A Natur Tanya MULTI 55 – Fermentált multivitamin pontosan 55 fajta koncentrált hatóanyagot tartalmaz: 36-féle fermentált zöldséget, gyümölcsöt, gyógynövényt, valamint ezen felül még 19 fajta vitamint és ásványi anyagot. A formula világszabadalommal védett, 4 lépcsős fermentációs technológiával készül, a hatóanyagok között jelen van a világszabadalommal védett bioaktív folát, az algából származó, növényi D3-vitamin, a kelátolt vas és a K2-vitamin, illetve az antioxidáns vegyületek.

A készítmény kivételes komplexitásának köszönhetően elegendő napi 1 filmtabletta fogyasztása. A tabletta színtelen bevonattal van ellátva a könnyebb lenyelés érdekében, valamint nincsen benne mesterséges színezék, tartósítószer vagy aroma sem.

Melyek a MULTI 55 – Fermentált multivitamin legfőbb előnyei?

 • 55-féle szerves és vegán hatóanyagot tartalmaz
 • 36 fajta színes zöldség, gyümölcs és gyógynövény található benne fermentálva
 • 19-féle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz
 • 4 lépéses fermentációs technológiával állítják elő
 • 3 világszabadalommal és 8 hitelesítő logóval rendelkezik
 • Nem tartalmaz jódot, glutént és laktózt sem
 • Nincs benne tartósítószer, színezék és aroma
 • Független, akkreditált labor által is bevizsgált multivitamin

Mikor, kik számára javasolt a MULTI 55 – Fermentált multivitamin fogyasztása?

 • Bárkinek, aki csupán napi 1 tabletta lenyelésével szeretne bevinni a szervezetébe egyszerre 55 fajta hatóanyagot a mindennapi vitamin és ásványi anyag pótlás céljával.
 • Azoknak, akik szeretnék erősíteni immunrendszerüket, növelni szervezetük védekezőképességét.
 • A közérzet javításához, valamint a mentális erőnlét növeléséhez.
 • Az emésztőrendszeri zavaroktól szenvedőknek, illetve az idősebbeknek, a tápanyagok csökkent mértékű felszívódása esetén.
 • Sportolóknak, valamint fiokozott fizikai aktivitás esetén.
 • A hideg, téli időszakokban, az immunrendszer normál működésének támogatásához.
 • Betegség utáni lábadozás támogatásához.
 • A sejtek védelméhez az oxidatív károsodásokkal szemben.
 • Krónikus gyulladások, bakteriális vagy gombás fertőzések esetén.
 • Tavaszi fáradtság, levertség fennállásakor.
 • Kiegyensúlyozatlan, egyoldalú és rendszertelen táplálkozás esetén.
 • Azoknak, akik kifejezetten olyan multivitamint szeretnének, amiben nem csak vitaminok és ásványi anyagok vannak, hanem fermentált zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények is.
 • Azoknak, akik olyan komplex multivitamin-multiminerália készítményt akarnak szedni, ami hosszú távon is biztonságosan fogyasztható, vegán, laktóz és gluténmentes, illetve amit független, akkreditált labor is megerősít.

Natur Tanya MULTI 55 fermentált multivitamin

A készítményben lévő 55 fajta hatóanyag egymás felszívódását és hasznosulását támogatva fejti ki jótékony hatását. A MULTI 55 egy olyan vegánok számára is biztonságosan fogyasztható multivitamin, ami 36-féle természetes, fermentált és liofilizált zöldséget, gyümölcsöt és gyógynövényt tartalmaz. Ezek előállítása egy 4 lépcsős, ún. merítéses fermentációs folyamat során történik (különböző mikroorganizmusok segítségével). Ez a folyamat néhány hét alatt zajlik le, és közben pozitív irányban változnak a zöldségek és gyümölcsök beltartalmi értékei.

A Multi 55 multivitamint úgy hozták létre, hogy a természetes forrásból származó vitaminok és ásványi anyagok ideális mennyiségben, egymás felszívódását és hasznosulását segítve, erősítve legyenek jelen egy termékben. Éppen ezért e multivitamin komplex rendszeres fogyasztása kitűnő kiegészítése lehet az egészséges életmódnak, méghozzá a túladagolás kockázata nélkül.

A fermentáció nagyszerű módja a cellulóz lebontásának, ami javítani tudja a tápanyagok tartalmát és biológiai hozzáférhetőségét, az aminosav- és vitaminösszetételt, illetve az ásványi anyagok biológiai hozzáférhetőségét. A fermentációnak köszönhetően a gyümölcsökben és zöldségekben található értékes összetevők felerősödnek, ezáltal még sikeresebben képesek támogatni a bélbaktériumok egyensúlyát. Mindez kifejezetten pozitív hatású lehet az egész szervezetre, ugyanis például az immunrendszer mintegy 70%-a is a bélrendszerben található.

A fermentáció alatt a mikroorganizmusok átalakítják a szénhidrátokat alkoholokká és széndioxiddá vagy szerves savakká. Az erjesztés az előemésztés egy formája, mivel a folyamat az összetevőket könnyen felszívódó aminosavakká, és polifenolokká bontja. A növények vagy gyógynövények nagyon magas hatóanyag-tartalommal bírnak, ám hasznosulásuk kérdéses, mivel a növényi összetevők nehezen emészthetőek meg. A fermentáció kitűnő módja a cellulóz lebontásának is, mert javítja a biológiai hozzáférhetőséget. A fermentálás bélbarát formát hoz létre, színesítve a bélmikrobiomot. A fermentumban könnyebben emészthetővé válnak a hatóanyagok, ez pedig magasabb biohasznosulással párosul.

A liofilizálás magyarul fagyasztva szárítást jelent, ami voltaképpen egy vízelvonó eljárás. A technológia alkalmazása által a zöldségeket és gyümölcsöket úgy szárítják ki, hogy elpárologtatják belőle a jéggé fagyasztott vizet vákuumban, enyhe melegítéssel. Ennek a módszernek hatalmas előnye, hogy közben egyáltalán nem sérül meg a készítmény szerkezete, íze és élvezeti értéke sem.

A Multi 55 multivitaminban a világszabadalommal védett biológiailag aktív és a legújabb, 4. generációs Quatrefolic® folát található meg, ami jóval előnyösebb, mint a folsav, mivel az emberi szervezet további biológiai átalakítás nélkül képes felhasználni.

A világszabadalommal védett hatóanyagok közül az Abion™ Ferrochel™ vas-biszglicinát egy nagyon jól tolerálható vasforma, ami nem okoz gyomorpanaszokat sem. A Multi 55-ben felhasznált világszabadalommal védett vitaMK7® K2-vitamin pedig természetes, Bacillus subtilis natto által fermentált, menakinon-7 forma, >99% all-transz K-vitamin tartalommal.

A termék bőséges forrása a B12-vitaminnak is, ami egyébként szinte kizárólag állati eredetű élelmiszerekben van jelen, így ideális választás vegánok és vegetáriánusok számára is. A gyártó tudatosan választotta a vegán multivitamin formulázásnál az algából származó, növényi D3-vitamint. Ezek a mikroalgák a víz felszínén élnek, és a D-vitamin napsugárzás hatására szintetizálódik bennük D-provitaminból. Az algák D-vitamin tartalma augusztusban a legmagasabb, éppen ezért akkor gyűjtik be őket.

Az alga D3-vitamin pedig nem csupán azért előnyös, mert fogyaszthatják vegánok és vegetáriánusok is, hanem azért is, mert az alapanyag 100%-ban fenntartható és nyomon követhető, amit a minőség és tisztaság teljes ellenőrzése jellemez. A gyártási módszer nem használ szintetikus anyagokat, oldószereket és rovarirtószereket, szemben az állati eredetű D-vitaminnal, amit juhgyapjúból vonnak ki.

Az alga D3-vitamin előállítása egy roppant alacsony energiájú folyamat, valamint könnyen méretezhető, ugyanis az algák rendkívül gyorsan növekednek. Ráadásul az „algahulladékot” a következő növesztési körben újra lehet hasznosítani, ami tovább fokozza a folyamat hatékonyságát.

A jódmentes formula elsősorban szerves ásványi anyagokat tartalmaz, az aktív B2-vitamin nátriumsójával (riboflavin-5’-foszfát nátriumsója) dúsítva. A Quali®-A Quali®-B, a Quali®-C, és Quali®-E vitaminok minőségi alapanyagokból, fenntartható, nyomon követhető és megbízható gyártásból származnak.

Az A-, a B6-, a B12-, a C- és a D-vitamin, a vas, a réz, a cink és a folát fontos szerepet játszanak az immunrendszer normál működésében. Az E-vitamin, a riboflavin, valamint a szerves cink, a mangán és a réz antioxidáns hatásuk által jelentősen hozzájárulhatnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Tehát amennyiben nem éri be egy egyszerű, hagyományos multivitaminnal, és inkább egy vegán, prémium minőségű, több világszabadalommal rendelkező összetevőt, gyümölcsöket, zöldségeket és gyógynövényeket is tartalmazó multivitamint keres, akkor próbálja ki a Natur Tanya® MULTI 55 – Fermentált multivitamint!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: