A BioCo BIOAKTÍV B-vitamin készítményeiben csak és kizárólag biológiailag aktív molekulaformában találhatóak meg a hatóanyagok, amelyek az emberi szervezet számára azonnal hasznosíthatók, tehát nem szükséges még átalakítani őket. A B6-vitamin biológiailag aktív formája a piridoxál-5-foszfát (P-5-P). A BioCo® BIOAKTÍV B6-vitamin csak piridoxál-5-foszfát formában biztosítja szervezetünk számára a B6-vitamint. A B12-vitamin biológiailag aktív formája a metilkobalamin. A BioCo® BIOAKTÍV B12-vitamin kizárólag metilkobalamin formában tartalmazza a B12-vitamint. A folsav biológiailag aktív formája az 5-metiltetrahidrafolsav (5-MTHF). A BioCo® BIOAKTÍV Folát kizárólag 5-MTHF formában biztosítja szervezetünk számára a folátot.

BioCo Bioaktív B6-vitamin P-5-P tabletta

A BioCo BIOAKTÍV B6-vitamin csak és kizárólag piridoxál-5-foszfát formában biztosítja szervezetünk számára a B6-vitamint, magas, tablettánként 20 mg-os mennyiségben. A B6-vitamint kifejezetten fontos rendszeresen pótolni a szív egészséges működéséhez, a vérnyomás szabályzásához, valamint a stressz és a fáradékonyság csökkentése érdekében.

A B6-vitamin elősegíti a magnézium sejtekbe való bejutását a szervezetben. Emellett abszolút nélkülözhetetlen az idegrendszer megfelelő működéséhez. A B6-vitamin napi szinten több mint 100-féle funkciót tölt be a test normális működése érdekében. Főleg koenzimként működik, szerepet játszik az immunrendszer és az idegrendszer megfelelő működésében, a zsírok és az aminosavak megfelelő felszívódásában, a fáradtság csökkentésében, illetve abszolút nélkülözhetetlen az ellenanyagok és a vörösvértestek termelődéséhez. Továbbá kulcsfontosságú szerepet tölt be a hormonális aktivitás szabályzásában és a normál pszichológiai funkció fenntartásában.

A B6-vitamin részt vesz az öregedést késleltető nukleinsavak megfelelő szintézisében, képes enyhíteni a hányingert és az izomgörcsöket. A B6-vitamin kedvező hatást fejthet ki álmatlanság, depresszió és stroke esetén, valamint csökkenteni tudja az asztmás rohamokat, a premenstruációs szindróma (PMS) tüneteit, illetve hozzájárulhat az alagút szindróma kezeléséhez is.

A B6-vitamint ajánlott nap mint nap pótolni, mivel a szervezetbe kerülését követően nagyjából 8 óra múlva kiürül a vizelettel együtt. Különösen fontos pótolniuk a vegetáriánusoknak, az emésztési elégtelenségben szenvedőknek, az alkoholistáknak, az 55 évnél idősebbeknek, illetve a kombinált fogamzásgátlót szedő nőknek.

BioCo Bioaktív B12-vitamin tabletta

A B12-vitamin biológiailag aktív formája a metilkobalamin. A BioCo BIOAKTÍV B12-vitamin csak és kizárólag metilkobalamin formában tartalmaz B12-vitamint, méghozzá magas, tablettánként 1500 μg-os mennyiségben. A B12 hozzájárulhat az agy és az idegrendszer normál működéséhez, a szellemi teljesítőképesség növeléséhez, a memória és a koncentráció javításához.

A B12-vitamin hatással van az anyagcsere-folyamatokra, illetve csökkenteni tudja a fáradtságot. A B12-vitamin rendszeres pótlása kifejezetten javasolt vegán és vegetáriánus étrendet követőknek, stresszes életmódot élőknek, idősebbeknek, vérszegénység esetén, valamint fáradtság és pszichés kimerültség esetén.

A B12-vitamin vízben oldódik, és szervezetünk nem képes saját maga előállítani. Természetes formában kizárólag állati eredetű táplálékokban fordul elő, így különösen lényeges rendszeresen pótolniuk a vegetáriánus és vegán étrendet követőknek.

A B12-vitamin hatást gyakorol a szervezet fehérje szintézisére, hozzájárul az aminosavak fehérjékbe történő beépüléséhez, valamint fokozza ezek hasznosítását, ezáltal hatást fejt ki az egész szervezetre.

A B12-vitamin abszolút nélkülözhetetlen az anyagcsere-folyamatokhoz, az immunrendszer, az idegrendszer, valamint a vörösvérsejtek megfelelő működéséhez, a normál pszichés funkció és a normál koleszterinszint fenntartásához. Az orvosi gyakorlatban a B12-vitamint alkalmazni szokták vészes vérszegénység, általános testi leromlás, hosszabb betegség utáni lábadozás, kimerültség és ideggyulladásesetén is, mivel képes erősíteni a teljes szervezetet.

BioCo Bioaktív Folát 5-MTHF tabletta

A folsav biológiailag aktív formája az 5-metiltetrahidrafolsav (5-MTHF). A BioCo BIOAKTÍV Folát tabletta csak 5-MTHF formában biztosítja szervezetünk számára a folátot, magas, tablettánként 1000 μg-os mennyiségben. A folátot mindannyiunk számára életbevágó pótolni, ugyanis szervezetünk nem tudja saját maga előállítani, így a szükséges mennyiséget táplálkozás útján vagy táplálékkiegészítők segítségével kell pótolnunk.

A folát egy vízben oldódó vitamin, tehát igen rövid időn belül kiürül a szervezetből, ráadásul egyszerre csak nagyon csekély mennyiséget vagyunk képesek tárolni belőle. A folátot ezért naponta szükséges megfelelő mennyiségben pótolnunk. Már csak azért is, mert a foláthiány az egyik leggyakoribb vitaminhiány a fejlett országokban, tehát hazánkban is általános jelenség a lakosság körében. Mindennek pedig az a legfőbb oka, hogy az átlagos étrendünk nagyon kis mennyiségű zöldséget tartalmaz, a folát pedig éppen a sötétzöld leveles, hüvelyes és keresztesvirágzatú zöldségekben található meg a legnagyobb mennyiségben.

A folát nélkülözhetetlen valamennyi olyan életműködésnél, amelyben sejtosztódás zajlik le. Ha nem pótoljuk a kellő mennyiségben a folátot, akkor jelentősen csökkenhet a vörösvérsejtek mennyisége a szervezetben, ami miatt könnyen kialakulhat vérszegénység is. Ez többek között okozhat fáradékonyságot, energiahiányt, feledékenységet vagy hangulatingadozásokat is.

A folát rendszeres pótlása kulcsfontosságú a várandósság előtt és alatt, mivel az alacsony anyai folátszint az egyik kockázati tényezője a fejlődő magzat velőcső-záródási rendellenessége kialakulásának. A folát pótlása kedvező hatást fejthet ki ennek befolyásolására. A pozitív hatás eléréséhez napi 400 µg, a fogamzást megelőzően minimum 1 hónapig, a fogamzást követően pedig 3 hónapig folytatott kiegészítő folátbevitel szükséges.

A folát hiánya jelentősen ronthatja az immunrendszer működésének hatékonyságát is, aminek következtében gyakrabban kaphatunk el különböző fertőző betegségeket, illetve nehezebbé és hosszabbá válhat a gyógyulás is.

A folát alacsony szintje miatt könnyen felléphetnek pszichés problémák, rossz hangulat is, mivel csökkenhet a szerotonin nevű ingerületátvivő anyag mennyisége az agyban, amit boldogsághormonnak is szoktak hívni. Ennek oka pedig az, hogy ha a szerotonin mennyisége csökken az agyban, akkor nem csak rossz hangulat léphet fel, hanem súlyosabb esetekben akár depresszió, szorongás, ingerlékenység, pszichózis, apátia, tébolyodottság, illetve más pszichés zavarok is.

A folát szerepet játszik a gyomor- és bélrendszer, illetve a száj nyálkahártyájának egészségében, védelmet biztosíthat a mérgezések és a bélparaziták ellen, képes erősíteni a szívet és az agyat, hatást fejt ki a hormonszintre, a pszichikai és idegi zavarok kialakulására.

A folát főként az agyban és az idegrendszerben lát el fontos feladatokat, szerepet játszik a fehérvérsejtek, vörösvértestek, vérlemezkék képzésében, a nukleinsavak és az aminosavak anyagcseréjében. Felhasználják a vérszegénység kezelésében, fokozza a vas és a B12-vitamin felszívódását, képes szabályozni a gyomorsav mennyiségét, ezáltal el tudja pusztítani a káros baktériumokat, élősködőket. A folát hozzájárulhat a szívbetegségek kialakulásának megelőzéséhez, mivel képes csökkenteni a magas koleszterinszintet és az érelmeszesedés kockázatát.

A folát hiánya okozhat általános gyengeséget, fáradtságot, kimerültséget, hasmenést, étvágytalanságot, fogyást, feledékenységet, hangulatingadozásokat, depressziót, ingerlékenységet, mentális zavart, fájdalmas vagy duzzadt nyelvet, illetve kisebb sebeket a szájban és a gyomorban.

Válassza a kiemelkedően hatékony felszívódással és hasznosulással rendelkező BioCo Bioaktív B-vitamin készítményeket!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: