Rendeljen most Nutrilab Q10 koenzim készítményt és ajándékba adunk mellé egy Nutrilab Omega-3 1000mg halolajat!

Nutrilab ajándék akció

Az akció a készlet erejéig érvényes!

 

Q10 koenzim

A koenzim Q10 (ubikinon) a sejten belüli fehérje- és zsírszállításban, a sejtanyagcserében, a biológiai oxidációban és a szabadgyökök megkötésében játszik fontos szerepet. A Q10 energiatermelő képességére a sejtek anyagcsere-folyamataiban van szükség és a keletkezett energiát testünk működése során hasznosítjuk.

A szervezet energiatermelő képessége a kor előrhaladtával csökken

A szervezet természetes Q10-termelése a környezeti és biológiai tényezők hatására, főleg krónikus betegség esetén lecsökken. Kb. 25-30 éves koráig maga állítja elő szervezetünk, de e kor után szintje csökkenni kezd és kívülről kell bevinni. A vér és a szövetek Q10-szintjének kb. 30%-os csökkenése az egészséges embert is fáradékonyabbá, kimerültté teszi, nagyobb mértékű csökkenés magas vérnyomás vagy szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet illetve komolyabb tünetekkel is járhat.

Szedése alkalmas az immunrendszer erősítésére, védőhatása van a gyomorra és nyombélre valamint lassítja az öregedést és a már meglévő szív- és érrendszeri panaszokat is gyógyítja. A Q10 koenzim antioxidáns is a C- és E-vitaminhoz hasonlóan, ezáltal segít közömbösíteni a szabad gyököket. E-vitamin és béta karotin együttes szedésével a koenzim hatása fokozható, hasznosulási folyamata jelentősen felgyorsítható. Alkalmazható az ínybetegségek hatékony kezelésére valamint a fogak egészséges karbantartására.

A Q-10 mindenütt jelen van a természetben, de nagyobb mennyiségben az állati eredetű élelmiszerek tartalmazzák: a szardínia, a lazac, a makréla, a marhaszív, a marhamáj és a tojás. Az étred-kiegészítők fogyasztása mellett szól az a tény, hogy szervezetünk a kor előrehaladtával egyre kevesebbet termel belőle. Előállításához szervezetünknek fehérjékre, pontosabban aminosavakra van szüksége. A fehérjehiányos táplálkozás tehát a Q10 hiányát okozhatja az emberi szervezetben.

 

Omega-3

Az omega 3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjába tartoznak. Esszenciális zsírsavak közé sorolhatók, mert a  szervezet nem tudja őket szintetizálni, hanem atáplálékkal szükséges a szervezetbe juttani.

Az omega 3 zsírsavak legfontosabb képviselői az alfa-linolénsav (ALA), eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA). Az alfa -linolénsav fő beviteli forrásai növényi olajok, legmagasabb a lenmagolaj omega -3 zsírsavtartalma (40-50%), jelentős tartalommal bír még a repce,szója,tökmagolaj valamint a dió. Az EPA és DHA főként halolajokban fordulnak elő trigliceridek formájában hozzávetőleg 20-30% mennyiségben.

Az alfa-linolénsav egy rossz hatásfokú enzimmechanizmussal alakul át EPA és DHA-vá ezért ugyanazon hatás eléréséhez lényegesen nagyobb menyniségű alfa linolénsav bevitelére van szükség. Az omega-3 zsírsavak szervezetben történő hasznosulását tekintve tehát lényegesen előnyösebbek a halolajokban előforduló DHA és EPA, mint a növényi olajokban található ALA.

Omega-3 zsírsavak érelmeszesedést gátló hatást fejtenek ki azáltal, hogy stabilizálják az ateroszklerotikus plakkokat, gyulladáscsökkentő és trombocitaaggregáció-gátló aktivitást mutatnak. A hirtelen szívhalál kockázatát is csökkentik. NO emelkedést okoznak,a mely stabilizálja az izomsejtek kontraktilitását. Endothelfunkcióra gyakorolt protektív hatásuk következtében mérsékelét vérnyomás csökkenést idéznek elő.

Farmakológiailag igazolt fontosabb hatásaik az anitrombotikus, antiaritmiás, értágító,gyulladáscsökkentő hatás. Szelektíven gátolják az LDLkoleszterin felvételét. 

Halolaj hatásai:

 • Megelőzi a szívritmus zavarokat, különösen a ventrikuláris fibrillációt, ami a szívbetegségek okozta halálesetek körülbelül egyharmadáért felelős.
 • Gátolják a vérlemezkék összecsomósodását, így csökkentik a szívroham kockázatát.
 • Lelassítják az artériák meszesedését.
 • Elősegítik a természetes nitroglicerin képződését, amely megakadályozza a szív ereinek elzáródását.
 • Csökkentik a vér triglicerid szintjét.
 • Lelassítják a „rossz”koleszterin termelését.
 • Csökkentik a vérnyomást.Védenek a tól.
 • Pszihiátriai kórképekben (különféle depressziók, PMD stb.) az idegrendszer erősítésével fejti ki jótékony hatását.
 • Krónikus gyulladásos kórképekben.
 • Szemészeti kórképekben is kimutatható jó hatása.
 • Fontos szerepet tulajdonítanak megfelelő omega 3 bevitelnek kisgyermekkorban és várandóság alatt is.

Kapcsolódó cikkek: