A Collango folyékony kollagének extra magas dózisú, ínycsiklandóan finom kollagén készítmények, melyek 4-féle ízben elérhetőek, és a hidrolizált marhakollagén mellett tartalmaznak hialuronsavat és vitaminokat is. A készítmények extra magas hatóanyag-tartalommal rendelkeznek, mivel adagonként 10.000 mg kollagén található bennük.

A folyékony kollagének hígítva és hígítatlanul is fogyaszthatóak, nincs kellemetlen illatuk vagy ízük, és könnyen adagolhatóak a csomagolásban lévő adagolókupaknak köszönhetően. A készítmények kedvező hatással lehetnek az ízületi problémákra, illetve az ezzel járó fájdalom csökkenésére, a bőr hidratáltságára, a mimikai ráncok kisimulására.

Fogyasztásuk kényelmesebb lehet, mint a por formátumú kollagéneké, hiszen csak ki kell tölteni az adagolókupakba a napi ajánlott mennyiséget, majd akár hígítva, akár hígítatlanul meg lehet őket inni. Ínycsiklandó ízüknek köszönhetően fogyasztásuk igazán kellemes.

Collango Collagen Liquid + Hialuron

A készítmény édes meggy és lime-bodza ízben érhető el. Alapanyaga a méltán népszerű 1-es típusú hidrolizált kollagén, amihez még pluszban hozzáadtak adagonként 30 mg hialuronsavat, 200 mg C-vitamint, hogy segítse a kollagén felszívódását és hasznosulását, illetve egy kis vitaminmixet, amely tartalmaz egy B-komplexet (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B12), kis folsavat és egy kis E-vitamint is.

Collango Collagen Melone Dream Liquid + Collango Collagen Magic Berry Liquid

A készítmény a méltán népszerű COLLANGO por folyékony változata, két fantasztikus ízben. A termékben az extra magas hatóanyag-tartalmat (10 000 mg kollagént) hialuronsavval és C-vitaminnal is felturbózták.

Collango Collagen Liquid:

 • 10.000 mg (10 g) hidrolizált marhakollagént tartalmaz adagonként
 • 30 mg hialuronsav/adag
 • 200 mg C-vitamin/adag
 • B1, B2, B3, B5, B6, B7, B12 vitaminok/adag
 • 40µg folsav/adag
 • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
 • Allergéneket nem tartalmaz
 • Egy flakon 500 ml, 20 adagot tartalmaz

 

A Collango Collagen Liquid + Hialuron és a Collango Collagen Liquid készítmények a visszajelzések alapján a következő kedvező hatásokkal rendelkezhetnek:

 • ízületi problémák, valamint az ezzel járó fájdalom csökkentése;
 • sportolóknál extrém megterhelés mellett az ízületek védelme;
 • bőr hidratáltság fokozása, mimikai ráncok kisimítása;
 • csontritkulás elleni fellépés;
 • pihentetőbb, nyugodtabb alvás (a természetesen előforduló magas glicin tartalma miatt).

 

Kollagén öregedés ellen, egészség és szépség kívül-belül

A kollagén pótlásával kiemelkedő módon támogathatjuk nem csupán a szépségünket, hanem az egészségünket is, sőt rendkívül hatékonyan lassíthatjuk az öregedési folyamatokat is a szervezetben. A kollagén voltaképpen zselatin, ami jelen van a bőrben, a csontban, a porcban, az ínban és minden más kötőszövetben is. A kollagén kollagénrostokból tevődik össze, állaga pedig a kocsonyára hasonlít, és megtalálható többek között a szemekben is, ahol támogatja a szem tömörségének megőrzését.

A kollagén egy olyan természetes fehérje, ami tulajdonképpen testünk ragasztója, mivel mindent mindennel összetart, rostot hálót alkot a teljes testben. A szervezetben megtalálható fehérjék mintegy 30%-a, a bőrünknek pedig körülbelül 75%-a épül fel kollagénből. A kollagén ezért nélkülözhetetlen alkotója a bőrnek, a hajnak, a körmöknek, az ízületeknek, a porcoknak, illetve valamennyi létfontosságú szervnek is.

Azonban a kollagén szintje a testben már körülbelül a 20. életévtől kezdődően csökkenni kezd, és évente nagyjából 1%-ot veszítünk szervezetünk kollagén készletéből. Végül pedig 50-60 éves korunkra már egyáltalán nem termelődik kollagén a testben, ami egyértelműen látható és érezhető is. A kollagén szintjének csökkenése a teljes szervezet működésére és egészségére negatív hatást gyakorol, okozhat például fáradékonyságot, kimerültséget is, de a közérzet is jelentősen romolhat.

A kor előrehaladtával, ahogy egyre csökken a kollagén szintje a szervezetben, úgy jelenhet meg egyre több kellemetlen panasz, amik egyre komolyabb problémákat is okozhatnak. A kollagén kulcsfontosságú komponens a szövetek fejlődéséhez, a növekedéshez. Éppen ez az oka annak, hogy a kollagénkészlet csökkenése számtalan öregedéssel kapcsolatos betegség kialakulásában tölthet be szerepet.

A legtöbb ember már a 30-as évei elején észlelheti, hogy apró szarkalábak, ráncok alakulnak ki az arcon, a bőr pedig egyre fakóbbá válik, és egyre inkább elveszti korábbi üdeségét, ragyogását, fiatalos kinézetét. Ráadásul a haj állapota is sokat romolhat, elveszítheti korábbi csillogását, illetve egyre vékonyabbá, gyengébbé válhat.

A külsőnkön látható jelek mellett egyre több mozgásszervi panaszt is okozhat a kollagénszint zuhanása, aminek következtében egyre nehezebbé válhat a mozgás, sokat veszíthetünk ízületeink rugalmasságából, hajlékonyságából, valamint különféle mozgásszervi panaszok, ízületi fájdalmak keseríthetik meg az életünket. Amennyiben pedig tovább csökken a kollagén szintje a szervezetben, akkor károsodhatnak az izomszövetek és a kötőszövetek is, de még a csontszerkezet is jelentősen meggyengülhet.

A kollagén szintjét az öregedés mellett tovább csökkenti a stressz, a helytelen életmód és táplálkozás, a fizikai túlterhelés, a rendszeres kávézás, dohányzás és az alkoholfogyasztás is. Emellett negatívan befolyásolja a kollagéntermelést a különféle gyógyszerek szedése, a környezetszennyezés, sőt még a rossz éghajlati viszonyok is.

A kollagén rendszeres, megfelelő mennyiségben történő pótlása jelentősen képes lassítani az öregedési folyamatokat a szervezetben, vagyis korántsem csak a külső, esztétikai problémákat csökkentheti, hanem enyhítheti az ízületek gyulladását, javíthatja a csontok és a porcok állapotát, rugalmasságát is.

A kollagén kutatásokkal bizonyított pozitív élettani hatásai:

 • javítja a kötőszövet minőségét;
 • hidratálja, táplálja a bőrt, feltölti a ráncokat; javítja, erősíti a körmök és a haj szerkezetét;
 • halványítja a hegeket és a terhességi csíkokat (striákat);
 • erősíti a csontokat;
 • enyhíti az ízületi gyulladás tüneteit, építi a porcokat;
 • regenerálja az ínszalagokat, mivel az inak 100%-ban kollagénből állnak;
 • fokozni tudja az izmok teljesítményét;
 • komplexen képes lassítani az öregedési folyamatokat az egész szervezetben;
 • képes rugalmasan tartani az erek falát.

Hialuronsav

A hialuronsavat a kollagén kistestvérének is szokták hívni, ami nem is csoda, ugyanis igen sok közös jellemzőjük van. A hialuronsav szintén kulcsfontosságú alkotója a kötőszöveteknek, túlnyomórészt a bőrben található meg, de jelen van a test szinte minden részében, többek között az izmokban, az ízületekben, a porcokban, a szemekben és a szívbillentyűkben is.

Ahogy a kollagén, úgy a hialuronsav is hálószerűen kapcsolja össze és tölti ki a sejtek közötti állományt a szövetekben, aminek köszönhetően képes biztosítani a szervek rugalmasságát és feszességét. A hialuronsav regenerálni tudja a kollagénrostok között lévő keresztkötéseket, valamint fokozni tudja a kollagén és az elasztikus rostok újratermelését. Legfontosabb feladatát a porcok fő alkotóelemeként látja el.

A hialuronsav igazi különlegességét az adja, hogy egyedülálló módon képes megkötni vízben akár a saját súlyának 1000-szeresét is, ami által feltölti a kötőszöveteket és a bőrt, valamint megolajozza az ízületeket. Továbbá jelentősen képes lassítani az öregedési folyamatokat a szervezetben, és fontos szerepet játszik a tápanyagok hatékonyabb felszívódásában is.

A hialuronsav termelése már a 20. életév körül csökkenni kezd a szervezetben, és 40 éves korra már csak az eredeti mennyiség 50%-a képződik. Ezért is érdemes már a 20-as éveinkben elkezdeni pótolni a hialuronsavat, 40 éves kor környékén pedig szinte kötelező ahhoz, hogy a lehető legtovább megőrizhessük szervezetünk egészséges működését, illetve fiatalos kinézetünket.

Próbálja ki a mesésen finom ízekben elérhető Collango folyékony kollagén italokat, és őrizze meg minél tovább fiatalos kinézetét, szabad mozgását és szervezete egészséges működését!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: