Az inozitol javíthatja a sejtek inzulinfelismerő képességét, képes lehet fellépni az inzulinrezisztencia ellen. Szerepet játszhat a hormonműködés egyensúlyának beállításában, a vércukorszint optimalizálásában, a hastájéki zsírtöbblet csökkentésében. A myo-inozitol pozitív élettani hatásait kimutatták inzulinrezisztencia, PCOS és az ezekkel összefüggő termékenységi problémák esetén. Emellett jótékony hatást fejthet ki többek között koncentrációs zavarok, pánikbetegség, depresszió és álmatlanság esetén is. A WTN Myo-inozitol por csak és kizárólag myo-inozitolt tartalmaz, adalékok és folát (folsav) nélkül, por formában. A myo-inozitol a legjobban hasznosuló inozitol forma.

Mikor, kiknek javasolt az inozitol pótlása?

 • A női hormonális egyensúly megőrzéséhez
 • PMS tünetek esetén
 • PCOS esetén
 • Női és férfi termékenységi problémák esetén
 • A vércukorszint szabályzásához
 • Inzulinrezisztencia esetén
 • Álmatlanság esetén
 • Az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez
 • A stressz könnyebb kezeléséhez
 • Szorongás, depresszió, hangulati zavarok esetén
 • Pánikbetegség esetén
 • Koncentrációs zavarok esetén
 • Az agyműködés támogatásához
 • Az izmok normál működéséhez
 • A zsírégetés fokozásához

WTN Myo-inozitol por

A WTN készítményében kizárólag myo-inozitol található adalékok és folát (folsav) nélkül, por formában. Az inozitolnak 9 fajtája létezik, amelyek közül a myo-inozitol tud a legjobban hasznosulni a szervezetben, tehát ennek vannak a legjobb terápiás hatásai. Az inozitol képes megakadályozni, hogy a zsírok lerakódjanak a májban, ami által számtalan betegség kialakulását előzheti meg. Az inozitol hozzájárulhat a sejtek inzulinfelismerő képességének javításához, aminek köszönhetően elősegítheti a vércukorszint szabályzását. Továbbá az inozitol nélkülözhetetlen az agy, az idegrendszer és az izmok számára, stresszellenes és nyugtató hatással is meg van áldva. Zsírégetést serkentő hatása által pedig támogatni tudja a fogyókúra eredményességét is.

A legújabb kutatások eredményei azt támasztják alá, hogy az inozitol pótlása hasznos lehet egyebek mellett pánikbetegség, depresszió, álmatlanság, koncentrációs zavarok, PMS és PCOS, cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén is. Tapasztalatok szerint az inozitol képes lehet hozzájárulni a felesleges kilók leadásához, a női hormonális egyensúly és a menstruációs ciklus szabályozásához, a PCOS-sel küzdő betegek teherbeesési esélyeinek növeléséhez, illetve a meddőség kezeléséhez.

Az inozitol rendszeres fogyasztása kifejezetten hasznos lehet inzulinrezisztencia esetén. Ez az az állapot, amikor romlik a sejtek inzulinérzékenysége, aminek következtében a májban, az izmokban és a zsírszövetben lévő sejtek nem képesek megfelelően reagálni az inzulinra. Emiatt a glükóz nem tud bejutni a sejtekbe, így a sejtek éheznek. Ez gyakran jár együtt a vérben található inzulin és cukor magasabb szintjével is. Az inzulinrezisztencia speciális tünetekkel jár együtt nőknél és férfiaknál is. A gyengébbik nem tagjainál a tünetek között lehet például a hormonális egyensúly felborulása, a menstruációs zavarok, az ösztrogéndominancia, a meddőség, a PCOS, a pajzsmirigy alulműködés, a magas vérnyomás, a fáradékonyság, a hízékonyság, a száraz bőr, a hajhullás vagy az erősebb szőrnövekedés is. Férfiak esetén az inzulinrezisztencia tünete lehet egyebek mellett a hasi hízás, a túlsúly, a magas vérnyomás, a merevedési zavar, az impotencia, az alacsony spermaszám, a csökkent szexuális vágy, illetve a terméketlenség.

Az inzulinrezisztencia állapotából könnyen ki tud alakulni a 2-es típusú cukorbetegség, így rendkívül fontos, hogy fokozzuk a sejtek inzulinérzékenységét, valamint optimalizáljuk az inzulin- és a vércukorszintet. Ehhez képes hatalmas segítséget nyújtani az inozitol, ugyanis jelentősen javíthatja a sejtek inzulinérzékenységét, aminek köszönhetően szerepet játszhat az inzulin normális hasznosulásában a sejtekben. Sok tanulmány igazolja már, hogy a myo-inozitol javítani tudja a sejtek inzulinfelismerő képességét, ami által képes stabilizálódni a vércukorszint is a szervezetben. Ráadásul az inozitol hozzájárulhat a felesleges kilók leadásához is, ami kulcsfontosságú szerepet játszik az inzulinrezisztenciával küzdők állapotának normalizálásában. Továbbá az inozitol képes egyensúlyba hozni a hormonok szintjét a szervezetben, illetve fokozni tudja a progeszteron hormon szintjét.

Az inozitol jelentős mennyiségben található meg az agyban az agy-gerincvelői folyadékban, valamint a gerincvelői idegekben is. Javítani tudja a különféle receptorok érzékenységét, aminek köszönhetően nagyon fontos szerepet tölthet be a neurotranszmitterek és a hormonok által használt jelátviteli folyamatokban. Az inozitol nélkülözhetetlen a sejtek közötti kommunikációhoz, a foszforsavval együtt pedig hozzájárul a sejthártya felépítéséhez is. Az inozitol tehát képes támogatni többek között a normál vércukorszintért felelős inzulin, valamint a jó közérzetről és hangulatról gondoskodó szerotonin és dopamin helyes működését is.

Az inozitolra szükség van az idegi ingerület-átvitelhez, mivel valamennyi fontos neurotranszmitternek, azaz ingerületátvivő anyagnak szüksége van az inozitolra ahhoz, hogy üzeneteket legyen képes továbbítani az idegsejtek között. Tehát az inozitol kulcsfontosságú szerepet játszik többek között a szerotonin, a noradrelanin, az acetilkolin, a GABA vagy a dopamin megfelelő működésében is, vagyis tulajdonképpen elengedhetetlen az normál agyi és idegrendszeri működéshez, így a mentális és érzelmi egészséghez is.

Az inozitol természetes hangulatjavító és nyugtató hatása által hozzájárulhat a pánikbetegség és a depresszió megelőzéséhez, illetve a már meglévő tünetek enyhítéséhez. Emellett közreműködhet a pihentető, nyugodt alvás elérésében, valamint a szorongás, a feszültség oldásában. Azonban okvetlenül fontos tudni, hogy pszichiátriai gyógyszeres kezelés, alacsony vércukorszint vagy bármilyen más betegség esetén szükséges a kezelőorvossal való egyeztetés az inozitol használatának megkezdése előtt.

Támogassa a teljes szervezet egyensúlyát a WTN Myo-inozitol por segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: