A Natur Tanya Női egyensúly komplex készítményben 8 fajta célzott és szinergista összetevő koncentrálódik, amelyek segítik a hormonális szabályzást, a termékenység fenntartását. A termék fogyasztása ajánlott a libidó fokozásához, az egészséges szexuális funkció támogatásához, valamint kisbabát tervező hölgyek számára is.

A Női Egyensúly komplex tartalmaz világszabadalommal védett Mio-Inozitolt, Maca gyökér kivonatot, bioaktív Quatrefolic® Folátot, aktív B6-vitamint, szerves ásványi anyagokat, D-vitamint és standardizált fekete bors kivonatot is. A por állagú komplex vegyes gyümölcsös ízzel rendelkezik, természetes stevia édesítőszer teszi még finomabbá, de nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és aromát, glutént, laktózt és cukrot sem. A készítményt független labor által is bevizsgálták.

Mikor, kiknek ajánlott a Natur Tanya Női egyensúly komplex fogyasztása?

 • A női hormonális aktivitás szabályzásához
 • Menstruációs zavarok esetén
 • A premenstruációs szindróma (PMS) tüneteinek enyhítéséhez
 • A változókori kellemetlen tünetek csökkentéséhez
 • 18 éves kor feletti nők számára
 • Kisbabát tervező hölgyeknek
 • Az egészséges szexuális funkció támogatásához, a libidó fokozásához
 • A női termékenység és szaporodás fenntartásához
 • Inzulinrezisztencia és hormonális elhízás esetén
 • PCOS esetén
 • A pajzsmirigy egészségének támogatásához (alul- és túlműködés esetén is)
 • A stressz csökkentéséhez és a hangulat javításához
 • Azoknak, akik olyan mio-inozitol tartalmú komplex terméket keresnek, amely B9-vitamin tartalma 100%-ban Quatrefolic® folátból származik

Natur Tanya Női egyensúly komplex – 8 természetes, világszabadalommal védett összetevővel  

2000 mg természetes eredetű mio-inozitol

A Női Egyensúly Komplex természetes eredetű mio-inozitolt tartalmaz, ami egy vitaminszerű anyag, melyet régen a B vitaminok közé soroltak, természetesen megtalálható az emberi szervezetben is, és szerepet játszik az inzulin sejtjelzésében. Az inozitolnak számtalan formája létezik, de fontos tudni, hogy az ebben a készítményben is megtalálható természetes eredetű, kukoricából kivont mio-inozitol bizonyult a leghatékonyabbnak a leghozzáférhetőbbnek és a legtöbb kutatással alátámasztottnak.

A mio-inozitol inzulin-szenzibilizálóként funkcionál, hiánya pedig inzulinrezisztenciát okozhat. Az inozitol koncentrációja az emberi tüszőfolyadékban fontos szerepet játszik a petefészek tüsző érettségében, és támogatja a petesejtek egészségét. Már tudományosan is igazolták, hogy a mio-inozitol és a folsav együtt javítani tudja az oociták minőségét.

A mio-inozitol nagyon fontos kiegészítő lehet inzulinrezisztencia, II-es típusú cukorbetegség és hormonális elhízás esetén, ugyanis fokozni tudja az inzulinérzékenységet és javítani képes a kórképpel járó kísérő tüneteket. Fogyasztása különösen ajánlott rendszertelen menstruáció, PCOS, meddőség esetén is. Az inozitol enyhítheti az olyan kapcsolódó tüneteket is, mint az aknék, a hormonális hajhullás vagy a fokozott szőrnövekedés.

Quatrefolic® bioaktív folát

A készítmény a legújabb, negyedik generációs Quatrefolic® Folátot tartalmazza, amit az emberi szervezet további biológiai átalakítás nélkül képes felhasználni. A folát a várandósság alatt hozzájárul az anyai szövetek növekedéséhez. A kiegészítő folát-bevitel fokozza az anyai folátellátottság szintjét. Az alacsony anyai folátszint a fejlődő magzat velőcső-záródási rendellenesség kialakulásának egyik kockázati tényezője. Ennek befolyásolására pozitív hatást tud kifejteni, ami napi 400 µg, a fogamzást megelőzően minimum egy hónapig, és a fogamzást követően három hónapig folytatott kiegészítő folátbevitellel érhető el.

A folát képes egyensúlyba hozni a progeszteron szintet, normalizálni tudja az ovulációs folyamatokat, a ciklusok hosszát és rendszerességét. Mindezzel jelentősen hozzájárulhat a termékenység fokozásához, illetve a korai vetélés kockázatának csökkentéséhez. Emellett a folát természetes vérképző és hangulatjavító hatással rendelkezik, és igazoltan képes csökkenteni a depressziós tüneteket. Tudományos publikációk szerint a mio-inozitol és a folát együtt történő alkalmazása növeli az inzulinérzékenységet, normalizálja a menstruációs ciklust, illetve támogatja a termékenységet PCOS esetén.

Aktív D3-vitamin (Quali-D®)

A Női Egyensúly komplexben lévő Aktív D3-vitamin (Quali-D®) minőségi alapanyagból és fenntartható, nyomon követhető, prémium minőségű, megbízható gyártásból származó aktív D3-vitamin forrás. A D-vitamin abszolút létfontosságú számunkra, számtalan folyamatban játszik nélkülözhetetlen szerepet a szervezetben, köztük a termékenységet és a szaporodást is. A D-vitamin biológiai hatásait a D-vitamin receptorok továbbítják, amelyek jelen vannak a reproduktív szövetekben is.

 A D-vitamin serkenti a hormonok termelését a petefészekben és a méhlepényben. Emellett szerepet tölt be a méh és a méhnyálkahártya fejlődésében, lehetővé téve a blastocista normális beágyazódását. Számos tanulmány igazolja, hogy a fogamzás előtti megfelelő D-vitamin-szint támogatja a terhesség kedvező kimenetelét. A D-vitamin hiányát összefüggésbe hozzák a PCOS és az endometriózis kialakulásával, melyek gyakran váltanak ki termékenységi problémákat is. A D-vitamin kulcsfontosságú meddőség, PCOS, inzulinrezisztencia és endometriózis esetén, valamint szükséges a pajzsmirigy egészségéhez is.

Szerves cink (cink-biszglicinát)

A készítmény a cink egy jól felszívódó/hasznosuló formáját, a világszabadalommal védett AlbionTM cink-biszglicinátot tartalmazza. A cink-biszglicinát nem csupán igazoltan jobban szívódik fel a szervetlen cink forrásokhoz képest, mint amilyen a cink-oxid, hanem a szerves cink forrásokkal (pl. cink-glükonát) összehasonlítva is jobb biohasznosulással bír, amit egészséges embereken (n=20) végzett randomizált-kontrollált tanulmány is igazol.

A szerves cink nélkülözhetetlen az egészséges petesejtekhez, a pajzsmirigy normál működéséhez, a belső gyulladások visszaszorításához, az általános hormonegyensúlyhoz, valamint az egészséges vércukorszinthez, mivel a cink az inzulin hormon összetevője. Emellett szabályozza a tesztoszteron és a kortizol szintjét, képes enyhíteni a menstruációs fájdalmakat, az endometriózis és a változókor kellemetlen tüneteit, illetve a hüvelyszárazságot. A szerves cink hozzájárul a súlykontrollhoz, a bőr és a haj szépségéhez is.

Selenium SeLECT® szerves szelén

A Női Egyensúly Komplexben lévő Brandelt szelén, avagy a Selenium SeLECT® (L-szelenometionin) megbízható forrásból származik, ami a Sabinsa Corporation regisztrált védjegyű összetevője. Ez a hatóanyag közel 2-szer jobb biohasznosulással rendelkezik a szervetlen nátrium szelenittel összehasonlítva. Az organikus szerves szelén forma rendelkezik a legmagasabb biohasznosulással és élettani tulajdonságokkal más szelén formákhoz képest.

A szerves szelén erős antioxidáns vegyület, mely segíti a tüszőfejlődést, támogatja a petesejteket, védelmet biztosít a méhnyálkahártyának és a méhlepénynek, progeszteront termel, illetve támogatja az ovulációt. A szelén létfontosságú a pajzsmirigy egészségéhez, valamint a belső gyulladások gátlásához, védelmet nyújt a DNS számára. A szelén a teljes babavárás során kiemelt fontossággal bír, mivel szabályozza a magzat méhen belüli fejlődését, illetve képes lehet csökkenteni a terhességi cukorbetegség és a koraszülés kockázatát.

AKTÍV B6-vitamin (piridoxál-5'-foszfát)

A készítményben használt B6-vitamin aktív forma (piridoxál-5’-foszfát), amely kiemelkedő élettani tulajdonságokkal rendelkezik, és amit ritkán alkalmaznak étrend-kiegészítőkben a magas ára miatt. A piridoxál-5’-foszfátot azonnal képes hasznosítani szervezetünk. Az aktív B6-vitamin szerepet játszik a hormonális aktivitás szabályozásában, így szabályozza az ösztrogének, a progeszteron, az androgének és pajzsmirigy hormonok működését is. A B6-vitamin megfelelő pótlása hozzájárulhat a normál progeszteronszint kialakításához, kedvező hatással lehet a hormonális egyensúlyra, valamint segítheti az idegrendszer, a szív- és érrendszer, a szem és a vese normál működését.

Maca gyökér kivonat

A termékben található maca (Lepidium meyenii Walp.) kivonat nagy koncentráltságú, magas kivonati aránnyal rendelkező alapanyag, ami megegyezik 500 mg macagyökér őrleménnyel adagonként. A maca gyökér kivonat kiemelkedően képes fokozni a libidót, a szexuális vágyat, természetes módon járulhat hozzá az egészséges szexuális funkciókhoz. A maca gyökér összetevői fellépnek a stressz negatív hatásai ellen, csökkenteni tudják a depresszió és szorongás tüneteit, valamint hatást gyakorolnak az endokrin rendszerre. A maca jelentősen növelheti a megtermékenyülés esélyét a káros stresszhatásokat csökkentő és a hormonális egyensúlyt támogató hatásainak köszönhetően.

BioPerine® Fekete bors piperin kivonat

A Női Egyensúly Komplexben a fekete bors egy speciális világszabadalommal védett kivonata (BioPerine®) található meg, >95% standardizált piperin tartalommal. A fekete bors kivonat képes fokozni a tápanyagok és egyéb növényi összetevők felszívódását, hozzájárul a női reprodukciós rendszer egészségéhez, valamint csökkentheti a túlsúlyt abban az esetben, ha ennek oka hormonális eredetű.

Támogassa a hormonális egyensúlyt, a termékenységet a Natur Tanya Női egyensúly komplex segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: