A Natur Tanya Szerves Omega 3-6-9 kapszula fogyasztásával egyszerre pótolhatjuk a számunkra nélkülözhetetlen Omega-3-6-9 zsírsavakat növényi és állati forrásból. A készítmény 3 különböző féle olajat tartalmaz 1 kapszulában: borágó-, krill- és lazacolaj. A termék valamennyi összetevője standardizált, ami 20% gamma-linolénsav tartalmat jelent a borágó magolajban. Ezzel szemben a ligetszépe olaj csak 9%-os standarddal rendelkezik, tehát a borágó olaj sokkal jobb forrása a GLA-nak. A szerves Omega-3-6-9 fenntartható halászatból származó RIMFROST lazacolajjal és krill olajjal készül, melyek standardizált összetevői az EPA, a DHA, a foszfolipidek és az asztaxantin.

Mitől különleges a Natur Tanya Szerves Omega 3-6-9 kapszula?

 • 3 fajta természetes forrásból származó zsírsavat tartalmaz: lazacolaj, borágó olaj, krill olaj
 • A gamma-linolénsav borágó olajból származik
 • Laborban bevizsgált készítmény
 • Nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és aromát
 • Szójaolaj és tojásmentes
 • Laktóz- és gluténmentes

Mikor és kiknek javasolt a Natur Tanya Szerves Omega 3-6-9 kapszula fogyasztása?

 • Azoknak, akik kevés tengeri eredetű élelmiszert, halat fogyasztanak
 • Azoknak, akik létfontosságú zsírsavakkal szeretnék kiegészíteni étrendjüket
 • Azoknak, aki számára fontos a szívük egészsége, a normál agyműködés fenntartása és látásuk minőségének megőrzése
 • Azoknak a hölgyeknek, akik kisbabát terveznek, valamint terhesség, szoptatás alatt
 • Aktív életmód követése esetén
 • Diéta, fogyókúra támogatásához

Natur Tanya Szerves Omega 3-6-9 kapszula

Az Omega zsírsavak többségét az emberi szervezet nem képes önmaga előállítani, ezért fontos a szükséges mennyiséget táplálékokkal és étrend-kiegészítők által pótolni. A többszörösen telítetlen zsírsavak kiemelten támogatják a szív- és érrendszer egészségét, a normál növekedést és fejlődést, fokozzák az agyműködést, javítják a memóriát és a koncentráló képességet, növelik az erek rugalmasságát, erősítik a csontokat, csökkentik az ízületek kopását. Az Omega zsírsavak rendszeres fogyasztása kifejezetten javasolt szív- és érrendszeri betegeknek, gyenge immunitással rendelkezőknek, allergiásoknak, túlsúlyosoknak, ízületi problémákkal küzdőknek, terhesség alatt, illetve 14 éven aluli gyerekek számára.

A Natur Tanya Szerves Omega 3-6-9 kapszulában lévő lazacolaj kitűnő forrása az EPA és DHA Omega-3 zsírsavaknak, melyekről kimutatták, hogy napi 250 mg-os bevitelükkel jelentősen hozzájárulhatnak a szív egészségének fenntartásához. A DHA az agyszövet és a központi idegrendszer egyik legfontosabb strukturális lipidje, elősegíti a megfelelő agyműködés, a jó látás fenntartását. E hatásához napi 250 mg DHA bevitele szükséges.

Az Omega-3 zsírsavak igazoltan karban tudják tartani az agyat és a szívet, sőt akár vissza is fordíthatják a szívbetegek artériájának meszesedését és beszűkülését. E létfontosságú zsírsavak hozzájárulhatnak a szívroham és a stroke megelőzéséhez, a sejtek és a szövetek idő előtti öregedésének gátlásához, illetve a bőr és a haj erősítéséhez. A lazacolaj rendszeres fogyasztása támogathatja az általános egészségi állapot javítását, a fizikai és a szellemi teljesítmény fokozását, a koncentráló képesség, a tanulási készség és a memória javítását, valamint a betegségekkel szembeni ellenálló képesség növelését.

Az Omega-3 gyulladáscsökkentő hatásával hozzájárul a kötőszövetek és az ízületek egészségének megőrzéséhez. Az Omega-3 az idegsejtek membránjainak nélkülözhetetlen összetevője, ezáltal segíti ezek hajlékonyságának, folyékonyságának, rugalmasságának és átjárhatóságának fenntartását. Az ingerületátvitel támogatásával képes javítani az agyműködést. Ha nincs elegendő mennyiségű Omega-3 a szervezetben, akkor ez az agyműködés zavarát is okozhatja, mely ronthatja a stresszhelyzetek megoldásának képességét, ami egy tehetetlen állapot okozásán keresztül válthat ki depressziót. Az Omega zsírsavak pótlása kivételesen lényeges a 14 éven aluli gyermekek számára, mivel körülbelül 14 éves korig fejlődik a gyerekek agya a legnagyobb ütemben.

Az Omega-3 képes optimalizálni a koleszterin- és trigliceridszintet, ami jelentősen támogatja a szív- és érrendszer egészségét. Emellett ezek a létfontosságú zsírsavak fellépnek a gyulladások ellen testszerte, csökkentik az izmok lebontását, segítik az izomtömeg növekedését, serkentik a regenerációs folyamatokat, illetve támogatják a hormonális egyensúly elérését és fenntartását. 

A borágó olajban lévő gamma-linolénsav egy esszenciális Omega-6 zsírsav, ami kulcsfontosságú szerepet tölt be a szervezet egészségének megőrzésében. Testünk azonban nem képes a GLA termelésére, ezért rendkívül lényeges kívülről pótolnunk megfelelő mennyiségben. Ezt viszont megnehezíti, hogy a gamma-linolénsav csak igen kevés fajta táplálékban található meg nagyobb mennyiségben. A borágó olaj össz-zsírsav tartalmának 20-26%-a GLA, ráadásul emellett találhatóak benne Omega-3 zsírsavak is.

Az Omega-6 zsírsav részt vesz a felvett zsír felhasználásában, csökkenteni tudja a táplálék zsírtartalmának hasznosulását, illetve a vérben található zsír felhasználását. A linolsav támogatja a zsírégetést szabályozó hormonok működését. Az Omega-6 zsírsavak jelentősen javíthatják az anyagcsere hatékonyságát, ezáltal pedig kiemelkedően képesek támogatni a felesleges testzsír elégetését. Továbbá a linolsav képes semlegesíteni a savakat, felléphet a cukorbetegség mellékhatásai ellen, megelőzheti az ízületi gyulladást, csökkenti a menstruációs görcsöket, javítja a bőr, a haj és a körmök állapotát, képes csökkenteni a magas vérnyomást és koleszterinszintet, valamint a szívroham és az agyvérzés kockázatát.

A gamma-linolénsav nélkülözhetetlen összetevője a sejtmembránnak, kulcsfontosságú az agy normál működéséhez, illetve szerepet játszik a gyulladások csökkentésében is, mivel gyulladásgátló prosztaglandinokká alakul át a szervezetben. A prosztaglandinok fontos fiziológiai szabályozói is a női szervezetnek, ezért a normális menstruációs ciklus fenntartásához, a ciklus zavarainak elhárításához fontos a GLA folyamatos pótlása.

A gamma-linolénsav nélkülözhetetlen alkotóeleme a sejtfalaknak, így ha kevés a GLA a szervezetben, akkor könnyen felborulhat a vízháztartás egyensúlya, mely következtében kiszáradás, ráncosodás, allergia, sőt ekcéma is kialakulhat. A gamma-linolénsav tehát fontos szerepet tölt be a szervezet egészségének megőrzésében, egyensúlyt képes teremteni a hormonháztartásban, kedvező hatású lehet a női menstruációs ciklus zavarai esetén, támogathatja a túlsúly leadását, valamint képes fiatalítani, hidratálni és regenerálni a bőrt.

A Szerves Omega 3-6-9 kapszulában található krill olaj több szempontból is hatékonyabb, mint a halolaj. Az egyik oka ennek, hogy a halolajban triglicerid formátumban van jelen a DHA és az EPA, a krill olajban viszont az Omega-3 zsírsavak foszfolipid formában találhatóak meg, vagyis éppen úgy, ahogyan az emberi szervezetben is előfordulnak. A krill olajban az EPA és a DHA foszfolipid szerkezetének köszönhetően sokkal hatékonyabban szívódik fel, és jut be a mitokondriumba (DNS) és a sejtmagba. Ezáltal a krill olaj fogyasztásával mintegy 3-szor több Omega-3 képes beépülni a szervezetbe, mint ugyanannyi halolaj fogyasztása esetén. Kutatások szerint a krill olajnak körülbelül 30-szor jobbak a hatásai a szív- és érrendszerre, mint a halolajnak.

A krill olaj Omega-3 zsírsavjai roppant erős kardioprotektív hatással rendelkeznek, azaz nagyon komoly védelmet képesek biztosítani a szív- és érrendszer számára. A krill olajban található EPA és DHA kedvezően hatnak a koleszterinszintre és a vérnyomásra is, illetve képesek normalizálni a szívritmust, ezáltal pedig kedvező hatást gyakorolnak a központi idegrendszerre is. A vérlemezkék összetapadásának gátlásával a vér nem képes besűrűsödni, ami által csökken a magas vérnyomás és a trombózis kockázata. A krill olaj az érelmeszesedést is meg tudja előzni az ateroszklerotikus plakkok stabilizálásával.

A krill olaj kiemelkedően segíti az agyműködést, a gondolkodás hatékonyságát, aminek köszönhetően jelentősen képes javítani a koncentráló képességet és a memóriát is. Ez pedig leginkább annak köszönhető, hogy az agy legnagyobb része Omega-zsírsavakból áll. Ezért a krill olaj fogyasztásakor a legtöbben azt veszik talán először észre, hogy sokkal jobban tudnak koncentrálni, jobban vág az agyuk, valamint javul a szellemi teljesítményük, a memóriájuk.  Az Omega zsírsavak rendkívül fontos szerepet játszanak az idegrendszer kiegyensúlyozott működésében, ráadásul a krillben lévő foszfatidilkolin is egy hatékony stresszcsökkentő vegyület. Ezáltal a krill olaj pozitívan képes befolyásolni a hangulatot, a közérzetet, valamint csökkentheti a depressziós, szorongásos panaszokat is.

A krill olaj másik kiemelkedő előnye, hogy megtalálható benne a világ jelenleg legerősebb antioxidánsának vélt asztaxantin is, melyet a halolaj egyáltalán nem tartalmaz. Ennek köszönhetően a krill olaj az Omega-3 roppant hatékony pótlása mellett, rendkívül erős antioxidáns védelemmel is ellátja a szervezetet. Kutatások szerint a krill olaj körülbelül 48-szor erősebb antioxidáns hatással bír, mint a halolaj. Az asztaxantin egyébként védelmet biztosít az Omega zsírsavaknak is a bomlás és a romlás ellen.

A krill olaj egyedülállóan erős antioxidáns hatásával kiemelkedő védelmet képes nyújtani a sejtkárosító szabadgyökök ellen. A krill olaj tehát őrzi valamennyi sejtünk épségét és egészségét, s mivel az asztaxantin át tud hatolni a vér-agy gáton, ezért különösen komoly és hosszú távú védelmet képes nyújtani az agysejteknek. A krill a látást szintén kiemelten támogatja, mivel az asztaxantin el tud raktározódni a makulában, ezáltal hosszú távú védelmet képes biztosítani a szemeinknek is.

A krill olaj kivételes gyulladáscsökkentő hatással is fel van vértezve, így az egész testben képes gátolni a krónikus gyulladások kialakulását, többek között a bélrendszerben és az ízületeknél is fellép a gyulladások ellen. Vizsgálatokban bebizonyosodott, hogy a krill olaj kezelheti az ízületi gyulladás tüneteit, és már akár 7-14 nap fogyasztás után visszanyerhető a normál mozgás. A bőrt pedig azáltal óvja a károsodásoktól, hogy az asztaxantin védelmet képes nyújtani a káros UV-sugarakkal szemben is. A krill olajban lévő Omega zsírsavak és az antioxidáns hatóanyagok jelentősen képesek lassítani az öregedési folyamokat a szervezetben, ezáltal az egészség mellett a szépséget is támogatják.

A Natur Tanya Szerves Omega 3-6-9 kapszula tehát egy nagyszerű Omega zsírsav és antioxidáns forrás, ami által kivételes módon járulhat hozzá az egészség megőrzéséhez, illetve javításához, és kiemelten képes támogatni a szív és a szemek egészségét, illetve az agyműködés hatékonyságát is.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: