A GYOMOR ÉS A BELEK EGYENSÚLYÁÉRT!

A Papaya gyümölcséből és a papaya magjából nyert katalizátor Noni hozzáadásával. Az egyensúlyát vesztett gyomornak, beleknek és a vitalitás fokozására.

Természetes savlekötő, reflux, akut és krónikus nyelőcső gyulladás, gyomorégés, gyomorfekély (legfontosabb kiváltó oka a Helicobacter pylori), gyomor-és bélhurut , IBS, fekélyes vastagbélgyulladás, Crohn-betegség ellen és kiegészítő terápiaként. Különösen ajánlott ha ideges étvágytalanság, gyomortúlérzékenység és zavar mutatkozik a gyomormozgások körül, mint ideges hányás, böfögés.

Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, élősködőellenes, megtakarítja a bélfalakat, támogatja a bélflórát, erősíti a gyomrot. A rendszertelen étkezés és a pszichológiai stressz hatásainak enyhítésére.

Egy olyan étrend-kiegészítő készítmény, melynek alapját a papaya enzimei papain, chymopapain(fehérjebontó, aminosav felszabadító és emésztést elősegítő), lizozim (antibiotikus hatás), lipáz (zsírok bontása), a Noni és főként az erjesztés során termelődő Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktériumok képezik.

 

Papaya

Az erjesztett Papaya hatása: Az erjesztésnek köszönhető a Saccharomyces boulardii hasznos bélbaktérium sejtek felerősítik a papajában található enzimek emésztést elősegítő, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és immunvédő hatását.

Az erjesztett papaya ital erősíti a gyomrot, javítja az emésztést, növeli a tápanyagok felszívódását. Eredményes gyomortámogató, a gyomorégés, reflux, gyomorfekély és a gyomor elnehezedés érzése ellen. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, élősködőellenes, megtakarítja a bélfalakat, támogatja a bélflórát. A rendszertelen étkezés és a pszichológiai stressz hatásait enyhíti. Természetes savlekötő, reflux kiegészítő terápiája. Támogatja az immunrendszert és elősegíti az általános jó közérzetet.

Az erjesztett Papaya hatóanyagai: Saccharomyces boulardii, papain, chymopapain, lizozim, lipáz.

A papaya közel száz enzimet hordoz magában. Ezek közül különösen gazdag papain, chymopapain (fehérjebontó, aminosav felszabadító és emésztést elősegítő), lizozim (antibiotikus hatás) és lipáz (zsírok bontása) enzimekben. A papaya C-vitaminban és karotinoidokban is szokatlanul gazdag. Az erjesztett papayában, az erjesztés folyamatával (ami körülbelül 3 hónapig tart) termelődik a Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktérium. Megtáplálják a bélsejteket, aminek köszönhetően további emésztőenzimek aktiválódnak.

Papaya

A növény leírása: A dinnyefát a térítők közötti trópusi területek gazdag talaján termesztik. A mintegy 10 m. magas fa tetején a levelek egy csokorban helyezkednek el. Az apró, zöldes színű porzósvirágok a levelek hónaljában ülnek. A nagyobb termős virágok önállón vagy kettes-hármas csoportokban, a törzs felső részén találhatók. Termése nagy, 20-30 cm-es, érett állapotban narancssárga bogyótermés, amely 5 kg-ot is nyomhat. A dinnyefa lombkoronájával és fürtökben csüngő termésével a pálmafára emlékeztet, kétlaki növény. A szára húsos és egyenes, általában 15-20 cm átmérőjű, a belseje pedig általában üres. A levelek hossza általában 50-90 cm alakjuk a pálmalevelekhez hasonlít. A hím virágok nagyon kicsik, zöld színűek, a termékeny virágok pedig nagyobbak.

A papaya gyümölcs alakja hasonlít a dinnyére, kérge sima és keskeny, zöld színű, ha még a gyümölcs éretlen és érett állapotban pedig narancsos-sárga. A gyümölcs pépje puha és lédús, amikor a gyümölcs érett, íze édes és aromás, amikor éretlen, akkor pedig savanyú. Belsejében számtalan mag található, amit zselészerű réteg védelmez.
A termésből származó papayatejet a még fán lévő, éretlen gyümölcs lecsapolásával, bemetszésével vagy bevágásával nyerik. A papayatej tartósításához elengedhetetlen szárítás a napon történik. A begyűjtés idején még fehér és folyékony anyag a szárítás során sárgásbarna árnyalatot kap és húskivonat szagára emlékeztető illatot áraszt. Miden egyes gyümölcsből mintegy 10 g tej nyerhető, amelynek 20 %-a porrá szárított nyers papain lesz. A papaint tabletta, kapszula, kenőcs és különféle gyógykészítmények formájában alkalmazzák.

Használata: 15-30 ml naponta

30 ml koncentrátum tartalmaz 25,5 ml erjesztett papaya gyümölcsitalt, és  1,5 ml Noni gyümölcsitalt. Mivel az erjesztett Papaya ital egy természetes készítmény, a színe és az íze is változhat az előállítások alkalmaival. Ez nem válik a termék minőségének és hatásosságának rovására.

 

A Specchiasol gyógynövények és gyógyhatású termékek kutatásával, fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A Specchiasol az előírt normákat túllépve folytat kutatásokat. Dokumentálják a tudományos szakma felé újabb következtetéseiket, megállapításaikat. Kutatásaik segítik feltárni a gyógynövényekre vonatkozó, még meg nem értett összefüggéseket. A Specchiasol a termékbiztonság és az egyenletes termékminőség érdekében alkalmazza a GMP (Good Manufacturing Practice) rendszert. A gyártó felhívja a figyelmet arra, hogy természetes termékei íze, színe és állaga tételenként változhat. A készítmények természetes voltából eredően előfordulhat üledékképződés. Ez azonban nem befolyásolja a termékek minőségét. Tulajdonságainak jobb megőrzése érdekében a Specchiasol opálos PET palackot használ.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: