének köszönhetően általában nem szívódik fel a bőrön keresztül. Feladata elpusztítani azokat a baktériumokat, amelyek a testszagot okozzák, ezért egy személy képes lesz tovább izzadni – ami egy egészséges folyamat, hiszen eltávolítja a mérgeket a szervezetből – ám nem keletkezik testszag. 

Lafe's

 

A természetben előforduló timsót évezredek óta használják délkelet-Ázsiában és azokban a társadalmakban, ahol nem ismerik az Alzheimer kórt és más gyakori betegségeket, melyek gyakoriak mai társadalmunkban. Délkelet-Ázsiában a természetben előforduló timsót évszázadok óta használják a víz tisztítására, olyan távoli falvakban, ahol nincs más módja a víztisztításnak. Volt, amikor az Egyesült Nemzetek javasolta, hogy tegyenek egy „timsó követ” távoli falvak vízrendszerébe, hogy megsemmisítsék a mindennapos baktériumokat. Az irodalom azt is említi, hogy a természetben előforduló timsót antibakteriális hatásáért is használták kisebb vágások és karcolások kezelésére, olyan elterjedt volt. Mivel a Földkéreg 65%-ban természetben előforduló timsóból áll, ez az anyag könnyen elérhető volt mindennapos felhasználás céljából. 

 

A szintetikus alumínium vegyületeket, mint az aluminum-chlorhydrate-ot és az aluminum-zicarnium-ot, általában izzadás gátlóként árulják a piacon és úgy vannak megtervezve, hogy megakadályozzák a pórusok légzését. A veszély ebben az, hogy a mérgek nem tudnak eltávozni, mivel a pórusok el vannak tömítve. Sokan azt gondolják, hogy a méreganyagok felhalmozódása a hosszútávon használt izzadás gátlóknak köszönhető, mely állítólag az egyik oka a növekvő nak mai társadalmunkban. Mi természetesen nem állíthatjuk, hogy az izzadás gátlók ot okoznak, ám egyre több bizonyíték érhető el, amely logikus összefüggéseket mutat a mérgek felgyülemlése és a rák és más nyugati típusú betegségek kialakulása között. 

 

Lafe's

 

Toxikológusok akikkel beszéltünk hisznek abban, hogy bármi, ami nagy molekulákból áll nem szívódik fel a bőrön keresztül a mérete miatt. A természetben előforduló alumínium egy nagy molekula és egyszerűen nem szívódik fel egykönnyen a szervezetbe.

A toxikológusok azt állítják, hogy az alumínium felgyülemlésnek több köze van ahhoz, hogy mit viszünk be belsőleg a szervezetünkbe, mint azok az ételek, amelyeket elfogyasztunk és a felszerelések, amelyeket sütéshez, főzéshez használunk. A leggyakrabban használt főzőedények alumíniumból készültek és számos étel, amit naponta elfogyasztunk, mint a szódabikarbóna, savanyú uborka és a legtöbb antacid, alumíniumot tartalmaz. 


Mi hiszünk abban, hogy nagy a különbség a természetes állapotban megtalálható timsó és a szintetikus aluminum-chloyhydrate és más szintetikus összetevők között. 

Lafe's Natural Bodycare