A WTN Omega-3 Ultra kapszulában Norvégiából származó, rendkívül nagy tisztaságú halolajból kivont természetes formájú DHA (dokozahexaénsav), és EPA (eikozapentaénsav) található, méghozzá fizikailag elkülönítve, két kapszulában, ami biztosítja a maximális biológiai hatékonyságot. Tapasztalatok alapján az EPA és a DHA együtt is hatékonyak ugyan, ám jóval kedvezőbb biológiai hatásokat lehet elérni akkor, ha időben elkülönítve szedjük az EPA-t és a DHA-t. A WTN Omega-3 Ultra kapszulát magasabb hatóanyag-koncentráció (EPA+DHA) jellemzi, mint a legtöbb Magyarországon kapható kapszulás Omega-3 / EPA / DHA készítményt.

Mikor ajánlott a WTN Omega-3 Ultra kapszula szedése?

 • a szív- és érrendszer egészségének fenntartásához
 • az immunrendszer működésének támogatásához
 • a normál koleszterinszint és vérnyomás fenntartásához
 • a normál véralvadási folyamatokhoz
 • az öregedési folyamatok lassításához
 • a gyulladások csökkentéséhez
 • az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez
 • a fizikai és szellemi teljesítőképesség fokozásához
 • az agyműködés támogatásához
 • a koncentráció, a memória javításához
 • a látás támogatásához
 • 40 éves kor felett mindenkinek

WTN Omega-3 Ultra kapszula

Ebben az egyedülálló készítményben fizikailag elkülönítve, két kapszulában kapott helyet az EPA és a DHA, ezáltal maximális biológiai hatékonyságot tud elérni. Az EPA és a DHA egyszerre bevéve is kedvező hatásúak, de a tapasztalat azt mutatja, hogy sokkal jobb biológiai hatásokat érhetünk el abban az esetben, ha külön-külön, egymástól időben elkülönítve visszük be az EPA és DHA zsírsavakat. Az Omega-3 zsírsavak kiemelkedő módon képesek hozzájárulni a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez, illetve a mentális egészség javításához. A WTN Omega-3 Ultra kapszula magasabb hatóanyag-koncentrációval (EPA+DHA) rendelkezik, mint szinte minden egyéb Magyarországon kapható kapszulás Omega-3 / EPA / DHA készítmény. Külön kiemelendő az is, hogy természetes E-vitaminnal, kevert tokoferolokkal van tartósítva a gyenge minőségű szintetikus Dl-tokoferil acetát, D-tokoferil-acetát vagy a nem is izolált alfa tokoferol helyett.

Fontos tisztában lenni vele, hogy az EPA és a DHA ugyanannak az enzimnek a segítségével szívódik fel a szervezetben, így annak érdekében, hogy ne akadályozzák egymás felszívódását, illetve biohasznosulását, külön kapszula tartalmazza őket. Ilyen módon – mivel egymástól időben elkülönítve szedhetőek – maximális hatékonyság érhető el. Az Omega-3 zsírsavak kiemelt szerepet töltenek be az immunrendszer, illetve a szív- és érrendszer egészségének fenntartásában, valamint a normál látás és agyműködés megőrzésében. Az EPA és a DHA igazoltan képesek támogatni a normál vérnyomás és a normál trigliceridszint fenntartását.

Milyen tüneteket okozhat az Omega-3 zsírsavak hiánya?

 • Szív- és érrendszeri megbetegedések
 • Magas koleszterinszint
 • Magas vérnyomás
 • Az immunrendszer működési zavarai
 • Gyulladásos betegségek, például ízületi problémák
 • Asztmás megbetegedés
 • Különféle allergiás panaszok
 • Diszlexia, a koncentráló képesség csökkenése
 • Pikkelysömör, ekcéma

Az Omega-3 zsírsavak prosztaglandinokká - hormonokhoz hasonló vegyületekké - alakulnak át az emberi szervezetben, amelyek hatást fejtenek ki minden egyes sejtre és szövetre, ezáltal részt vesznek valamennyi szerv működésében. Emellett képesek védelmet biztosítani a belső sejtkárosodással és a külső hatásokkal szemben is, ugyanis az Omega-3 beépül a sejthártyába, majd pedig rugalmasabbá teszi azt. Amennyiben megfelelő mennyiségben visszük be az Omega-3 zsírsavakat, akkor kedvező hatást gyakorolhat többek között depresszió, idegkárosodások, mentális zavarok, allergia, pajzsmirigy problémák, ízületi gyulladás, bélgyulladás, valamint ekcéma és pikkelysömör esetén is. Továbbá hozzájárulhat a fogyókúra sikeréhez, mivel csökkentheti a zsírszövet méretét, valamint felléphet az újabbak kialakulása ellen, képes lehet csökkenteni a BMI-indexet. Az Omega-3 zsírsavak kiemelt szerepet töltenek be a termékenységben, valamint az agy magzati és csecsemőkori normál fejlődésében is.

Az Omega-3 zsírsavak képesek biztosítani a normál fejlődést és növekedést, szerepet játszhatnak a szív, az agy és a hormonháztartás működésének javításában, gátolni tudják az ízületek kopását, illetve hozzájárulhatnak a csontok erősítéséhez. Ha megfelelő mennyiségben és arányban pótoljuk az Omega-3 zsírsavakat, akkor pozitív hatást érhetünk el az olyan szív- és érrendszeri megbetegedések esetén, mint az érelmeszesedés, a magas vérnyomás vagy a magas koleszterin- és trigliceridszint. S mivel az Omega-3 erőteljes antioxidáns hatással rendelkezik, ezért hasznos lehet szinte mindenfajta gyulladással járó probléma és betegség esetén. Az Omega-3 zsírsavak tehát jótékony hatást fejthetnek ki egyebek mellett bélgyulladás, IBS, cukorbetegek krónikus gyulladásai, ízületi gyulladás, illetve bőrgyulladások esetén is.

Az Omega-3 zsírsavak képesek tisztítani az erek falát, illetve rugalmasan tartják őket. Emellett csökkenteni tudják a vérben a káros koleszterin szintjét, képesek növelni a véralvadási időt, gátolják a vérlemezkék összecsapódását, aminek köszönhetően felléphetnek a vérrögök képződése ellen is. Továbbá fokozni tudják a szív oxigén- és vérellátását. Ráadásul az Omega-3 zsírsavak nem csak a megelőzésben vehetnek részt, mivel képesek kiegészíteni a hagyományos kezeléseket, hozzájárulhatnak a súlyosabb szövődmények megelőzéséhez már kialakult érproblémák és szívbetegségek esetén.

A DHA az agyszövet és a központi idegrendszer egyik kulcsfontosságú strukturális lipidje, jelentősen hozzájárulhat a normál agyműködés és látás fenntartásához. Az Omega-3 zsírsavak körülbelül 20-40%-át alkotják az agyi foszfolipidek és a retina zsírsavjainak, azaz az Omega-3 pótlásával kiemelten támogathatjuk a szemek és az idegrendszer egészségének megőrzését. Az Omega-3 zsírsavak legnagyobb koncentrációban a szinapszisoknál és az agysejtekben vannak jelen, aminek köszönhetően képesek javítani az ingerület-átvitelt az agysejtek között, illetve növelni tudják az idegsejtek élettartamát, ezáltal pozitív hatásúak lehetnek szorongás, depresszió, demencia és Alzheimer-kór esetén is.

Pótolja rendkívül hatékonyan külön-külön az Omega-3 zsírsavakat a WTN Omega-3 Ultra kapszulával!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: