A lecitin egy természetes, zsírszerű anyag, a sejtek  nélkülözhetetlen építőeleme, különösen a sejthártya és az idegszövet számára fontos. Részt vesz az agysejtek növekedésében és optimális működésében, hiánya fejfájást, memóriazavarokat, ingerültséget és koncentrálási nehézségeket okozhat.

Segíti a máj munkáját, megakadályozza a zsírok lerakódását, és felgyorsítja azok eltávolítását. A sok zsírfogyasztás, az egészségtelen táplálkozás túlterheltté teheti a májat, amely nem tudja megfelelően lebontani a káros anyagokat, zsírokat, és ezek elraktározódnak. Elsősorban hastájéki feleslegben, cellulitisz megjelenésében mutatkozhat meg a máj elégtelen munkájából adódó zsírlerakódás. Mivel a lecitin támogatja a zsírok lebontását, egyben gyorsítja az anyagcserét is, ezért a fogyókúrák kiegészítőjeként is használják.

Lecitin: természetes memóriajavító és súlycsökkentő

Fokozza az agy teljesítményét

A lecitin segíthet megelőzni és kezelni az életkorral összefüggő memóriazavarokat, illetve javít a tanulási nehézségeken, növeli a koncentráló képességet, a szellemi kitartást. Az időjárási frontokra érzékenyeknél is nagyon eredményes. Hasznos kiegészítő lehet az Alzheimer-kór, az amnézia, és a szklerózis multiplex kezelésében, agyvérzés után adagolva pedig jelentős mértékben gyorsíthatja a felépülést.

Megelőzheti az érelmeszesedést, az infarktust

A lecitin megőrzi a zsírok folyékony állagát, ezért azok nem tapadnak hozzá az érfalakhoz és az artériákhoz, ami hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez, az érelmeszesedés megelőzéséhez, a szív és az érrendszer hosszú távú egészségéhez is.

Gyomorfekélyre, emésztési problémákra

A gyomor nyálkahártyájának védelmével a lecitin megakadályozhatja a fekélyek kialakulását, illetve hatékonyan kezelheti azokat, a vastagbélgyulladást is. Az epekövek megelőzésében szintén eredményes, és támogatja az epe egészséges működését. Kitűnő természetes székletlazító és puffadásgátló hatása is van.

Természetes anyagcsere-gyorsító

A lecitin a zsírsejtek lebontásával hozzájárul az optimális zsíranyagcseréhez. A máj munkájának segítésével részt vesz a méregtelenítésben és salaktalanításban, eltávolítja a felgyülemlett, lerakódott káros anyagokat. Lassú anyagcsere mellett érdemes növeli a napi lecitinbevitelt.

Lecitin: természetes memóriajavító és súlycsökkentő

Csökkenti az ízületi gyulladást, fájdalmat

Enyhíti, illetve meg is szüntetheti az ízületi fájdalmakat, regenerálja az izmokat. Rendszeres fogyasztása lehetővé teszi, hogy az ízületi bántalmakban szenvedők életminősége nagymértékben javuljon, mozgásukat, mindennapos tevékenységüket komoly fájdalmak nélkül folytassák.

Egészségessé teszi a hajat, a bőrt

A lecitin javíthatja a haj állapotát, csökkenti a hajhullás mértékét, megóvja a hajszálak természetes színét, erősíti a hajhagymákat. Különböző bőrproblémák megelőzésére és kezelésére is kiváló, például ekcémára.

Miben található lecitin?

Természetes lecitinforrások a növényi olajok, például a szója, a napraforgó, a repce és a len, az élesztő, a hüvelyesek, a kukorica és búzacsíra, valamint a teljes kiőrlésű gabonafélék. Az állati eredetű élelmiszerek közül a hal, a máj, a tojássárgája és a tej tartalmaz sok lecitint.

Lecitin táplálék-kiegészítőként is fogyasztható, por, granulátum, kapszula és folyadék formájában. Semmilyen káros hatása nem ismert, túladagolni sem lehet.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: