A probléma több mint 1 millió férfit érint csak itthon, mégis mindmáig személyes és kelletlen-kellemetlen tabutéma maradt. Sokan a panaszok ellenére sem fordulnak orvoshoz, nem beszélnek róla, pedig a merevedési zavar hatásosan kezelhető, az okok feltárásával pedig személyre szabottan orvosolható.

 

Mi okozhat merevedési problémát? 

A merevedési zavar leggyakoribb oka általában valamilyen keringési probléma, például magas vérnyomás, érelmeszesedés, ami megakadályozhatja, hogy megfelelő mennyiségű vér jusson a nemi szervbe. A szívbetegségek mellett a cukorbetegség is nagy szerepet kaphat a merevedés alakulásában, megmaradásában. Idegsérülés, hormonzavar, alacsony tesztoszteronszint szintén meghúzódhat okként a háttérben.

Műtéti beavatkozásoknál előfordulhat, hogy a különféle balesetek, sérülések kárt tesznek bizonyos idegekben, erekben. Hólyagműtétek, prosztata és bélproblémák ugyanígy negatív hatással lehetnek a szexuális életre.

Az esetek legalább negyedében olyan gyógyszerek szedése okoz problémát, amelyeket más betegségek kezelésre írtak fel. Ilyenek például az antihisztaminok, a vérnyomáscsökkentők, vízhajtók, bizonyos gyomorsav-termelődést csökkentő szerek, antidepresszánsok vagy a fájdalomcsillapítók. A túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás és a kábítószerek használata is csökkenti a szexuális vágyat, illetve könnyen vezet merevedési zavarokhoz.

Egyre többször fordul elő, hogy pszichés okok húzódnak meg a fellépő problémák mögött. A munkahelyi, párkapcsolati zűrök, a túlhajszoltsággal együtt járó stressz gyakran befolyásolhatja negatív irányba a merevedési képességet. A különböző pszichés betegségek szintén hozzájárulhatnak a merevedési zavar kialakulásához. Tetézi a lelki problémákból fakadó testi gondokat, hogy a férfiak többsége kudarcként éli meg, ha merevedése nem megfelelő mértékű, vagy túl rövid ideig tart, így a stressz halmozottan jelentkezik.

 

Mitől alakulhat ki merevedési zavar? 


A merevedési zavart okozó tényezők közül igen sok elkerülhető, kezelhető. Az olyan betegségek, mint a magas vérnyomás, a diabétesz korai felismerése és kezelése megelőzheti az erekciós problémákat. Ha betegség „mellékhatásaként” alakul ki a zavar, a kezelőorvos utasításait feltétlenül be kell tartani, emellett kérni az orvost az esetleges kellemetlen tünetektől mentes gyógyszerváltásra.

Az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás mindenképpen jótékony hatással van a szexuális teljesítőképességre. Nemcsak a keringés javításában, de a stressz levezetésében is, mely utóbbi a merevedés zavarok egyik legjellemzőbb oka, kísérője.

Ma már igen sok természetes hatóanyagú készítmény áll rendelkezésre a merevedési problémák segítésére. Ezek a készítmények hozzájárulnak az idegrendszeri kimerültség és a fáradság leküzdéséhez, mind mentálisan, mind fizikailag lényegesen javítják a terhelhetőséget. Serkentik a vágyat, növelik a tesztoszteron-képződést, fokozzák a hímvesszőben az értágulatot, a keringést, így elősegítik a megfelelő mértékű és idejű erekciót.

Az időnkénti merevedési zavar természetes jelenség, ha viszont gyakran jelentkezik, vagy több hónapon keresztül fennáll, feltétlenül forduljon orvoshoz!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: