A sörélesztőt nem azonos az otthoni sütésnél felhasznált élesztővel. Egy egysejtű gombából, a Saccharomyces cerevisiaeből készítik, nincs erjesztő képessége, nem tartalmaz élő gombákat (ezért Candida-diétában is fogyasztható!), azonban feldolgozása után is megtartja gazdag vitamin- és ásványianyag-tartalmát.

Szép haj, rugalmas bőr, extra energia: a sörélesztő

Megtalálhatók benne a fehérjéket felépítő, úgynevezett esszenciális aminosavak, amelyeket a szervezet nem képes maga előállítani, ezért folyamatosan külső forrásból kell pótolni azokat. Rendkívül gazdag nukleinsavakban is, amik elősegítik a fehérjék megfelelő felszívódását, biztosítják a szervezetben az optimális hasznosulásukat. Különleges fehérjetartalma mellett a sörélesztő az összes B-vitamint is tartalmazza, természetes B-vitamin komplex! Ezek a vitaminok segítik a szénhidrátok, a zsírok és a fehérjék lebontását, jótékonyan hatnak az idegrendszerre, az emésztőrendszerre, a bőr, a haj, a körmök és a máj egészségi állapotára.

Az ásványi anyagok, nyomelemek közül különösen a króm- és szeléntartalma jelentős, de vas, kalcium, mangán, réz, cink, szelén, foszfor, jód és magnézium is található benne.

A sörélesztő jótékony hatásai:

  • Gazdag tápanyagtartalmával hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz, a hiánybetegségek megelőzéséhez.  Az immunrendszer megerősítésével ellenállóbbá teszi a szervezetet a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Segíti a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek optimális felszívódását, megtartását és nagyarányú hasznosulását.
  • Megelőzheti, illetve megállíthatja a hajhullást. Megerősíti a hajhagymákat, a hajszálakat, fényessé és dússá teszi a frizurát. Töredezett körmök ellen is kiváló!
  • Eltünteti a pattanásokat, jelentősen javíthat a bőr állapotán, a bőrbetegségeken, mint például az ekcéma, a kontakt dermatitisz. Rugalmasabbá teszi a bőrt, a szöveteket és az izmokat is megerősíti, ezért ízületi gyulladás, köszvény, reumatikus fájdalom esetén is ajánlott a fogyasztása.
  • A sörélesztőben található króm segít szabályozni a vércukorszintet, javítja a glükózérzékenységet is. Diabéteszeseknél csökkentheti a szükséges inzulinmennyiséget.
  • Csökkenti a magas koleszterinszintet, kedvezően befolyásolja a HDL-LDL, vagyis a hasznos és káros koleszterinszint arányát. Ezzel óvja az ereket, megelőzi a lerakódásokat az erek falán, hozzájárul a szív és érrendszer hosszú távú egészségéhez.
  • A széklet térfogatának növelésével, lágyításával hatásos lehet székrekedés ellen. Megóvja a beleket, megelőzheti és kezeli a bélfalak áteresztését, az IBS-t.
  • Növeli az általános energiaszintet, a koncentráló képességet, a fizikai és idegi erőnlétet. Sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek, stresszes életmódot folytatóknak is javasolt rendszeres fogyasztása.
  • Csökkenti bizonyos kialakulásának az esélyét, elsősorban a megelőzésében lehet szerepe.
  • Javítja a máj működését, ezzel hozzájárul a szervezet hatékony méregtelenítéséhez, a toxinok, salakanyagok kiürítéséhez.

Szép haj, rugalmas bőr, extra energia: a sörélesztő

A sörélesztő adagolása

A sörélesztő kivonatként is fogyasztható: tabletta, por, pehely és folyékony formában egyaránt megtalálható. Napi egy-két evőkanálnyi mennyiség, vagy az étrend-kiegészítőkben feltüntetett adag már rövid időn belül látványos eredményeket hozhat.

Cukorbetegek vagy rendszeresen gyógyszert szedők egyeztessenek a kezelőorvossal az esetleges kölcsönhatások miatt az adagolás mértékében és ütemezésében!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: