A T.M. Tradíció Manufaktúra Kovaföld por telis-tele van bioaktív ásványi anyagokkal és nyomelemekkel, amelyek számtalan pozitív hatást gyakorolhatnak az egész szervezetre, többek között hozzájárulhatnak a normál pH-szint beállításához, sok biokémiai folyamathoz, valamint kiemelkedő módon képesek egészségesebbé, fényesebbé tenni a bőrt, a hajat és a körmöket. A kovaföldben rendkívül nagy mennyiségű szilícium-dioxid található, de tartalmaz egyebek mellett magnéziumot, kalciumot, mangánt, vasat, titánt, nátriumot, rezet, bórt és cirkóniumot is.

A szilícium-dioxid kulcsfontosságú szerepet tölt be a kötőszövetek, a csontok, a bőr, a porcok, az inak és az erek egészségének fenntartásában. Megtalálható a vérben, de nélkülözhetetlen többek között a máj, a szív és a tüdő számára is. A szilícium-dioxid jelentősen támogathatja az ásványi anyagok hatékonyabb felszívódását. A kovaföld teljesen biztonságosan fogyasztható nap mint nap, mivel vízben oldódik, így nem tud felhalmozódni a szervezetben, tehát könnyen felszívódik a bélfalon, ám gyorsan ki is tud ürülni a szervezetből.

Milyen esetekben javasolt a T.M. Tradíció Manufaktúra Kovaföld por fogyasztása?

 • méregtelenítéshez, béltisztításhoz
 • gyenge immunrendszer, visszatérő fertőzések
 • gombás fertőzések
 • fáradékonyság, kimerültség
 • emésztési problémák, puffadás, felfúvódás
 • gyenge csontok, csontritkulási hajlam
 • ízületi gyulladás, reumatikus panaszok
 • túlsúly
 • seprűvénák
 • problémás, öregedő, feszességét vesztett bőr
 • narancsbőr
 • májfolt, öregségi foltok
 • pikkelysömör, ekcéma
 • hajhullás, elvékonyodó hajszálak
 • töredezett haj és körmök
 • szilíciumhiányos állapot

T.M. Tradíció Manufaktúra Kovaföld por

A kovaföld igazából nem föld, hanem ősi kovamoszatok megkövesedett váza. Ez az anyag rendkívül gazdag a szervezetünk számára hasznosítható szilícium-dioxidban (SiO2), ami a sejtek legfontosabb alkotója. A kovaföld természetes, mesterséges anyagoktól mentes, szagtalan por. Valójában nem is por, mivel sokszoros nagyításban látható, hogy egy nagyon kemény henger, ami tele van apró lyukakkal. A sok-sok milliónyi kovaföld henger keresztül halad a vékony- és vastagbélen, s közben lesúrolja a szennyeződéseket, salakanyagokat a belek faláról, vagyis fizikai-mechanikai úton képes méregteleníteni, megtisztítani a szervezetet, ezért nincsen semmiféle toxicitása.

A kovaföld ráadásul nem csupán el tudja távolítani a felesleges és káros anyagokat a bélrendszerből, hanem eközben hozzájárul a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartásához is. A kovaföld hengerei erős negatív töltéssel bírnak, ezáltal képesek magukhoz vonzani és elnyelni a vírusokat, baktériumokat, gombákat, gyógyszer- és növényvédőszer-maradványokat, endotoxinokat, drogokat, nehézfémeket. Ezek a méreganyagok egyszerűen kiürülnek a szervezetből a hengerekkel együtt. A férgeket, parazitákat pedig megsemmisítik a hengerek éles élei. E hatásainak köszönhetően a kovaföld rendkívül hatékonyan támogathatja a közérzet javulását, mivel képes felszabadítani a bélrendszert a káros lerakódásoktól. A tiszta emésztőrendszer pedig sokkal eredményesebben tudja ellátni a feladatait, ezáltal jelentősen fokozódhat az energiaszint, illetve a szervezet ellenálló képessége is. A kovaföld nem csak a bélrendszert képes megtisztítani, hanem a nyirokkeringést, a bőrt és az ereket is.

A kovaföld kiemelkedő szilíciumtartalma rendkívül értékes számunkra, ugyanis az oxigén után a szilícium a leggyakrabban előforduló elem a Földön. A szilícium a sejtfalak fő alkotóeleme, biztosítja a kötőszövetek sejtjeinek szilárdságát, keménységét és rugalmasságát. Igen kedvező hatású a bőr, a haj és a körmök számára is. A létfontosságú szervek nem lennének képesek működni szilícium nélkül, illetve jelentősen csökkenne a bőr, a csontok és az izmok rugalmassága.

A kovaföld kiemelt szerepet játszik a bőr, a haj és a körmök szerkezetének javításában, erősítésében. A bőrt tisztábbá, rugalmasabbá és feszesebbé varázsolhatja, sőt még a mélyebb ráncokat is halványíthatja, tehát jelentősen fiatalosabbá teheti a kinézetünket. A hajat ugyancsak képes lehet megújítani, erősebbé és csillogóbbá tenni, felléphet a hajhullás ellen. Hozzájárulhat az új hajszálak növekedéséhez, mivel kedvező hatású lehet a hajhagymákra, a fejbőr állapotára, illetve képes őket tápanyagokkal ellátni. Emellett javítani tudja a körmök szerkezetét is, amelyek ennek köszönhetően jóval erősebbé válhatnak. Sőt, hozzájárulhat a haj és a körmök gyorsabb növekedéséhez is.

A szilícium-dioxid az érrendszert is meg tudja tisztítani, ami roppant hasznos számunkra, ugyanis a tiszta érfalon nem képes gyulladás keletkezni, a legújabb kutatások szerint a koleszterin pedig csak a gyulladásban lévő érfalra tud letapadni. A szilícium-dioxid hozzájárulhat a tüdő létfontosságú szöveteinek megtisztításához is. A kovaföld szerepet játszhat az ízületek, az inak, a csontok, a porcok és más kötőszövetek állományának javításában is. Tehát hozzájárulhat a mozgásszervi problémák, a reumatikus panaszok megelőzéséhez. Csontépítő és sejtregeneráló hatásának köszönhetően elősegítheti a fogak és a fogíny erősítését, illetve a csonttörések gyorsabb gyógyulását. Tudomány vizsgálatok igazolják, hogy a fel nem szívódott szilícium-dioxid nem okoz semmilyen káros vagy kellemetlen mellékhatást. Túladagolása pedig lehetetlen, ugyanis a felesleges mennyiség egyszerűen kiürül a szervezetből.

Méregtelenítse, tisztítsa és újítsa meg teljes szervezetét a T.M. Tradíció Manufaktúra Kovaföld por segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: