A Netamin mio-inozitol por 100%-os tisztaságú, kizárólag myo-inozitolt tartalmaz, ami hozzájárulhat a hormonműködés egyensúlyának beállításához, a vércukorszint normalizálásához, a hastájéki zsírtöbblet csökkentéséhez. Az inozitol képes javítani a sejtek inzulinfelismerő képességét, tehát felléphet az inzulinrezisztencia ellen. A mio-inozitol kedvező élettani hatásait kimutatták PCOS, inzulinrezisztencia és az ezekkel összefüggő termékenységi problémák esetén. Továbbá segíthet koncentrációs zavarok, PMS, depresszió, pánikbetegség, álmatlanság, menopauza esetén is.

Mikor ajánlott különösen a Netamin Mio-Inozitol por fogyasztása?

 • inzulinrezisztencia
 • cukorbetegség
 • policisztás ovárium szindróma (PCOS)
 • termékenységi problémák
 • depresszió
 • pánikbetegség
 • álmatlanság
 • pajzsmirigy-alulműködés
 • emésztési problémák
 • magas koleszterinszint
 • magas vérnyomás
 • ekcéma

Netamin mio-inozitol por

A Netamin mio-inozitol por azt a B8-vitamint tartalmazza, ami teljesen természetes úton segíthet többek között PMS és PCOS, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, koncentrációs zavarok, depresszió, pánikbetegség és álmatlanság esetén is. Az inozitol kulcsfontosságú szerepet játszik az agy, az idegrendszer és a hormonrendszer egészséges működésében, így hozzájárulhat a vércukorszint szabályzásához, valamint felléphet a hormonális eredetű problémák és a hangulati zavarok ellen is.

A mio-inozitolt régebben a B-vitaminok közé sorolták, ám valójában azért nem tartozik a vitaminok közé, mivel az emberi szervezet képes glükózból szintetizálni. Tehát szervezetünk is elő tudja állítani, azonban csak csekély mennyiségben, viszont bizonyos esetekben ez a mennyiség nem elegendő. Az inozitol külső pótlása kulcsfontosságú lehet például inzulinrezisztencia esetén, mivel jelentősen hozzájárulhat a sejtek inzulinfelismerő képességének javításához.

Az inozitol szerepet játszhat a hormonális egyensúly beállításában, a vércukorszint optimalizálásában, valamint a hastájéki zsírtöbblet csökkentésében. Emellett hatással van az anyagcsere-folyamatokra, az ingerületek átvitelére, nélkülözhetetlen az agyi jelzőrendszer megfelelő működéséhez, a sejtek közötti kommunikációhoz. Elősegítheti az inzulin, a szerotonin és a dopamin hatékonyabb működését, illetve védelmet képes biztosítani a szív- és érrendszer számára.

A Netamin mio-inozitol por myo-inositolt tartalmaz, ami a 9 fajta inozitol közül a legjobban képes hasznosulni az emberi szervezetben, tehát ennek vannak legkitűnőbb terápiás hatásai. Az inozitol egyik legfontosabb hatása, hogy képes meggátolni a zsírok májban történő lerakódását, aminek köszönhetően számos betegség megelőzésében és kiegészítő kezelésében játszhat kulcsfontosságú szerepet. Az inozitol nélkülözhetetlen az agy, az idegrendszer és az izmok normál működéséhez, valamint stresszellenes és nyugtató hatással is meg van áldva. Továbbá képes javítani a sejtek inzulinfelismerő képességét, aminek köszönhetően támogathatja a vércukorszint optimalizálását. Zsírégető hatása által pedig hozzájárulhat a fogyókúra sikeréhez is.

Az inozitol számtalan módon járulhat hozzá az egészség megőrzéséhez és akár javításához, a legújabb kutatások szerint segíthet többek között inzulinrezisztencia, cukorbetegség, PMS és PCOS, koncentrációs zavarok, depresszió, pánikbetegség, illetve álmatlanság, alvászavarok esetén is. Tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy az inozitol szerepet játszhat a női hormonális egyensúly és a menstruációs ciklus szabályzásában, a meddőség kezelésében, a PCOS-ben szenvedő betegek teherbeesési esélyeinek növelésében, illetve a túlsúly leadásában is.

A myo-inositollal elvégzett kutatások lehetséges kedvező hatást mutattak ki a következő állapotok esetén:

 • PMS (premenstruációs szindróma) és PMDD (premenstruációs diszfóriás rendellenesség) esetén jelentkező hangulatingadozások
 • PCOS, vagyis policisztás ovárium szindróma
 • PCOS miatti menstruációs zavarok és bőrproblémák
 • termékenységi problémák nőknél és férfiaknál egyaránt
 • inzulinrezisztencia
 • 2-es típusú cukorbetegség
 • metabolikus szindróma
 • depresszió, szorongás, hangulati zavarok

Inzulinrezisztencia

Az inzulin hormont a hasnyálmirigy juttatja a véráramba azért, hogy a sejtek megfelelően tudják hasznosítani a cukrot, vagyis a glükózt, ami a legfontosabb energiaforrásuk. Az inzulin a véráramba kerülve képes csökkenteni a vércukorszintet. Inzulinrezisztencia esetén romlik a sejtek inzulinérzékenysége, így a zsírszövetben, a májban és az izmokban lévő sejtek nem képesek normálisan reagálni az inzulinra. Emiatt a glükóz nem tud bejutni a sejtekbe, így azok éheznek. Ez az állapot gyakran jár együtt a vérben található cukor és inzulin magasabb szintjével is.

Az inzulinrezisztencia jellegzetes tüneteket okozhat mindkét nem esetében. Hölgyeknél a tünetek között lehet a hormonális egyensúly felborulása, a policisztás petefészek szindróma (PCOS), az ösztrogéndominancia, a menstruációs zavarok, a meddőség, a magas vérnyomás, a pajzsmirigy alulműködés, a fáradékonyság, a hízékonyság, az erősebb szőrnövekedés, a száraz bőr és a hajhullás. Férfiak esetén az IR okozhat hasi hízást, túlsúlyt, magas vérnyomást, csökkent szexuális vágyat, merevedési zavarokat, impotenciát, alacsony spermaszámot és terméketlenséget is.

Az inzulinrezisztencia a cukorbetegség előszobájának is tekinthető, ezért életmódbeli változtatások és megfelelő kezelés nélkül könnyen kialakulhat ebből az állapotból 2-es típusú cukorbetegség. Éppen ezért okvetlenül fontos, hogy minél előbb stabilizáljuk az inzulin- és a vércukorszintet, valamint javítsuk a sejtek inzulinérzékenységét. Az inozitol ehhez nyújthat hatalmas segítséget, mivel képes fokozni a sejtek inzulinérzékenységét, aminek köszönhetően elősegítheti az inzulin normális hasznosulását a sejtekben. Napjainkban már számtalan olyan kutatási eredmény érhető el, amelyek azt igazolják, hogy az inozitol javítani tudja a sejtek inzulinfelismerő képességét, ezáltal pedig normalizálódhat a vércukorszint is a szervezetben. Ráadásul az inozitol segítséget nyújthat a túlsúly leadásához is, ami rendkívül fontos az inzulinrezisztenciával küzdők állapotának normalizálásához. Emellett az inozitol egyensúlyba tudja hozni a hormonok szintjét a szervezetben, valamint képes növelni a progeszteron hormon szintjét.

Termékenység fokozása

Inzulinrezisztencia fennállásakor gyakran szoktak hormonális eltérések is kialakulni. Az inozitol jelentősen hozzájárulhat a termékenység fokozásához mind nők, mid pedig férfiak esetén azáltal, hogy képes kiegyensúlyozni ezeket a hormonális zavarokat. Éppen ezért javasolt a pár mindkét tagjának pótolni az inozitolt családtervezés előtt. Nőknél a termékenységi problémák gyakori oka a szabálytalan menstruációs ciklus és az ovulációs zavar. A termékenység növelésében, a meddőség elleni harcban sokat segíthet az egészséges életmód és a szükséges tápanyagok pótlása, amelyek között mindenképpen ott a helye az inozitolnak is.

A sejtek inzulinérzékenységének csökkenése hatást fejt ki a hormonrendszer egyensúlyára, kiválthat menstruációs és ovulációs zavarokat, okozhat meddőséget is, hosszabb távon pedig megnövelheti a cukorbetegség, a szívbetegségek és a magas vérnyomás kockázatát. Az inozitol rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a hormonális egyensúly felborulásának megelőzéséhez.

Az inozitol teljesen természetes úton támogatja az inzulin megfelelő hasznosulását, ami különösen fontos azok számára, akik inzulinrezisztenciában vagy cukorbetegségben szenvednek. Csökkenteni tudja a vérben keringő inzulin szintjét, szerepet tölt be a női hormonháztartás egészséges működésében. Ha felborul a hormonális egyensúly a női szervezetben, akkor emiatt könnyen felléphet rendszertelen havi ciklus, ritka ovuláció, ami nagymértékben képes rontani a fogamzás esélyét.

Az inozitol képes csökkenteni a tesztoszteronszintet, valamint növelni a progeszteronszintet. Ha felborul a hormonális egyensúly, és túlsúlyba kerül az ösztrogén hormon, akkor ez nem csupán a meddőség kialakulásához járulhat hozzá, hanem számtalan más egészségügyi probléma kialakulásához is, köztük a vérrögképződést, ezért kulcsfontosságú a felesleges ösztrogén kivezetése a szervezetből. Az inozitol rendkívül eredményes képes lenni ösztrogén-dominancia esetén a hormonszint szabályozásának köszönhetően.

Az inozitol hozzájárulhat a rendszeres menstruációhoz és ovulációhoz. A teherbeesés rendszertelen ciklus esetén jóval nehezebb. A termékenységi problémákat gyakran okozza a petefészek működési rendellenessége, ami miatt rendszertelenné válik a menstruáció és az ovuláció. Az inozitol helyre tudja állítani a peteéréshez nélkülözhetetlen hormonok normál működését, aminek köszönhetően képes lehet visszaállítani a rendszeres menstruációt és az ovulációt. Emellett javítani tudja a petesejtek minőségét is. A havi ciklus alatt több száz tüsző indul érésnek, amelyek közül azonban csupán 1 válik dominánssá, és ebből származik az érett petesejt az ovuláció folyamán. Az inozitol a tüszőfolyadék fontos alkotórésze, tehát elengedhetetlen az egészséges tüszőfejlődéshez, ezáltal pedig a megtermékenyülés sikerességéhez is.

Policisztás ovárium-szindróma (PCOS)

Az inozitol segíthet PCOS esetén is, ugyanis a petefészekben is találhatóak inzulinreceptorok, amelyek működési zavarai hatással vannak a menstruációs ciklusra, a peteérésre, Az inozitol PCOS fennállásakor képes javítani az inzulinfelvételt, normalizálni tudja a petefészek működését. E hatásai által szerepet játszhat a rendszeres ciklus visszaállításában, megszüntetheti a túl gyenge vagy a túl erős vérzést és a görcsöket, valamint a túl erős szőrösödést.

Idegrendszer, hangulat

Az inozitol jelentős mennyiségben található meg az agyban, az agy-gerincvelői folyadékban, valamint a gerincvelői idegekben is. Az inozitol hozzájárulhat a különféle receptorok érzékenységének fokozásához, ezáltal kiemelt szerepet tölthet be a hormonok és neurotranszmitterek által használt jelátviteli folyamatokban. Tehát az inozitol kulcsfontosságú a sejtek közötti kommunikációhoz, a foszforsavval együtt pedig a sejthártya összetevőét is alkotja. Az inozitol tehát jelentősen hozzájárulhat többek között a kiegyensúlyozott hangulatot és jó közérzetet biztosító szerotonin és dopamin vagy a normál vércukorszintért felelős inzulin hormon normál működéséhez.

Az inozitol kulcsfontosságú szerepet játszik az idegi ingerület-átvitelben, mivel valamennyi fontos ingerületátvivő anyagnak, azaz neurotranszmitternek szüksége van az inozitolra ahhoz, hogy üzeneteket, jeleket legyen képes továbbítani az idegsejtek között. Éppen ezért az inozitol nélkülözhetetlen többek között az acetilkolin, a GABA, a noradrelanin, a szerotonin vagy a dopamin megfelelő működéséhez. Tehát az inozitol elengedhetetlen a normál agyi és idegrendszeri működéshez, ezáltal pedig az érzelmi és mentális egészség megőrzéséhez is.

Az inozitol természetes nyugtató és hangulatjavító hatásának köszönhetően szerepet játszhat a depresszió és a pánikbetegség megelőzésében, valamint a már kialakult tünetek csökkentésében. Továbbá hozzájárulhat a feszültség, a szorongás oldásához, illetve a pihentető, nyugodt alvás eléréséhez. Mindenképpen fontos azonban megjegyezni, hogy alacsony vércukorszint, pszichiátriai gyógyszeres kezelés vagy bármilyen egyéb betegség esetén egyeztetni kell a kezelőorvossal az inozitol alkalmazásával, adagolásával kapcsolatban.

Támogassa a vércukorszint szabályzását, a hormonális egyensúlyt, az agy és az idegrendszer kiegyensúlyozott működését a Netamin mio-inozitol por segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: