A WTN Multivitamin Komplex tartalmazza valamennyi aktív formájú vitamint, kitűnő biohasznosulású ásványi anyagokat és nyomelemeket, amelyekre szüksége van a szervezetnek minden nap, azonban nem található benne semmilyen felesleges és káros technológiai segédanyag. A készítmény fejlesztésénél a biológiai hasznosulás, a termék hatékonyságának a maximalizálása volt a legfontosabb szempont. A WTN nagy hangsúlyt fektet a magas felszívódási arányra, a kitűnő biohasznosulásra, az egymás hatását fokozó (szinergista) összetevőkre, illetve azokra a tápanyagokra, amelyek gátolhatják egymás felszívódását.

WTN Multivitamin Komplex

A legtöbb ember előnyben részesíti a legkényelmesebb megoldásokat minden területen, ezért az egészségmegőrzés témakörét is minél könnyebben és gyorsabban szeretnék letudni. Így hát nem meglepő, hogy nagyon sokan keresnek olyan étrend-kiegészítőket, amelyek egyetlen tablettában, kapszulában tartalmazzák mindazt, amire a szervezetnek szükségre van. Nos, nekik most van egy rossz hírünk: a valóság az, hogy egyszerűen lehetetlen mindössze 1 kapszulába/tablettába beletömni az emberi szervezet számára létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat, enzimeket, aminosavakat és más tápanyagokat.

Ráadásul azzal sincsenek nagyon sokan tisztában, hogy számos mikrotápanyag (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek) egyszerűen gátolja egymás felszívódását és későbbi biohasznosulását. Ezt a jelenséget nevezik antagonizmusnak. Ez voltaképpen annyit tesz, hogy amennyiben egyszerre, egy időben vesszük be őket, akkor egyáltalán nem, vagy csak nagyon csekély hatásfokkal képesek hasznosulni a szervezetben. Ezeknek az információknak a birtokában célszerű olyan multivitamin készítményt választani, ami nem csak placeboként működik, hanem valódi pozitív hatásai is vannak, tehát megtalálható benne minden szükséges mikrotápanyag, ráadásul olyan formában és módon, hogy fel tudjon szívódni és hasznosulni tudjon a szervezetben.

A WTN Multivitamin Komplex fejlesztésénél a biológiai hasznosulás, a készítmény hatékonyságának a maximalizálása volt a legfontosabb tényező. Ehhez az alábbi szempontokat vették figyelembe, illetve alkalmazták a gyakorlatban:

Hasznosulásgátló (antagonista) hatások kiküszöbölése – a WTN Hatástöbbszöröző Eljárás™

A különböző fajta mikrotápanyagok között igen gyakran nagyon erős verseny zajlik a felszívódásért és a későbbi hasznosulásért. A legtöbb gyártó kizárólag a szinergiákra helyezi a hangsúlyt, holott a gyakorlatban meghatározóak az egymást gátló (ún. antagonista) hatások is. WTN Hatástöbbszöröző Eljárás™-nak nevezték el azt az eljárást, amely értelmében, időben elkülönítve kapja a szervezet az egymáshoz képest antagonista hatású mikrotápanyagokat, ezáltal minimalizálhatóak a felszívódás és a biohasznosulás közben jelentkező gátló hatások. Ez a módszer, számottevően képes javítani az összetevők hasznosulását. A különböző napszakokban javasolt termékek eltérő összetétellel rendelkeznek, ugyanakkor ez az összetétel úgy lett összeállítva, hogy megakadályozzák az antagonista hatásokat, viszont felerősítsék a szinergista és additív hatásokat.

Nagy biohasznosulású molekulaformák kiválasztása és használata

A WTN biológiailag aktív formák használatával biztosította a nagy biohasznosulást a vitaminok esetén. Ha egy vitamint aktív és koenzimformában juttatunk be a szervezetbe, akkor a hasznosulás tulajdonképpen biztosított. Viszont, ha a vitamin inaktív formában van jelen, akkor a szervezetnek konvertálnia kell, amihez azonban további anyagok egyidejű jelenlétére van jellemzően szükség. A végeredmény abszolút megjósolhatatlan, mivel ha hiányzik a szervezetből a konverzióhoz szükséges bármely ásványi anyag, nyomelem, enzim stb., (vagy ha a szervezet nem ehhez, hanem egy másik folyamathoz használja fel a nyomelemkészletét), akkor nem fog megvalósulni ez a vitaminkonverziós folyamat. A WTN Multivitamin Komplex például a B-vitaminokat is bioaktív formában tartalmazza, amelyek kitűnően képesek hasznosulni. Azonban ezek a bioaktív formájú B-vitaminok nem olcsóak, s éppen ezért szinte mindig kimaradnak a hagyományos multivitaminokból.

A WTN az ásványi anyagok és nyomelemek tekintetében olyan formákat választott, amelyek többségében aminosavakkal (elsősorban a glicinnel) alkotott vegyületek, így a felszívódást követően, amikor a molekula kettéhasad, kedvező hatással vannak a szervezetre ezek a molekularészek is. Ráadásul ezek az aminosav komplexek a feszívódás közben fehérjeként azonosítódnak és egyebek mellett ezért sem versenyeznek más mikrotápanyagokkal. A WTN természetesen nem alkalmazott gyengén hasznosuló, szervetlen vegyületeket, valamint olyanokat sem, amelyek hasmenést okozhatnak már közepes koncentrációban is. Ilyenek például a citrátok. Nem használtak pikolinátokat, glükonátokat sem, mivel ezek rendkívül stabil molekulák, ezért szervezetünk gyengén képes csak hasznosítani őket.

Bomlási folyamatok a multivitaminokban – gyakoribb, mint gondolná!

Nagyon sokaknak fogalmuk sincs arról, hogy ha egy kapszulában/tablettában együtt van jelen több anyag és ezek nem elég stabilak, akkor bomlási reakciók mennek végbe a tárolás során, amelyek miatt a vitaminok egy része jellemzően elbomlik. A bomlási reakciókhoz vízre és oxigénre van szükség (amitől nem véd egyetlen kapszulahéj sem), illetve valamilyen fémre, mint katalizátorra. Az ásványi anyagok és nyomelemek pedig nagyon jó katalizátorok lehetnek. Minderre remek példa az aszkorbinsav formájú C-vitamin, ami ilyen bomlási reakciókat indít el. Azonban mivel az aszkorbinsav olcsó, ezért ez van benne a multivitaminok túlnyomó többségében. A WTN Multivitaminban nem alkalmaztak semmilyen reakcióképes formát, ezért például aszkorbinsav helyett teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbát került bele.

Nincs ködösítés a hatóanyagokat illetően!

A WTN Multivitamin Komplexben nincsenek elrejtve a gyenge minőségű komponensek a jó minőségű alapanyagok mögé, vagyis nem keverednek benne a jó és a gyenge minőségű hatóanyagok. A készítményt fogyasztó pontosan látja, hogy melyik molekulaformából mennyit tartalmaz a multivitamin. Nem próbáltak rosszabb molekulaformákat elrejteni a jók mögé.

Mikrotápanyagok természetes közegben – WTN Fitomátrix™

A különféle mikrotápanyagok akkor képesek igazán hatékonyak lenni, ha jelen van minden olyan alkotóeleme, amivel egy egységes komplexet alkot a természetben is. A WTN ezért fordított figyelmet arra is, hogy akár a szintetikus úton előállított mikrotápanyagok mellett ott legyen az a mátrix, amely stabilizálni tudja a hatóanyagot, s így a hatékonyságot is meg tudja sokszorozni. A készítményben ezért olyan növényi kivonatok is vannak, amelyek biztosítják ezt a természetes mátrixot, aminek köszönhetően fokozzák az adott mikrotápanyag biohasznosulását.

Mit nem tartalmaz a termék?

Nagyon sok gyártó egyszerűen kihagy bizonyos fontos hatóanyagokat a multivitamin készítményekből, holott azok rendkívül fontosak lennének, ráadásul nem is hívják erre fel külön a fogyasztó figyelmét. Ennek a jelenségnek remek példái például a magnéziummentes multivitaminok, amelyeken ezt nem tüntetik fel, pedig a rengeteg összetevő közül igen nehéz észrevenni, hogy éppen ez hiányzik. A WTN a termékfejlesztésnél az átláthatóságra törekszik, és nem hagyott ki a termékből semmi olyat, ami esszenciális az emberi szervezet számára. Vannak viszont olyan anyagok, amelyeket szándékosan nem tett bele a gyártó a készítménybe, mint a kalcium, a vas és a mangán.

Technológiai segédanyagok

A WTN különös gondot fordított a segédanyagok kérdéskörére is, mivel, ha egy termék hatékonyan szívódik fel, akkor a benne lévő segédanyagok is felszívódnak, nem csak a szervezet számára hasznos mikrotápanyagok. A gyakran alkalmazott segédanyagok közül sajnos sok lehet káros, így pedig megterhelik a szervezetet biológiailag is. A WTN Multivitamin Komplexben nincsen semmilyen felesleges és káros technológiai segédanyag. A készítmény kapszulái teljes mértékben adalékmentesen készültek. A folyadékban szükség volt az adalékanyagok alkalmazása, viszont ezek szintén a lehető legjobb minőséget képviselik, például az emulgeátorok GMO-mentesek és növényi eredetűek. A folyadékban nincsen hozzáadott cukor vagy édesítőszer, sem szintetikus aromák. A WTN Multivitamin valamennyi terméke tartósítószer-mentes is.

Támogassa szervezetét a speciális összetételű és minőségű WTN Multivitamin Komplex készítménnyel!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: