A Biomenü Bio Rhodiola Rosea kapszula és por készítmények azt az aranygyökeret tartalmazzák, ami egy rendkívül hatékony adaptogén gyógynövény a stressz csökkentéséhez, könnyebb kezeléséhez. A Rhodiola Rosea adaptogénként jelentősen képes hozzájárulni ahhoz, hogy az idegrendszer, illetve a teljes szervezet könnyebben tudjon alkalmazkodni a változásokhoz.

A rózsagyökérként is ismert gyógynövény mindenképpen az egyik leghatékonyabb természetes hangulatjavító és stresszoldó gyógynövény, mely ráadásul nem okoz semmilyen kellemetlen mellékhatást sem. Az aranygyökér elképesztően sikeresen képes kezelni az enyhe és középsúlyos depresszió tüneteit, csökkenti a szorongást és a fáradékonyságot, javítja az alvás minőségét, a koncentrálóképességet, illetve a rövid és hosszú távú memóriát is.

Biomenü Bio Rhodiola Rosea – jobb hangulat és teljesítmény

 A Rhodiola Rosea nem véletlenül kapta az aranygyökér nevet, hiszen valóban aranyat érnek a testet és lelket egyaránt támogató hatásai. Sokatmondó lehet az a tény is, hogy a tibeti szerzetesek már nagyjából 1200 éve alkalmazzák különféle problémák kezelésére. A Rhodiola Rosea legkorábban azonosított hatása – mely napjainkban már tudományosan is alátámasztott -, hogy kiemelkedő módon tudja fokozni az állóképességet, a fizikai és a szellemi teljesítményt.

Az aranygyökér rendkívül erős antioxidáns hatással van felvértezve, így jelentősen hozzájárulhat szervezetben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához, ezáltal védelmet nyújt a sejtek számára a szabadgyökök károsító hatásai ellen. Továbbá nagymértékben képes növelni a szervezet erőnlétét, energiaszintjét. Legkiemelkedőbb hatása talán mégis a stressz és a depresszió tünetei elleni hatékony és biztonságos fellépése, melyet annyira eredményesen képes kifejteni, hogy napjainkban javasolni szokták antidepresszáns és szorongáscsökkentő szerként is.

A Rhodiola 2 módon hat depresszió esetén. A szakemberek úgy gondolják, hogy gátolja a monoamin oxidáz enzimet, éppen úgy, ahogyan a korai antidepresszánsok. E hatása által hozzájárul az olyan ingerületátvivő anyagok szintjének fenntartásához az agyban, mint a neropinefrin és a szerotonin. Emellett pedig feltehetően le tudja csendesíteni az agynak egy részét, amit a HPA tengelyként ismertek, és ami összeköti az agyat és a mellékvese mirigyeket. E hatása pedig azért roppant lényeges, mivel az olyan egyénekben, akik depressziótól szenvednek, a mellékvese hormonok következetesen magas szintjei mutathatóak ki.

A stresszt mindenki teljesen más módon dolgozza fel, tehát különböző fokú lehet a stresszre adott fizikai és pszichés reakció is. Az aranygyökér elsősorban abban nyújt segítséget, hogy egyensúlyba hozza az immunrendszert és a hormonok szintjét egy adott stresszhelyzetben, így megakadályozza a stressz által kiváltott káros hatású anyagok szervezeten belüli rombolását. A belső szervek és az idegrendszer ellenállásának javításával, valamint visszaállításával képes jelentős mértékben megerősíteni az immunrendszert.

Az aranygyökér kimagasló kardioprotektív hatással is meg van áldva, tehát jelentősen támogatja a keringési rendszer működését, illetve a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátottságát. A Rhodiola Rosea szerepet tölthet be bizonyos szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Képes lehet gátolni, illetve csökkenteni a szívet ért károsodást a stressz miatt kialakult szívbántalmak esetén.

Az aranygyökér rendszeres fogyasztásával erősíthető a szívizom működése, szabályozható a szívritmus, támogatható a normál keringés, az erek falának rugalmassága, épsége. Továbbá képes lehet megelőzni a szívrohamot és az agyvérzést stresszellenes és szorongásoldó hatásának köszönhetően.

Az aranygyökér segítséget nyújthat a fogyókúra sikeréhez is, ugyanis fokozni tudja a zsírégetést, aktiválni tudja a test zsírtartalékainak elégetéséért felelős enzimeket, illetve lehetővé teszi az anyagcsere-folyamatok maximális kihasználását.

A Rhodiola Rosea jelentősen fokozhatja a fizikai erőnlétet, a teherbírást, valamint az izmokban található fehérjék szintjét, miközben csökkenti a fáradtság érzését. Sportolók számára is kifejezetten javasolt a fogyasztása, nagy segítséget nyújthat számukra is a zsírégetés serkentésében, valamint az izomtömeg növelésében.

Az aranygyökér főbb hatásai közé tartozik még, hogy képes harmonizálni a szexuális funkciókat mind nők, mind pedig férfiak esetén, védelmet nyújt a máj számára, optimalizálni tudja a vércukorszintet, illetve fontos szerepet játszhat az idősebb korban jelentkező problémák és betegségek megelőzésében.

A Rhodiola Rosea tudományosan dokumentált hatásai:

 • Adaptogén gyógynövényként fokozza a szervezet alkalmazkodási képességét
 • Immunerősítő hatással rendelkezik
 • Daganatellenes hatású, javítani tudja az immunfelderítést
 • Erős antioxidáns védelmet képes nyújtani a sejtek szintjén
 • Csökkenti, illetve a korai szakaszban meg is szünteti a depressziót
 • Kardioprotektív hatású, azaz védelmet biztosíthat a szív- és érrendszeri problémák ellen
 • Csökkenti a stressz szívre kifejtett káros hatását, normalizálni tudja a rendellenes szívverést
 • Szabályozza a szívritmust, védi a szívet a károsító helyi vértelenség ellen
 • Javítja a szellemi teljesítményt, a memóriát
 • Javítja a mentális és kognitív funkciókat
 • Növelni tudja a fizikai teljesítőképességet
 • Fokozza a sportolók teljesítményét, és támogatja az anabolizmust
 • Növeli az agy és az izmok vérellátását
 • Javítja a szexuális funkciókat, fokozza a szexuális energiát
 • Homeosztázist hoz létre a szervezetben

Javítsa fizikai és szellemi teljesítményét, csökkentse a stresszt és a depresszió tüneteit a Biomenü Bio Rhodiola Rosea segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: