A „Zyflamend” szerepe a betegségek megelőzésében és kezelésében

A Zyflamend a „mágikus tea” tartalmaz; 14,1% curcumint, 12,8% ursol savat, 19,2% rosmarin savat, kámfort, borneolt és cineolt, 12,8% gingerolt, 12,8% zöld teát, 10,2% reveratrolt, thymolt, 5,1% berbevint, 5,1% borbolya berberint, 2,5% bencaluit és wogoniolt, 5,1% thymolt.

A gyulladás számos cardiovascularis, neurologiai, autoimmun, , stb. betegség kialakulásában fontos szerepet játszik. A gyulladásnak ezen kívül fontos szerepe van a cukorbetegség, a kövérség és az inzulin rezisztencia kialakulásában. Közvetett módon a gyulladás az immunrendszer befolyásolásával a depresszió és más idegrendszeri kórképekkel is kapcsolatba hozható.

Zyflamend

Számos vizsgálat arra utal, hogy az aktivált B-sejtek nukleáris kappa-könnyűlánc-fokozó faktor (NF-KB), protein komplex kontrollálja a DNS átíródását, valamint különféle molekuláris tényezők befolyásolásával kapcsolatban van a inváziójával, áttétképző kapacitásával, az angiogenezissel, a proliferációval, a túléléssel és a kemorezisztenciával. Az NF-KB számtalan gén szabályozásában részt vesz, így a cytokinek, a sejtadhéziós molekulák, az apoptózist szabályozó gének működésében is szerepet játszik.

A zyflamend a biológiai viselkedését közvetlenül képes befolyásolni. Gátolja a csontvesztést, az osteoklastogenezis visszaszorításával. A áttét képződés megakadályozását okozza a TNF gátlással.
A zyflamed fokozza a hatékonyságát a myeloid sejtek apoptózisának fokozása által. A kialakulását pedig a NF-KB aktiválódásának gátlásával befolyásolja.

A zyflamend az antiapoptoticus gén productumok gátlásával az apoptózist fokozza.

Myeloid sejtvonalakban a zyflamend a metasztatikus (áttétet képző) gének produkcióját is lecsökkenti. A zyflamed rendkívül fontos tulajdonsága, hogy képes a hasnyálmirigy ráksejtek kemoszenzitivitásának (kemoterápiás drogok hatásának) fokozása. Sőt az emberi hasnyálmirigy ráksejtek különböző sejtvonalainak proliferációját közvetlenül gátolni képes.

A zyflamend a gencitabin apoptozist fokozó hatását fokozza. És végül a zyflamend gátolja az NF-KB szabályozott sejt proliferatív antiapoptoticus, gyulladásos, angiogenicus és áttétképzést elősegítő gén produktumok expresszióját emberi hasnyálmirigyrák sejtvonalakon.

Mindezen kísérleti eredmények arra utalnak, hogy a rendkívül agresszív kórlefolyású hasnyálmirigyrák kezelésében előreláthatóan fontos szerepet fog játszani a zyflamend.

A férfiakban egyik leggyakoribb a dülmirigy, vagy prostatarák. A prostatarákból származó sejtvonalakon is tanulmányozták a zyflamend kezelés hatékonyságát. Megállapították, hogy a „teakeverék” gátolja a sejtvonalak növekedését és a kolónia képző tulajdonságát mind androgen függő és független prostata ráksejteknél. Kiderült, hogy a zyflamend G1 ciklus leállítást és apoptózist indukál, valamint csökkenti az androgen receptor szintet.