Az ásványi anyagok rendszeres pótlása kulcsfontosságú egészségünk megőrzéséhez, ám nagyon nem mindegy, hogy milyen formájú ásványi anyagot juttatunk be szervezetünkbe. Ugyanis a szervetlen ásványok nem tudnak hatékonyan felszívódni, és így kedvező hatásokat kifejteni testünkben. Sőt, sajnos a szervetlen formájú ásványi anyagok inkább károsan tudják befolyásolni egészségünket, mivel nagy mennyiségben képesek lerakódni a szervezet különböző részein, ahol problémákat és betegségeket is kiválthatnak.

A szerves ásványi anyagok ezzel szemben sokkal hatékonyabban képesek felszívódni és hasznosulni a testben, tehát jóval kedvezőbb hatással lehetnek egészségünkre, mint a szervetlen ásványok. A BioCo éppen ezért megalkotta a 100% szerves termékcsaládját, mely készítményei kizárólag értékes, 100% szerves vegyületformákat tartalmaznak a jobb hatóanyag-felszívódás érdekében. A BioCo 100% szerves készítményeivel hatékonyan támogathatjuk szervezetünket az alapvető ásványi anyagok és nyomelemek pótlásában. A BioCo 100% szerves termékcsaládját 2018-ban Érték és Minőség nagydíjjal ismerték el. A BioCo „100% szerves” termékcsalád létrehozását a minőségbe vetett hit ihlette, mivel úgy gondolják, hogy a fogyasztó számára kompromisszummentes minőséget kell nyújtaniuk, ezért a leglényegesebb szempont a készítmények fejlesztésekor a termékben található hatóanyag biohasznosulása.

Számtalan tudományos publikációban, illetve az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) szakmai állásfoglalásaiban is napvilágot láttak azok a vizsgálatok és következtetések, amik egyes szerves kötésű vegyületformákat bizonyítottan eredményesebb felszívódásúnak találtak, mint a szervetlen formákat. A legtöbb forgalomban lévő készítményt mégis csak dúsítják a szerves vegyületformákkal, miközben a deklarált hatóanyag-mennyiség nagy százaléka a szervetlen sókból származik. A BioCo éppen ezért hozta létre a kompromisszummentes, kizárólag 100% szerves hatóanyagot tartalmazó készítményeit, amelyekből teljes mértékben száműzték a hatóanyag szervetlen formáit még a tablettázást segítő anyagok közül is.

BioCo MAGNE-citrát + B6-vitamin – a kiegyensúlyozott idegrendszerért

A készítmény a BioCo legmagasabb hatóanyag-tartalmú, kizárólag szerves magnéziumot tartalmazó készítménye, amelyet minőségi alapanyagok felhasználásával készítenek, és tablettánként magas, 150 mg-os szerves magnéziumot tartalmaz. A termékben nem található semmilyen formában szervetlen magnézium vegyület (pl. magnézium-karbonát, magnézium-oxid).

A szerves magnézium fogyasztása ajánlott

- az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez;

- a normál izomműködés fenntartásához;

- az immunrendszer megfelelő működéséhez;

- a csontok és a fogak normál állapotának megőrzéséhez;

- a szív egészségének fenntartásához;

- a normál vérnyomás és koleszterinszint megőrzéséhez

- a normál vörösvérsejt-képződéshez;

- a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez;

- a hormonális aktivitás szabályozásához.

A BioCo Szerves Magnézium STOP B6-vitamin tabletta szintén csak jól hasznosuló magnéziumot tartalmaz, viszont nem található benne B6-vitamin. . A készítmény fogyasztása ezért azoknak ajánlott, akik szeretnék kerülni az étrendet kiegészítő B6-vitamin fogyasztását.

BioCo KALCI-citrát – a csontok és az izmok őrzője

A BioCo KALCI-citrát egy nagyszerű szerves kalcium készítmény, amely kizárólag szerves, citrát vegyületformában tartalmaz kalciumot, mégpedig magas, tablettánkénti 350 mg-os hatóanyag-mennyiségben. A BioCo KALCI-citrátban semmilyen formában nem található szervetlen kalcium vegyület (pl. kalcium-foszfát, kalcium-oxid, kalcium-karbonát). Viszont tartalmaz hozzáadott D3-vitamint, ami elősegíti a kalcium és a foszfor hatékony felszívódását, az egészséges csontozat, fogazat és izomfunkció megőrzését, illetve az immunrendszer erősítését.

A BioCo KALCI-citrát fogyasztása javasolt

- a normál csontozat és fogazat fenntartásához;

- a megfelelő izomműködés megőrzéséhez;

- az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez;

- az immunrendszer normál működéséhez;

- ingerlékenység, figyelemzavar esetén;

- a magas vérnyomás megelőzéséhez;

- a normál véralvadáshoz;

- az allergiás tünetek enyhítéséhez.

BioCo szerves cink – az immunrendszer, a bőr, a haj és a körmök erősítője

A BioCo szerves cink csak és kizárólag szerves kötésű citrát formában tartalmaz cinket, méghozzá magas, 20 mg-os hatóanyag-mennyiségben. A készítményben nem található szervetlen cink vegyület (pl. cink-oxid). A cink kiemelten támogatja az immunrendszer megfelelő működését, illetve a bőr, a haj és a körmök normál állapotának fenntartását.

A BioCo szerves cinkfogyasztása ajánlott

- az immunrendszer, a védekezőképesség erősítéséhez;

- a bőr, a haj és a körmök normál állapotának fenntartásához;

- a normál csontozat megőrzéséhez;

- a normál vércukorszint fenntartásához;

- a normál látás megőrzéséhez;

- a sejtek antioxidáns védelméhez;

- a szervezet méregtelenítésének támogatásához;

- a normál szellemi működés támogatásához;

- bőrproblémák, sebek gyógyulásának elősegítéséhez;

- sportolóknak.

BioCo szerves szelén – a pajzsmirigy és az immunrendszer megfelelő működéséhez

A BioCo szerves szelén kizárólag szerves kötésű, jól hasznosuló L-szeleno-metionin formában tartalmaz szelént, a maximális, 100 μg-os hatóanyag-mennyiségben. Az L-szeleno-metioninből származó szerves szelén jobb hasznosulással rendelkezik, mint a szervetlen szelén vegyületek. A készítményben nem találhatóak szervetlen szelén vegyületek (pl. nátrium-szelenit, nátrium-szelenát). A szelén egy igen erős antioxidáns, ezáltal jelentősen hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, az öregedési folyamatok lassításához, de emellett kiemelten támogatja a haj és a körmök megfelelő állapotának megőrzését, illetve a férfiak termékenységének fokozását.

A BioCo szerves szelén fogyasztása javasolt

- a pajzsmirigy működésének támogatásához;

- a sejtek antioxidáns védelmének fokozásához;

- az öregedési folyamatok lassításához;

- az immunrendszer normál működéséhez;

- a haj és a körmök megfelelő állapotának fenntartásához;

- a férfiak termékenységének növeléséhez.

BioCo szerves króm – a normál vércukorszint fenntartásához

A BioCo szerves króm kizárólag szerves kötésű, jól hasznosuló króm(III)-pikolinát formában tartalmaz krómot, mégpedig magas, 250 µg-os hatóanyag-mennyiségben. A króm(III)-pikolinátból származó szerves króm jobb hasznosulással bír, mint a szervetlen króm (króm-klorid) vegyületek. A króm egyik legfőbb tulajdonsága, hogy nélkülözhetetlen a normál vércukorszint fenntartásához, illetve hogy részt vesz a makrotápanyagok megfelelő anyagcseréjében.

A BioCo szerves króm fogyasztása ajánlott

- a normál vércukorszint fenntartásához;

- cukorbetegség esetén;

- a makrotápanyagok megfelelő anyagcseréjéhez;

- a sejtek oxigénellátásának és anyagcseréjének javításához;

- a szervezet regenerálódásának támogatásához;

- túlsúly esetén;

- magas vérnyomás és koleszterinszint esetén;

- gyomor- és bélfekély esetén.

BioCo Szerves vas – a normál vérképzéshez

A BioCo Szerves vas tablettában kizárólag szerves kötésű glükonát formában található vas, magas, tablettánként 14 mg-os hatóanyag-mennyiségben. A készítmény nem tartalmaz szervetlen vas vegyületeket (pl. vas-szulfátot). A vas elengedhetetlen a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, a normál szellemi működés fenntartásához, szerepet játszik a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.

A BioCo Szerves vas tabletta fogyasztása javasolt

- a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez;

- a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz;

- a szervezet megfelelő oxigénszállításához;

- a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez;

- a normál szellemi működés megőrzéséhez;

- vashiány esetén;

- fokozott vasszükséglet esetén;

- az immunrendszer normál működéséhez;

- gyerekeknek, serdülőknek;

- sportolóknak;

- művese-kezelteknek.

A BioCo 100% szerves termékcsalád segítségével tehát biztonságosan és hatékonyan pótolhatjuk a nélkülözhetetlen ásványi anyagokat. Ha ásványi anyag készítményt keres, akkor érdemes kipróbálnia ezeket a kitűnő minőségű, a hazai piacon egyedülálló szerves készítményeket.

Kapcsolódó termékek: