A Natur Tanya Vegán Articsóka kapszula tartalmaz standardizált articsóka kivonatot, ornitin aminosavat és B-vitaminokat is, melyek együttese támogathatja a máj egészséges működését, a megfelelő emésztést és a bél komfortérzetét is. A készítmény hozzájárul az emésztéshez és a normál emésztőnedv termelődéséhez, támogatja a bélrendszer normál működését és a bélkomfortot, fenntartja az egészséges májműködést, hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez, illetve elősegíti a normál koleszterin- és vérzsírszint elérését és fenntartását. A készítményben található B-vitamin komplex pedig közreműködik a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban.

A Natur Tanya Vegán Articsóka kapszula fogyasztása ajánlott:

  • azoknak, akik támogatni szeretnék emésztésük és májuk egészségét;
  • stresszes, rohanó életvitel esetén, ami gyakran okoz gyomorpanaszokat is;
  • zsíros, nehéz ételek túlzott fogyasztása esetén;
  • kiegyensúlyozatlan, nem megfelelő étrend esetén;
  • rendszeres alkoholfogyasztás esetében;
  • 12 éves kortól, nemtől függetlenül;
  • mindennapi használatra megelőzési célból.

Natur Tanya Vegán Articsóka kapszula – egészséges májműködés, bélkomfort és jó emésztés

Az articsóka levelét egyaránt felhasználják a népi gyógyászatban és a gyógyszergyártásban is. Az articsókában lévő összetevők kitűnő méregtelenítő és tisztító hatásúak, így leginkább azoknak ajánlott a fogyasztása, akiknek problémája van a májukkal, az epéjükkel vagy a veséikkel. Az articsóka jelentősen hozzájárulhat a máj és az emésztőrendszer méregtelenítéséhez és megfelelő működéséhez. Az articsókában található antioxidánsok képesek lehetnek meggátolni a májsejtek károsodását, védik a szervezetet a bekerülő méreganyagokkal szemben.

Az articsóka legfontosabb hatóanyagai az alkaloidok, az inulin, a cinarin, a flavonoidok és a szeszkviterpén-laktonok. Emellett találhatóak benne még aroma- és keserűanyagok is, illetve gazdag magnéziumban, kalciumban, káliumban, vasban, foszforban, rézben, ballasztanyagokban, de tartalmaz A-, B- és C-vitamint is.

Az articsóka legfontosabb hatóanyaga a cinarin, mely szabályozza az epehólyag működését, amivel megkönnyíti a máj méregtelenítő munkáját, illetve tehermentesíti a veséket is. Emellett elősegíti a vérzsírok mennyiségének csökkentését és a felesleges kilók leadását is. A Natur Tanya Vegán Articsóka kapszulában az articsóka 5%-os cinarin tartalomra standardizált kivonata található meg, ami 2 kapszula esetén 40 mg cinarin tartalmat jelent.

Az articsóka összetevői képesek javítani a zsírok felszívódásának és hasznosulásának hatékonyságát, javítják a májszövetek regenerációját, támogatják az emésztést, normalizálhatják a magas koleszterinszintet és vérnyomást is. Az articsóka természetes antibakteriális tulajdonsággal is rendelkezik, ami által kezelheti a vese és a hólyag betegségeit, méregtelenítő és salaktalanító képességével pedig csökkentheti az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát is. Az articsóka rendszeresen fogyasztva jótékony hatást képes kifejteni az ingadozó vérnyomásra és vércukorszintre, illetve segítséget nyújthat ízületi gyulladások és köszvény esetén is.

A jó közérzet és az idegrendszer kiegyensúlyozott, zavartalan működlése kedvező hatással van az akaratunktól független élettani funkciókra, köztük az emésztési folyamatokra és a bélműködésre is. Éppen ezért a készítmény tartalmaz olyan B-vitaminokat is, amelyek hozzájárulnak az idegrendszer egészségének megőrzéséhez, illetve szerepet játszanak a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.

Melyek az articsóka legfontosabb gyógyhatásai?

Tisztítja az epét

Az articsókában található cinarin rendkívül hatékonyan képes támogatni az epe működését, fokozza a termelését, fenntartja az epe normális összetételét, támogatja az epeutak szabályos összehúzódását, ezáltal felgyorsítja a rossz koleszterin és a méreganyagok kiürülését. Továbbá fokozza a sóürítést, valamint vizelethajtó hatással is rendelkezik.

Természetes májvédő

Ha rendszeresen fogyasztjuk az articsókát, akkor csökkenthető a szervezetbe bekerülő méreganyagok, köztük az adalékanyagok, a gyógyszerek, az ártalmas környezeti vegyületek káros hatása, illetve megelőzhető a máj károsodása.  Már fennálló májproblémák, májbetegségek esetén is jótékony hatású lehet, mivel az articsóka összetevői hozzájárulnak a máj természetes regenerálódási, újraépülési folyamataihoz. Fokozzák az egészséges májszövetek fejlődését, a sejtosztódást, miközben csökkentik a máj vérsav- és koleszterinszintjét.

Csökkenti a vér zsírtartalmát

Mivel az articsóka igen hatékonyan képes kezelni a zsírmájat, az epepangást, illetve rendbe teszi az emésztést, ezért kóros elhízás esetén is ajánlani szokták a fogyasztását. Emellett meg tudja szüntetni a puffadást, csökkenti a fokozott étvágyat, az indokolatlan éhségérzetet, így segít egy ideális mennyiségű és összetételű étrend követésében is.

Cukorbetegség esetén

Az articsókában található inulin egy olyan természetes, folyékony növényi rost, ami lassan bomlik le a bélben, és lassan is szívódik fel. Ennek köszönhetően az articsóka fogyasztása hozzájárulhat az étkezések utáni hirtelen vércukorszint-ingadozás megelőzéséhez, a magas vércukorszint csökkentéséhez. Az inulin támogatja a hasznos bélbaktériumok szaporodását, amelyek felelősek az egészséges bélflóra helyreállításáért és fenntartásáért.

Segíthet megelőzni az érelmeszesedést

Az articsóka csökkenti a káros koleszterin májban történő felhalmozódását, az epén keresztül pedig gyorsítja a koleszterin lebontását és kiválasztását is. Tehát képes normalizálni a koleszterinszintet, aminek köszönhetően részt vesz az erek tisztán tartásában, a lerakódások feloldásában, s ezáltal az érelmeszesedés megelőzésében.

Mindezek mellett az articsóka fogyasztása kedvező hatású lehet emésztési problémák, ételallergia, candida, hüvelygyulladás, illetve szív- és érrendszeri betegségek esetén, valamint komoly szerepet játszhat a megelőzésében is.

A Natur Tanya Vegán Articsóka kapszula fogyasztása tehát számos módon képes támogatni a máj egészségét, az emésztés megfelelő működését, s mindezzel jelentősen hozzájárulhat a teljes szervezet egészségének megőrzéséhez, javításához is.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: