A JutaVit Collagen Komplex kollagén italpor egy mesésen finom kollagén készítmény, mely eper és ananász ízekben kapható. A készítményben a hidrolizált marha kollagén mellett található még hialuronsav, C- és D3-vitamin, csipkebogyó kivonat, szerves cink, B2-vitamin és biotin is. Azonban nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges aromát és színezéket sem. Ebben a rendkívül komplex kollagén italporban a világ egyik vezető kollagéngyártó cége, a francia Roussselot által gyártott Peptan® 1-es típusú marha kollagén peptid található, méghozzá adagonként 10 000 mg-os mennyiségben.

JutaVit Collagen Komplex kollagén italpor – komplex támogatás a szépséghez és az egészséghez

Bőrünk mintegy 75%-a kollagénből épül fel, ami tulajdonképpen nem más, mint zselatin, mely jelen van a bőrben, a csontban, a porcban, az ínban és minden egyéb kötőszövetben. A kollagén kollagénrostokból épül fel, amik mátrixos alakzatban helyezkednek el, állagát tekintve pedig a kocsonyára emlékeztet. A kollagén a szemekben is megtalálható, ahol hozzájárul azok tömörségének megőrzéséhez. A kollagén amolyan ragasztóként tart össze mindent mindennel a testünkben, ugyanis rostos hálót képez a teljes szervezetben, és például a kollagén tapasztja össze a csontvázat a lágyszövetekkel.

Sajnos azonban a kollagén szintje már 20 éves korunk körül elkezd csökkenni a testünkben, majd évente körülbelül 1%-ot vesztünk a kollagén készletünkből. Így mire elérjük az 50-60 éves kort, addigra már egyáltalán nem képződik szervezetünkben, amit megérzünk, és ami meg is látszik rajtunk. Ugyanis a kollagén hiánya a teljes szervezet működésére és egészségére negatívan hat, okozhat kimerültséget és fáradékonyságot is, így a közérzet is romolhat. A 30-as éveink körül pedig már azt is észlelhetjük, hogy apró szarkalábak, ráncocskák jelennek meg arcunkon, bőrünk pedig egyre fakóbbá válik, fokozatosan veszít korábbi üdeségéből, ragyogásából. A haj ugyanígy sokat veszíthet korábbi erősségéből és fényéből.

Aztán a kollagén hiánya miatt egyre több mozgásszervi probléma is felütheti a fejét, egyre inkább beszűkülhet a mozgástér, az ízületek nagymértékben veszíthetnek hajlékonyságukból, emiatt pedig könnyen kialakulhatnak különböző mozgásszervi tünetek, ízületi fájdalmak is. A kollagén szintjének további csökkenése miatt sérülhetnek az izomszövetek és a kötőszövetek, illetve a csontszerkezet is meggyengülhet.

A kollagén kutatásokkal igazolt pozitív élettani hatásai a következőek:

  • javítja a kötőszövet minőségét;
  • erősíti a hajat és a körmöket, javítja a szerkezetüket;
  • táplálja a bőrt, feltölti a ráncokat;
  • erősíti a csontokat;
  • regenerálja az ínszalagokat, mivel az inak 100%-ban kollagénből állnak;
  • építi a porcokat, csökkenti az ízületi gyulladást;
  • halványítja a hegeket és a striákat;
  • növelheti az izmok teljesítményét;
  • rugalmasan tartja az erek falát;
  • komplexen lassíthatja az öregedési folyamatokat.

Hyaluronsav, a test hidratálója

A hialuronsavat szokták a kollagén kistestvérének is nevezni, mivel igen sokban hasonlítanak egymásra. A hialuronsav ugyancsak nélkülözhetetlen összetevője a kötőszöveteknek, legnagyobb részben a bőrben van jelen, de testünk szinte valamennyi részében megtalálható, például az ízületekben, az izmokban, a szemekben, a porcokban és a szívbillentyűkben is. A kollagénhez hasonlóan a hialuronsav is hálószerűen köti össze és tölti ki a sejtek közötti állományt a szövetekben, amivel biztosítja a szervek feszességét és rugalmasságát. A hialuronsav képes helyreállítani a kollagén rostok közötti keresztkötéseket, illetve növeli a kollagén és az elasztikus rostok újratermelését. Fő funkcióját a porcok fontos összetevőjeként tölti be.

A hyaluronsav legkiemelkedőbb képessége, hogy meg tudja kötni tömegének akár 1000-szeresét is vízben, ezáltal feltölti a kötőszöveteket és a bőrt, illetve olajozza az ízületeket is. Emellett hozzájárul a tápanyagok hatékonyabb felszívódásához, valamint lassítja az öregedési folyamatokat. A hialuronsav szintje már a 20-as éveinkben csökkenni kezd szervezetünkben, így 40 éves korunkra már csak az eredeti mennyiségnek a fele termelődik. Éppen ezért a hialuronsav pótlását már akár 20 éves kortól ajánlott elkezdeni, 40 éves kor körül pedig szinte elengedhetetlen ahhoz, hogy minél tovább megőrizhessük fiatalos kinézetünket és szervezetünk egészséges működését.

További értékes tápanyagok a szépségért és az egészségért

A JutaVit Collagen Komplex kollagén italpor két fő összetevője mellett tartalmaz még C-vitamint, csipkebogyó-kivonatot, D3-vitamint, B2-vitamint, biotint és szerves cinket is. A C-vitamin és a csipkebogyó-kivonat elősegítik a kollagén képződését a szervezetben, s így hozzájárulnak a bőr, a fogíny normál állapotának, működésének megőrzéséhez. A biotin és a cink támogatják a bőr megfelelő állapotának fenntartását. A cink közreműködik a bőr megtisztításában, megújításában, támogatja a csontozat és a körmök normál állapotának fenntartását. 

A készítményben kizárólag szerves kötésű, nagyon jól hasznosuló cink-glükonát található. A cink-glükonátból származó szerves cink jobb hasznosulással bír, mint a szervetlen (cink-oxid) vegyületek. A riboflavin, vagyis a B2-vitamin támogatja a vörösvérsejtek és a bőr normál állapotának megőrzését.  A D3-vitamin pedig elősegíti a normál fogazat, illetve az egészséges izomfunkció és csontozat fenntartását.

Ha tehát Ön is szeretné minél tovább megőrizni fiatalos kinézetét, szervezete optimális működését, valamint könnyed mozgását, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnia a JutaVit Collagen Komplex kollagén italporokat, melyek epres és ananász ízekben is elérhetőek. Élvezze a finom és hatékony kollagén pótlás számtalan előnyét!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: