A Biomenü Bio Ganoderma gombapor és Ganoderma kapszula azt a pecsétviaszgombát vagy más néven reishit tartalmazza, amelyben rengeteg egészséget támogató hatóanyag található. A ganodermát Kínában már több ezer éve ismerik és alkalmazzák, és a gyógynövények királyának tartják. Felhasználják többek között az élet meghosszabbításához, a szellemi teljesítmény javításához vagy a feledékenység enyhítéséhez is. Napjainkban a kínai gyógyászat alkalmazza például a legyengült szervezet erősítésére, a krónikus betegségek, az étvágytalanság és az álmatlanság kezelésére is. Japánban és Kínában a ganoderma kivonatait már régóta gyógyszerként is forgalmazzák, míg a tengerentúlon szerepel a szigorú elbírálású Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hivatalok engedélyezett listáján.

A gyógygombák közül a ganoderma a legsokoldalúbb, legtöbb területen felhasznált gombafajta. A ganodermát már hosszú idő óta alkalmazza az emberiség az immunrendszer erősítéséhez, az energiaszint növeléséhez, illetve a belek, a máj, a gyomor, a légzőszervek és a hasnyálmirigy megbetegedései esetén. A ganoderma ráadásul hosszú távon is biztonságosan fogyasztható, mivel nem okoz mellékhatásokat. A ganoderma legfontosabb hatása immunrendszert erősítő képessége, mivel így közvetlenül képes az egész szervezet egészségére kedvező módon hatni. A ganoderma hatásaival kapcsolatban széleskörű vizsgálatokat folytattak le világszerte, és a következő területeken bizonyult hatékonynak:

 • Antioxidáns hatású
 • Fokozza a szervezet öngyógyító képességét
 • Tisztíjat és méregteleníti a szervezetet
 • Májvédő hatású
 • Normalizálhatja a cukorbetegek vércukorszintjét
 • Szabályozza a bélműködést
 • Gátolja az influenza és a herpesz vírust
 • Candida ellenes
 • Köhögéscsillapító, nyugtató hatású
 • Fájdalomcsillapító (ízületi fájdalmak)
 • Gyulladásgátló hatású allergiás eredetű bőrgyulladásoknál
 • Lassítja a bőr öregedését
 • Csökkenti a nikotin mérgező hatását
 • Daganatellenes hatású

Biomenü Bio Ganoderma gomba az erősebb immunrendszerhez és az energikusabb mindennapokhoz

A ganoderma legfontosabb hatóanyagai a poliszacharidok, amelyek egyedülálló hatást képesek kifejteni az immunrendszer megerősítésében és az általános egészségi állapot javításában különleges összetételükkel és az emberi szervezet sejtjeihez való optimális kapcsolódásukkal. A ganodermában található nukleotidok kiemelten védelmezik a szív- és érrendszert, jelentősen hozzájárulhatnak a trombózis megelőzéséhez. A pecsétviaszgomba termőteste kitűnő minőségű teljes értékű aminosavakat és fehérjéket tartalmaz, spórájában pedig gyulladásgátló és hisztaminfelszabadító terpenoidok találhatóak. Bőséges forrása a szteroidoknak is, de gazdag olyan erős antioxidánsokban is, amelyek gátolják a szövetek roncsolódását, valamint szükségesek az anyagcsere-folyamatok fenntartásához. Ilyen antioxidánsok például a germánium, az olajsav vagy a lektin is.

A ganoderma kivételes képessége, hogy nem csupán egy-egy betegség esetén tud kedvező hatásokat kifejteni, hanem a teljes szervezet működését képes harmonizálni, mivel adaptogén vegyületek is találhatóak benne. A germánium növelni tudja az oxigénszintet a vérben egészen a sejtek szintjéig, ezzel támogatja a sejtlégzést és a megújulást, a változatos szerkezetű poliszacharidok pedig védelmet biztosíthatnak az egészséges sejteknek.

A ganoderma legfontosabb hatóanyagai a poliszacharidok, a germánium és a triterpének, amelyek kombinációja komplexen képes megerősíteni az immunrendszert. A ganodermában lévő poliszacharidok képesek az emberi szervezet sejtjeihez kapcsolódni, ezáltal javíthatják a sejtszintű oxigénellátást és az egészséges működést. Ezek az összetett szénhidrátok fel tudják ismerni a károsodott sejteket, miközben képesek megerősíteni az egészséges sejtek működését, ezáltal serkentik az immunrendszer öngyógyító és önvédelmi mechanizmusait.

A ganoderma jelentősen képes erősíteni az immunrendszert, hozzájárulhat a fáradtság és a depresszió leküldéséhez, támogathatja a szív- és érrendszer egészségét, optimalizálhatja a vércukorszintet, fokozhatja az antioxidáns védelmet. A ganoderma hozzájárulhat a belső szervek normál működéséhez, az állóképesség, az erőnlét növeléséhez.

A ganoderma összetevői hozzájárulhatnak, hogy a szervezet hatékonyabban tudjon szembeszállni a vírusokkal, a fertőzésekkel, a méreganyagokkal, illetve a fizikai sérülésekkel és a pszichológiai stresszhatásokkal. A ganoderma rendszeres fogyasztásával jelentősen felgyorsítható a betegségek gyógyulása, a szervezet pedig könnyebben lehet képes visszaállítani kiegyensúlyozott állapotát. A ganoderma immunrendszert szabályozó hatásával támogatja a szervezet védekezőképességét abban, hogy minél korábban képes legyen észlelni a baktériumok, vírusok, paraziták és más kórokozók támadását. Ennek következtében a szervezet még azelőtt felléphet a betolakodó kórokozók ellen, hogy azok túlságosan elszaporodnának, valamin túl nagy károkat indukálnának, s így súlyosabb betegségeket okozhatnának.

Ez a kivételes védőhatás hozzájárulhat a memória és a koncentrálóképesség javításához is, képes lehet megakadályozni bizonyos idegrendszeri sejtsérüléseket, ezáltal szerepet játszhat az olyan zavarok megelőzésében, mint az Alzheimer- vagy a Parkinson-kór. A ganoderma felhasználható álmatlanság ellen is, mivel a benne található kiegyensúlyozó hatóanyagok oldják a feszültéget, a szorongást, csökkenthetik a betegségek vagy a kimerültség okozta álmatlanságot, idegi feszültséget, pihentető alvást biztosíthatnak. A ganoderma speciális összetevői fokozni tudják az idegsejtek növekedését, regenerálódását.

A pecsétviaszgomba az immunrendszer erősítése által szabályozza a szervezet általános működlését, ezáltal elősegítheti a betegek állapotának javítását. Tehát a ganoderma tulajdonképpen felkutatja a szervezetben megbújó rejtett betegségeket és méreganyagokat, majd pedig ellenreakciót indít a károsodott sejtek ellen. Továbbá a ganoderma kivételesen hatékonyan képes megtisztítani a szervezetet a vérrendszerben lévő méreganyagoktól, a felhalmozódott salakanyagoktól, a koleszterin- és zsírlerakódásoktól.

Légúti betegségek megelőzése és kezelése

A ganoderma immunerősítő és gyulladásgátló képessége kedvező hatást fejthet ki légcsőhurut, allergiás légúti panaszok és asztma esetén is. A ganoderma antioxidáns, gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatása rendkívül előnyös a megelőzés terén, illetve a már kialakult légúti megbetegedéseknél is. A ganoderma fogyasztása különösen ajánlott dohányosok számára, mivel még erős dohányosoknál is csökkenteni tudja a köhögési ingert, képes helyreállítani a légcső károsodott nyálkahártyáját, valamint csökkentheti a tüdőrák kialakulásának kockázatát.

Szív- és érrendszer védelme

A ganodermában található hatóanyagok képesek javítani a vérkeringést, növelhetik a szívizom oxigénfelvételét, csökkenthetik a koszorúér megbetegedéseit, gátolhatják a vérrögök kialakulását, valamint csökkenthetik a meglévő vérrögök nagyságát. Emellett enyhíthetik a mellkasi fájdalmat és a stressz tüneteit, mérsékelhetik a fáradékonyságot, valamint szabályozni képesek a vérnyomást és a koleszterinszintet. A ganoderma rendszeres fogyasztásával csökkenthetőek a légszomji panaszok, javulhat az étvágy, illetve nyugodtabbá és pihentetőbbé válhat az alvás. E hatások hozzájárulhatnak a nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb életvitelhez.

Emésztés javítása

A ganoderma csökkenteni tudja a túlzott gyomorsav-termelődést, ezáltal hozzájárulhat a gyomorfekély és a gyomorrák megelőzéséhez. Emellett szabályozni képes a bélműködést is, letisztítja a bélfalakat, csökkenti a gyulladásokat, fellép a hasmenés és a székrekedés ellen is. A ganoderma helyre tudja állítani a bélflóra egyensúlyát, a hasznos bélbaktériumok ideális arányát.

Vércukorszint szabályozása, diabétesz

A ganoderma alkalmas lehet a vércukorszint szabályozására, főként 2-es típusú cukorbetegség esetén. A ganoderma olyannyira hatékony lehet, hogy akár már néhány hét fogyasztás után jelentősen csökkenhet a magas vércukorszint, és akár a folyamatosan adagolt inzulin hatását is kiválthatja. Természetes minden esetben szükséges a kezelőorvossal való egyeztetés.

Támogassa teljes szervezete egészségét és kiegyensúlyozott működését, immunrendszere megerősítését a Biomenü Bio Ganoderma készítmények segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: