Az Organiqa Bio Spirulina és Chlorella alga elképesztően hatékonyan képes eltávolítani a teljes szervezetből a toxikus, mérgező anyagokat. A teljes körű méregtelenítés mellett ráadásul természetes multivitaminként is működnek, ezáltal képesek feltölteni a szervezetet számtalan létfontosságú és különleges tápanyaggal.

Mind a spirulina, mind pedig a chlorella alga kivételes tápanyagtartalommal rendelkezik, klorofill- és fehérjetartalmuk pedig szinte egyedülálló. Emellett tartalmaznak számtalan vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, antioxidáns vegyületet, enzimet és aminosavat is, méghozzá biológiailag aktív, tehát kitűnően felszívódó és hasznosuló formában.

Organiqa Bio Spirulina és Chlorella

A spirulina és chlorella fel tudják tölteni a szervezetet szinte valamennyi létfontosságú tápanyaggal, ezáltal komoly szerepet játszhatnak abban, hogy a szervezet ismét kiegyensúlyozottan és egészségesen működhessen. A spirulina és chlorella alga kiemelkedő mennyiségű klorofillt tartalmaz, ami az egyik legjobb méregtelenítő anyag a természetben.

A méregtelenítés mellett a klorofill jelentősen hozzájárulhat a vérképzéshez, így fogyasztása kifejezetten javasolt vérszegények számára. A klorofill nagyszerű immunerősítő hatással is rendelkezik, illetve kitűnő antioxidáns és gyulladáscsökkentő képességgel is fel van vértezve. Szagtalanító hatásának köszönhetően pedig segítséget nyújthat túlzott mértékű izzadás és kellemetlen lehelet esetén is.

A klorofill extra hatékony méregtelenítő hatása mellett komoly lúgosító képességgel is meg van áldva, így szerepet játszik a szervezet egészséges pH-értékének helyreállításában. Szervezetünk sav-bázis egyensúlya elengedhetetlen feltétele egészségünk megőrzésének, ugyanis amennyiben túl savas a sejtek környezete, akkor ez sokféleképpen károsíthatja az egészséget.

A spirulina algában több mint 4000-féle vitális tápanyag található, és az Egészségügyi Világszervezet szerint tápértéke magasabb bármilyen ismert élelmiszernél vagy orvosi készítménynél. Tudományos kutatások során arra is fény derült, hogy mindössze 1 gramm spirulina annyi tápanyagot tartalmaz, mint körülbelül 1 kg zöldség. Tehát a spirulina fantasztikus módon képes táplálni a szervezetet, valamint méregtelenít, erősíti az immunrendszert, csökkentheti az allergiás reakciókat, támogatja az emésztés folyamatát, illetve jelentős védelmet képes biztosítani a szív- és érrendszer számára, mivel hozzájárulhat a koleszterinszint és a vérnyomás szabályzásához.

A spirulina alga nagyjából 60%-os fehérjetartalommal rendelkezik, ami abszolút kiemelkedő arány. Ráadásul ezek a fehérjék teljes értékűek, mivel tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat, amelyek nélkülözhetetlenek az életben maradásunkhoz. A spirulina egyben a leggazdagabb béta-karotin forrás is, ráadásul mind a 10-féle karotinoid vegyületet tartalmazza.

A spirulina elképesztően gazdag vitaminokban, található benne A-, C-, D-, E- és K-vitamin, valamint B-vitaminok is. Tele van ásványi anyagokkal is, tartalmaz többek között vasat, kalciumot, káliumot, magnéziumot, mangánt, cinket és szelént is, illetve jódban is bővelkedik. Emellett tartalmaz még például poliszacharidokat, antioxidánsokat, fikocianint, gamma-linolénsavat, illetve körülbelül 2000-féle enzimet is. Továbbá találhatóak még benne fitopigmentek is, mint a klorofill, de tartalmaz metallotionin vegyületeket is, amelyek olyan fémekkel kombinált fehérjék, amik képesek megkötni a radioaktív izotópokat.

A spirulina jelentősen hozzájárulhat az immunrendszer aktivitásának fokozásához, illetve a sejtek regenerációjához. Emellett kitűnő gyulladáscsökkentő és kórokozóellenes hatással is fel van vértezve, ezáltal szerepet játszhat az olyan fertőző betegségek megelőzésében is, mint a nátha vagy az influenza. Kémcsöves vizsgálatokban azt is megfigyelték, hogy a spirulina hatékonyan képes fellépni többek között a herpesz vírusa ellen is.

A spirulina alga számos olyan hatóanyagot tartalmaz, ami jelentősen támogatja a méreganyagok szervezetből való eltávolítását. Ezek közé az összetevők közé tartozik például a fikocianin és a klorofill is, melyek által a spirulina alga rendkívül sikeres méregtelenítővé válik. Ráadásul el tudja távolítani a szervezetből a nehézfémeket és a radioaktív izotópokat is.

A spirulina rendkívül kedvezően hat a máj egészségére, mivel a benne lévő hatóanyagok képesek megakadályozni a zsírok májban való felhalmozódását, csökkenthetik a fennálló gyulladásokat, illetve védelmet biztosíthatnak a májnak a nehézfémek okozta károsodásokkal szemben.

A chlorella szintén bőséges forrása az értékes tápanyagoknak 4%-os klorofilltartalma pedig egyedülálló. Ennek köszönheti azt is, hogy minden más növénynél 10-szer több oxigént képes termelni. A chlorella rendkívül gazdag A-, B1-, B2-, B6-, B12-, C-és E-vitaminban, de bőséges forrása az ásványi anyagoknak is, például a kalciumnak, a magnéziumnak, a vasnak vagy a káliumnak. Fehérjetartalma ugyancsak rendkívül jelentős, illetve tartalmazza az esszenciális aminosavak többségét is.

A chlorella különlegessége az is, hogy található benne DNS és RNS is, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszanak például a fehérjeszintézisben vagy az öröklődési folyamatokban. A DNS és az RNS nukleinsavakkal látja el a szervezetet, amelyek nélkülözhetetlenek a sejtfiatalítási folyamatokhoz.

A chlorellában lévő CGF, vagyis a növekedési faktor lenyűgöző immunerősítő, elősegíti a szervezet regenerálódását és a sejtosztódást. A chlorella képes csökkenteni a stressz okozta káros hatásokat, hozzájárul az öregedési folyamatok lassításához, valamint szabályozni tudja a vércukorszintet, a koleszterinszintet és a vérnyomást is.

A chlorella képes fokozni a természetes tisztulási folyamatokat, eltávolíthatja a szervezetből a toxikus anyagokat, így hozzájárulhat az öngyógyító folyamatok serkentéséhez. Emellett képes aktivizálni a T-sejtek baktériumokkal, vírusokkal és kal szembeni ellenálló képességét, ki tudja vezetni a vérből a vegyi anyagokat és az idegen fehérjéket.

A chlorella alga a méregtelenítés nagymestere, amit elsősorban kivételes klorofilltartalmának köszönhet, ráadásul az olyan mérgező nehézfémeket is el tudja távolítani a szervezetből, mint a PVC, a higany, a kadmium vagy az ólom. A chlorella sejtfalkötődéssel megköti, majd pedig kiüríti a szervezetből a toxikus, radioaktív anyagokat a természetes kiválasztás során. Fontos tisztázni, hogy a chlorella csak és kizárólag a számunkra mérgező, káros anyagokat távolítja el ilyen módon, tehát a szervezet számára hasznos ásványi anyagokat és nyomelemeket nem üríti ki.

A chlorella alga hozzájárulhat a különféle májbetegségek megelőzéséhez, mivel roppant hatékony méregtelenítő képességével jelentősen képes megerősíteni a májat. A chlorella a bélrendszer megtisztítása mellett a vérkeringést is méregteleníti, de még az olyan raktározó területeket is, mint a zsírszövetek. A chlorella jelentősen fokozhatja a szervezet öngyógyító képességét, fiataloknál hozzájárul a normál fejlődéshez, idősebbek esetén pedig szerepet játszik a sérült sejtek és szövetek regenerációjában.

Méregtelenítse és töltse fel szervezetét az Organiqa Bio Spirulina és Chlorella algával!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: