Régóta keres olyan rostokat, amelyek biztonságosan fogyaszthatóak akár hosszú távon is, megbízható forrásból származnak, valamint nem okoznak puffadást vagy más gyomor- és bélrendszeri panaszt?

A Natur Tanya Vegán gyomorbarát rost indiai guarbabból fermentálással előállított, szabadalommal védett enzimekkel hidrolizált, 100%-ban természetes élelmi rost. Ráadásul kivételesen sokoldalúan felhasználható, mivel teljesen íztelen és szagtalan, folyadékokhoz keverve teljesen feloldódik, egyáltalán nem változtatja meg az ételek és az italok ízét, textúráját vagy aromáját. A galaktomannán típusú rost Low-FODMAP certifikált, ami azért fontos, mert ez garantálja, hogy nem vált ki hasmenést, székrekedést, gázképződést vagy bélfeszülést, emiatt pedig biztonságosan fogyasztható SIBO és irritábilis bél szindróma (IBS) esetén is. A készítmény nem tartalmaz semmilyen allergént, adalékanyagot és hordozóanyagot sem.

A Natur Tanya Vegán gyomorbarát rost legfőbb jellemzői:

  • 100%-ban természetes összetételű és vegán
  • Nem tartalmaz tartósítószert, színezéket és aromát
  • Adalékanyag, hordozóanyag és hozzáadott cukor nélkül készül
  • Allergénmentes
  • Humán-klinikai vizsgálatokban szereplő összetevő
  • Melaminmentes
  • Dioxinmentes
  • Nem tartalmaz nanorészecskéket
  • Pálmaolajmentes
  • Parabénmentes
  • PCB-mentes
  • Nem tartalmaz dopping listás hatóanyagot
  • Nagyon alacsony glikémiás index
  • Laborban bevizsgált készítmény
  • Low-fodmap certifikált
  • Jól tolerálható és biztonságos rost
  • Nem okoz gyomorpanaszokat
  • IBS és SIBO esetén is fogyasztható
  • 3 éves kortól fogyasztható
  • Általánosan elfogadottan biztonságosnak tekintett, ún. GRAS-státusszal rendelkezik
  • A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn

A Natur Tanya Vegán gyomorbarát rost olyan rostot tartalmaz, amely csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódik a szervezetünkben. Ennek a rostnak nincsen gélképző tulajdonsága, vízben azonnal maradéktalanul feloldódik, ráadásul nincs semmilyen íze vagy szaga sem. A gyomorbarát rost rendelkezik a Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával, ami biztosíték arra, hogy nem okoz görcsöket vagy puffadást. Éppen ezért fogyasztható funkcionális emésztőrendszeri rendellenességekben (FGID) is, illetve már 3 éves kortól adható gyermekeknek is.

Az indiai guarbab gyomorbarát rost egy agglomerációs technológiával előállított por. A folyadékágyas agglomerálás közben hidak jönnek létre a részecskék között, aminek köszönhetően a víz áramolni tud a részecskék között. Az agglomerálás fokozza a részecskék méretét és porozitását, ezáltal javul az oldhatóság és a diszperzió. Magyarán szólva az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, ugyanis nő a részecskék mérete, aminek köszönhetően olyan por keletkezik, amelyik sokkal jobban képes oldódni. A vízben feloldott por ilyen módon teljesen áttetsző végterméket eredményez. A gyomorbarát rost nem sűrűsödik be, nincs vízmegkötő tulajdonsága, nem képez gélt, mivel ez nem egy megduzzadó rost.

A vegán gyomorbarát rost, szagtalan és íztelen, ezért ételekhez vagy italokhoz adva nem változtatja meg azok eredeti ízét, textúráját vagy aromáját. A gyomorbarát rost hőstabil, ezért forró kávéba, teába, italba is elkeverhető. Emellett savstabil is, így elkeverhető gyümölcslében, például narancslében is. Azonban szénsavas italokba nem javasolt beletenni, mivel ez megnehezítheti a rost oldódását.

A vegán gyomorbarát rost >85% vízoldékony rostot tartalmaz. A napi adagja 5 g, ami 4,4 g rostnak felel meg. Az összetevők között feltüntetett 4:1 arány az úgynevezett drog extraktum arányt jelöli, ami azt jelenti, hogy 5 g részlegesen hidrolizált gyomorbarát rost előállításához 20 g guarbabra van szükség. A Natur Tanya Vegán Gyomorbarát Rost biztonságosan fogyasztható hosszú távon is, fogyasztásakor nem alakul ki hozzászokás. A bélflórának időre van szüksége a regenerálódáshoz, az adaptációhoz. A naponta szükséges kiegészítő rostbevitel mennyiségét célszerű a napi étrendben lévő rostbevitel függvényében kialakítani. Az OTÁP 2014-es reprezentatív vizsgálata szerint a magyar lakosság rostbevitele elmarad az ajánlásoktól, mely napi 25 g lenne.

A Natur Tanya Szerves Fermentált gyomorbarát rostot biztonságosan fogyaszthatják várandósok és szoptató kismamák is. 3 éves kor felett pedig már a gyermekeknek is adható. A gyomorbarát rost bármikor fogyasztható a nap folyamán, ám javasolt inkább a reggeli órákban alkalmazni azért, hogy az emésztőrendszer mielőbb működésbe tudjon lendülni, s így kényelmesen induljon a nap. Bele lehet keverni akár somoothie-ba, joghurtba vagy gyümölcslébe is, de hozzáadhatjuk kedvenc receptünkhöz, főzéshez és sütéshez is felhasználhatjuk.

Ha egy kitűnő minőségű, megbízható rostkészítménnyel szeretné támogatni emésztését és egészségét, akkor a Natur Tanya Szerves gyomorbarát rost nagyszerű választás, hiszen 100%-ban természetes indiai guarbabból fermentálással előállított élelmi rost, így fogyasztása teljesen biztonságos még az emésztési problémákkal küzdők számára is.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: