Még a natúr termékek felhasználói közül is csak kevesen ismerik a kendert, mint natúr összetevőt, köszönhetően a közismertebb pszichoaktív hatásának. Szívesen változtatnánk ezen a szemléleten, méghozzá úgy, hogy néhány kevésbé ismert tényre rávilágítunk.

Ezzel a bejegyzéssel hangsúlyozni szeretnénk a kender és a marihuána közötti különbségeket. Ezek a növények ránézésre egyformák, illatukban hasonlóak, mégis teljesen különbözőek.

Mi a kender?

Kender vs marihuána

Miért olyan egyformák? Nos, mindkettő ugyanabból a növényből származik, latinul "Cannabis Sativa". A legfőbb különbség közöttük az, hogy a marihuána "bódító" hatású pszichoaktív anyagot, THC-t (tetrahidrokannabinol) tartalmaz, míg a kenderben ez csak nyomokban található. Európai szabványok szerint a kender THC tartalma nem haladhatja meg az összetételének 0,2%-át, ez a mennyiség szervezetünk számára biztonságosnak tekinthető. Az úgynevezett ipari kenderről van szó, melynek felhasználási és alkalmazási területei olyan változatosak, hogy az ilyen típusú terményeket vagy ültetvényeket az Európai Unió is támogatja.

A növény számtalan felhasználási területen érvényesül. A teljesség igénye nélkül a következő ágazatokban kerül felhasználásra: textilipar, vegyipar, papíripar, építőipar, kozmetikai- és gyógyszeripar, valamint az élelmiszeripar.

Ezennel remélem, sikerült tisztázni azokat az egzisztenciális kétségeket, melyekkel sok fogyasztó az új kendertermékek kapcsán szembesül. Vajon jogosak ezek a kétségek? Határozottan NEM! Most már tudod, hogy a kendernek nincs THC tartalma, és nem csak az élvezeti használat kapcsán beszélhetünk róla. A kender sokkal több! Mi szakértők vagyunk a kender kozmetikai és élelmiszeripari hasznosításában. Termékeink felhasználási területe is igen széles. Kiemelnénk a mozgásterápiában használatos melegítő Arthrocann Gélt, vagy a hűsítő Menthol Arthro Gélt, a kellemetlen napégésnél hasznos segítséget nyújtó Balcann Tölgykéreg Gélt. Az atópiás dermatitiszben szenvedők jó hasznát vehetik az Atopicann krémnek. További információért látogass el weboldalunkra, ahol számos más problémára találhatsz természetes és gyors megoldást.

Kapcsolódó cikkek: