A modern étrend, az élelmiszer-feldolgozási technológiák és az életmódbeli tényezők gyakran megterhelhetik az emésztőrendszert. Az étkezések utáni nehéz érzés, a puffadás vagy az emésztési problémák sokak számára mindennapos kihívást jelentenek. A Natur Tanya Emésztőenzim Kapszula olyan növényi és fermentált enzimeket tartalmaz, amelyek támogatják az emésztési folyamatokat és segítik a tápanyagok hatékonyabb felszívódását.
Miért fontosak az emésztőenzimek?
Az emésztőenzimek nélkülözhetetlenek a tápanyagok lebontásához és felszívódásához. Ezek az enzimek fehérjemolekulák, amelyek segítik a nagyobb méretű tápanyagokat kisebb, könnyebben feldolgozható egységekre bontani.
A szervezet természetes módon termel emésztőenzimeket, azonban bizonyos tényezők – például az életkor, a stressz, az egészségtelen étrend vagy a bélflóra egyensúlyának felborulása – csökkenthetik ezek hatékonyságát. Ezért sokan keresnek természetes alternatívákat, hogy támogassák az emésztésüket.
A Natur Tanya Emésztőenzim Kapszula olyan enzimeket tartalmaz, amelyek segítik a fehérjék, zsírok, szénhidrátok, rostok, tejcukor és glutén hatékony lebontását.
- A Natur Tanya Emésztőenzim Különlegességei
- 10-féle fermentált és növényi eredetű enzim
- Támogatja a fehérjék, zsírok, szénhidrátok, rostok és tejcukor lebontását
- Segíti a glutén lebontását azok számára, akik érzékenyek rá
- Gyomorsav-ellenálló növényi kapszula biztosítja az enzimek hatékonyságát
- Nem tartalmaz állati eredetű enzimeket – vegetáriánusok számára is alkalmas
- Fermentációs technológiával készült, amely biztosítja az enzimek stabilitását
A Natur Tanya Emésztőenzim fő hatóanyagai és hatásaik
1. Fehérjebontó enzimek – A fehérjék könnyebb emésztéséért
A fehérjék emésztése az egyik legfontosabb folyamat a szervezetben, hiszen az izomépítés, a regeneráció és az immunrendszer megfelelő működéséhez is elengedhetetlenek az aminosavak.
- Proteáz (Bacillus subtilis fermentációval készült) – Segíti a fehérjék lebontását kisebb peptidekre és aminosavakra.
- Peptidáz (Aspergillus oryzae fermentációval készült) – Támogatja a fehérjék lebontásának végső lépéseit.
- Papain (Papaya gyümölcs kivonatból) – Természetes növényi enzim, amely segíti a fehérjeemésztést.
- Bromelain (Ananász gyümölcs kivonatból) – Gyulladáscsökkentő és emésztést segítő enzim, amely támogatja a fehérjék hatékony lebontását.
2. Zsírbontó enzimek – A lipidek hatékonyabb lebontásához
A lipáz egy kulcsfontosságú enzim, amely segíti a zsírok lebontását és megkönnyíti azok felszívódását. A lipáz elősegíti a zsírsavak megfelelő hasznosulását, így támogatja a szervezet energiaellátását.
- Lipáz (Rhizopus oryzae, Candida sp. fermentációval készült) – Segít a zsírok hatékonyabb lebontásában és emésztésében.
3. Szénhidrátbontó enzimek – A cukrok és keményítők lebontásáért
A szénhidrátok megfelelő emésztése kulcsfontosságú az energiaszint fenntartásához. A Natur Tanya Emésztőenzim olyan enzimeket tartalmaz, amelyek támogatják a cukrok és keményítők lebontását.
- Alfa-amiláz (Aspergillus sp. fermentációval készült) – A keményítőt egyszerűbb cukrokká bontja.
- Invertáz (Saccharomyces cerevisiae fermentációval készült) – Segíti a szacharóz lebontását könnyebben emészthető formákra.
4. Rostbontó enzimek – A növényi rostok megfelelő feldolgozásához
A rostok nagyon fontosak az egészséges bélműködés szempontjából, de lebontásuk nem egyszerű feladat a szervezet számára.
- Celluláz (Trichoderma sp. fermentációval készült) – Segíti a növényi rostok lebontását, elősegítve a tápanyagok jobb felszívódását.
5. Tejcukorbontó enzim – A laktóz megfelelő lebontásáért
A tejtermékek fogyasztása sokak számára okozhat kellemetlen tüneteket, ha szervezetük nem termel elegendő laktáz enzimet.
- Laktáz (Aspergillus oryzae fermentációval készült) – Segíti a tejcukor lebontását, így azok is könnyebben fogyaszthatnak tejtermékeket, akik érzékenyek a laktózra.
6. Gluténbontó enzim – azok számára, akik érzékenyek rá
A glutén lebontása sokak számára kihívást jelent, különösen azoknak, akik érzékenyek rá.
- Prolil-oligopeptidáz (Aspergillus niger fermentációval készült) – Segít a gluténfehérje lebontásában, megkönnyítve annak emésztését.
Miért válasszuk a Natur Tanya Emésztőenzim Kapszulát?
A Natur Tanya Emésztőenzim egy komplex formulával rendelkező étrend-kiegészítő, amely kizárólag növényi és fermentált enzimeket tartalmaz. Az enzimek mikrobiális fermentációval készülnek, amely biztosítja stabilitásukat és hatékonyságukat. A gyomorsav-ellenálló kapszula gondoskodik arról, hogy az enzimek a megfelelő helyen – a vékonybélben – fejtsék ki hatásukat.
- Támogatja a teljes emésztési folyamatot
- Vegetáriánus és fermentált enzimeket tartalmaz
- Segíti a fehérjék, zsírok, szénhidrátok és rostok lebontását
- Hozzájárulhat az emésztési egyensúly fenntartásához
- Támogatja a tejcukor és a glutén lebontását
Összegzés
A Natur Tanya Emésztőenzim Kapszula egyedülálló növényi és fermentált enzimeket tartalmazó készítmény, amely támogatja az emésztési folyamatokat és a tápanyagok hatékony felszívódását. A különböző enzimek segítik a fehérjék, zsírok, szénhidrátok, rostok és tejcukor lebontását, hozzájárulva a kiegyensúlyozott emésztéshez és az általános jó közérzethez.
Kapcsolódó termékek:
Kapcsolódó cikkek:
- A bélflóra táplálásához, az emésztés és az immunrendszer támogatásához ajánljuk a Natur Tanya Flórabiotikum kapszulát!
- A máj és az emésztés támogatásához érdemes kipróbálnia a 12-féle hatóanyagot tartalmazó Natur Tanya Hepa Detoxot!
- Az emésztés, a bélflóra és a testsúlykontroll támogatásához próbálja ki a Natur Tanya Vegán Bélradír Pluszt!
- Emésztési problémákra, immunerősítéshez, a közérzet javításához válassza a Viva Natura Kombucha koncentrátumokat!
- Natur Tanya Vegán gyomorbarát rost az emésztőrendszer egészségéért
- 11 módszer az emésztés természetes javítására!
- Haspuffadásra, méregtelenítésre, fogyókúrához: papaya