A Natur Tanya Máriatövis Max + Kolin tabletta a megengedett legmagasabb adagban tartalmazza a máriatövis aktív hatóanyagát, a szilimarint, ráadásul kolinnal kiegészítve. A termék fogyasztása kifejezetten javasolt méregtelenítéshez, a máj és az epe egészségének és működésének támogatásához, valamint az emésztés javításához. A máriatövis mindenképpen az egyik legjobb májvédő, májregeneráló hatású gyógynövény, képes serkenteni az egészséges májsejtek képződését, fel tudja gyorsítani a károsodott májszövetek regenerálódását. Emellett jelentősen hozzájárul a toxikus anyagok, a vegyianyagok elleni védekezőképesség növeléséhez, javítja az emésztést, támogatja az epe működését.

A máriatövis legfőbb hatóanyaga a szilimarin, amelyet a készítmény a megengedett maximális dózisban, tablettánként 210 mg-ban tartalmaz. Ráadásul a szilimarin mellett van benne kolin is, ami csökkenteni tudja a májat ért káros hatásokat, fokozza a zsírfelhasználást, tisztán tartja az epét, valamint részt vesz a méreganyagok elbontásában. A Natur Tanya Máriatövis MAX + kolin tabletta gluténmentes és laktózmentes, illetve nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószereket vagy aromát. A tablettákat bárki könnyen le tudja nyelni kis méretüknek köszönhetően.

Mikor ajánlott a Natur Tanya Máriatövis MAX + kolin tabletta fogyasztása?

 • A méregtelenítés támogatásához
 • Gyakori puffadás, gázképződés esetén
 • Anyagcsere-zavarok, IBS esetén
 • Májgyulladás esetén
 • Zsírmáj esetén
 • Májzsugorodás esetén
 • Hepatitisz esetén
 • Túlsúly, nehéz fogyás esetén
 • Szennyezett levegőjű helyen élőknek
 • Rendszeres alkoholfogyasztás esetén
 • Rendszeres gyógyszerfogyasztás esetén
 • Vegyi anyagokkal való gyakori érintkezés esetén
 • Bőrgyulladás, bőrviszketés esetén

Natur Tanya Máriatövis MAX + kolin tabletta

A máriatövist, vagyis népies nevén az őszbogáncsot manapság már az egész világon termesztik és alkalmazzák gyógyítási célokra. A máriatövist egyébként már minimum 2000 éve felhasználja az emberiség, ugyanis szerepelt az ókori görög és római emlékekben is, valamint számtalan középkori gyógynövényeket ismertető dokumentumban is megemlítik. Az emberek már akkor is felismerték a máriatövis májra kifejtett kedvező hatásait, melyeket napjainkban már rengeteg tudományos eredmény is alátámaszt.

A máriatövis kiemelkedő módon képes hozzájárulni a máj egészségéhez és működéséhez, mivel erősíti és védi a májsejteket, valamint roppant sikeresen méregteleníti a májat, jelentősen támogatja a méreganyagok feldolgozását és kiürítését. A máriatövis képes beindítani a máj stagnáló energiáit, illetve hidratálja a nyálkahártyákat, aminek köszönhetően rendkívül jótékony hatású lehet vese és húgyhólyag problémák esetén. Emellett nagyon hasznos lehet bőrgyulladások esetén, valamint enyhíteni tudja a depressziós tüneteket is.

A máriatövis elsősorban a benne lévő jelentős mennyiségű szilimarinnak köszönheti kiemelkedő májtámogató hatásait. A máriatövis tartalmaz még szilibilint, szilandrint, flavonoidokat és szteroidokat is. Érdekesség, hogy a máriatövis annyira komplex összetételű, hogy a tudósok még manapság is élénken vizsgálják, ugyanis folyamatosan egyre újabb, az emberi szervezetre kifejtett pozitív hatásai igazolódnak be.

A máriatövis lenyűgöző méregtelenítő hatással van felvértezve, így jelentősen hozzájárul a különféle szintetikus és vegyi anyagok kivezetéséhez a szervezetből, köztük a nehézfémeket, az alkoholt vagy a paracetamolt is. A szilimarin extra erős antioxidáns anyagként képes semlegesíteni a szabadgyököket az egész szervezetben, valamint roppant hatékony gyulladáscsökkentő képességgel is rendelkezik, ezáltal enyhíteni tudja a fekélyek és a colitis tüneteit is. A szilibilin szintén kiemelkedő szerepet tölt be a máj és a vese egészségében, amire jó bizonyíték az a tény is, hogy súlyos gombamérgezések esetén is képes megvédeni őket a komolyabb károsodástól.

A májnak szüksége van a folyamatos támogatásra, mivel ugyan képes bizonyos szintű regenerálódásra, ám a mai életmódunk mellett a máj nem lehet képes kezelni azt a töméntelen mennyiségű toxikus anyagot, ami minden egyes nap bekerül a szervezetünkbe. A máriatövis rendkívül széles körűen és komplexen járulhat hozzá májunk működéséhez, tapasztalatok alapján igen jó eredményeket lehet vele elérni zsírmáj, májgyulladások, májzsugor fennállásakor, májrák esetén pedig csökkentheti a kísérő tüneteket és fájdalmakat.

A máriatövis szerepet játszhat a szervezetben található méreganyagok semlegesítésében és kiürítésében, illetve a normál májfunkciók és májműködés helyreállításában. A szilimarinban lévő antioxidáns flavonoglikánok jelentősen hozzájárulhatnak a májsejtek helyreállításához toxikus anyag vagy alkohol okozta károsodások után.

A máriatövis körülbelül 25-30%-kal képes növelni a fehérjeszintézist, ami azért kulcsfontosságú, mivel a fehérjék nélkülözhetetlenek az enzimfolyamatokhoz, illetve a sejtfalak szükséges alkotóelemei is egyben. A szilimarin meg tudja akadályozni, hogy a toxikus anyagok behatoljanak a máj belsejébe. Emellett ráadásul elősegíti a májsejtek növekedését és a vese működését is, valamint erős antioxidáns hatása által képes semlegesíteni a sejteket károsító szabadgyököket, illetve komoly gyulladásgátló hatással is rendelkezik.

A máriatövis képes javítani a vastagbél működését is, ugyanis serkenti az epe termelését, ezáltal pedig puhítja a székletet, valamint enyhe hashajtó hatással is bír. A máriatövis fokozza az epe oldhatóságát, így támogatja a keringését, valamint csökkenteni tudja az epe koleszterinszintjét, aminek köszönhetően jótékony hatású lehet epekő és epehólyag-betegségek esetén. A koleszterinszintre kifejtett pozitív hatásai által pedig kedvező hatást gyakorolhat a teljes szív- és érrendszer egészségére is.

Továbbá a máriatövis jelentősen hozzájárulhat a fogyókúra eredményességéhez, mivel hatására a zsír gyorsabban metabolizálódik, aminek köszönhetően jóval könnyebben és gyorsabban adhatjuk le a felesleges kilókat. A nyálkahártyák hidratálásával pedig sokat segíthet bőrgyulladások, illetve vese- és húgyhólyagproblémák esetén is. A máriatövis jelentősen hozzájárulhat a bőr egészségéhez és szépségéhez, és nagy segítséget nyújthat többek között száraz, repedezett bőr, akne, ekcéma és pikkelysömör esetén is.

Védje a máj egészségét, támogassa működését és regenerálódását, valamint a szervezet méregtelenítését a Natur Tanya Máriatövis MAX + kolin tabletta segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: