A Pharmekal Rhodiola Rosea Root - Aranygyökér/Rózsagyökér kapszulában található aranygyökér egy fantasztikus adaptogén gyógynövény, ami jelentősen képes hozzájárulni ahhoz, hogy a szervezet és az idegrendszer minél jobban tudjon alkalmazkodni a változásokhoz.

A rózsagyökérnek is hívott gyógynövény egy természetes, mellékhatásoktól mentes szorongás- és stresszoldó, valamint hangulatjavító szer. Ráadásul e csodás hatásai mellett szerepet játszhat többek között az immunrendszer megerősítésében, a fáradékonyság csökkentésében, az alvászavarok enyhítésében, a fizikai és szellemi teljesítmény javításában, illetve jótékony hatást képes kifejteni cukorbetegség és depresszió esetén is.

Melyek a Rhodiola Rosea tudományosan dokumentált hatásai?

 • Adaptogén, tehát javítja a szervezet alkalmazkodóképességét a változásokhoz
 • Képes enyhíteni, megszüntetni a depressziót a korai szakaszban
 • Erős antioxidáns hatásával védelmet biztosíthat a sejtek szintjén
 • Erősíti az immunrendszert
 • Javítani tudja az immunfelderítést, hatással bír
 • Növelheti a szellemi frissességet, a memóriát, és általában fokozza a szellemi munkát
 • Fokozza az agy és az izmok vérellátását
 • Javítja a mentális és kognitív funkciókat
 • Képes növelni a fizikai teljesítményt
 • Javíthatja a sportolók teljesítőképességét és támogatja az anabolizmust
 • Homeosztázist hoz létre a szervezetben
 • Kardioprotektív hatású, vagyis képes fellépni a szív- és érrendszeri problémák ellen
 • Csökkenti a stressz káros hatását a szívre, képes normalizálni a rendellenes szívverést
 • Szabályozza a szívritmust, védi a szívet károsító helyi vértelenség ellen
 • Képes javítani a szexuális funkciókat, fokozza a szexuális energiát

Pharmekal Rhodiola Rosea Root – Aranygyökér/Rózsagyökér kapszula

A Rhodiola Rosea a legkevésbé sem véletlenül kapta az aranygyökér nevet, mivel a testet és lelket támogató hatásai csakugyan aranyat érnek. S talán azt sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy a tibeti szerzetesek már körülbelül 1200 éve használják fel különféle problémák kezelésére. Az aranygyökér legelőször felismert hatása, amit manapság már tudományosan is igazoltak, hogy elképesztően hatékonyan tudja javítani az állóképességet, a fizikai és a szellemi teljesítményt.

Az aranygyökér az egyik legjobb adaptogén gyógynövény a stressz csökkentése könnyebb elviselése érdekében. A Rhodiola Rosea hatalmas segítséget nyújt az idegrendszer és a szervezet számára ahhoz, hogy könnyebben legyenek képesek alkalmazkodni a változásokhoz. Az aranygyökér a leghatékonyabb természetes hangulatjavító és stresszoldó gyógynövények közé tartozik, ráadásul nem okoz semmilyen kellemetlen mellékhatást sem.

A Rhodiola Rosea lenyűgöző módon tudja kezelni az enyhe és középsúlyos depresszió tüneteit, képes enyhíteni az álmatlanságot, az alvászavarokat, a szorongást, csökkentheti a fáradékonyságot, illetve javíthatja a koncentrálóképességet, valamint a rövid és hosszú távú memóriát.

A Rhodiola Rosea roppant erős antioxidáns hatással van megáldva, aminek köszönhetően kulcsfontosságú szerepet játszhat a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásában, így védelmet biztosít a sejteknek a szabadgyökök roncsoló hatásaival szemben. Emellett jelentősen fokozhatja a szervezet erőnlétét, energiaszintjét.

Az aranygyökér legkimagaslóbb hatása azonban elsősorban a stressz és a depresszió tünetei elleni hatékony és biztonságos fellépése, amit olyannyira sikeresen képes kifejteni, hogy manapság ajánlani szokták szorongáscsökkentő és antidepresszáns anyagként is.

Az aranygyökér 2-féle módon tud hatni depresszió fennállásakor. A szakemberek úgy vélik, hogy gátolja a monoamin oxidáz enzimet, hasonlóképpen a korai antidepresszánsokhoz. Ezzel a hatásával szerepet játszik az olyan ingerületátvivő anyagok szintjének fenntartásában az agyban, mint a szerotonin és a neropinefrin.

Továbbá valószínűsítik, hogy képes lecsendesíteni az agynak egy részét, amit a HPA tengelyként ismertek, ami összeköti az agyat és a mellékvese mirigyeket. Ez a hatása amiatt lehet rendkívül lényeges, mivel a mellékvese hormonok konzekvensen magas szintjei figyelhetőek meg olyan személyeknél, akik depresszióval küzdenek.

Mindannyiunk másként dolgozza fel a stresszhelyzeteket, így teljesen különböző mértékű lehet a stresszre adott fizikai és pszichés reakció is. A Rhodiola Rosea főként úgy képes segíteni, hogy egyensúlyba tudja hozni az immunrendszert és a hormonok szintjét egy kialakult stresszhelyzet esetén, ezáltal képes meggátolni a stressz által kiváltott káros hatású anyagok szervezeten belüli pusztítását.

Az aranygyökér képes javítani, valamint visszaállítani a belső szervek és az idegrendszer ellenállását, így jelentős szerepet tölthet be az immunrendszer megerősítésében. Emellett a Rhodiola kiemelkedő kardioprotektív hatással is rendelkezik, vagyis jelentősen hozzájárulhat a keringési rendszer normál működéséhez, valamint a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátottságához.

Az aranygyökér képes lehet megelőzni egyes szív- és érrendszeri betegségeket, gátolhatja, valamint csökkentheti a szívet ért károsodást a stressz miatt keletkezett szívbántalmak esetén.

A Rhodiola rendszeres fogyasztása erősítheti a szívizom működését, szabályozhatja a szívritmust, hozzájárulhat a normál keringéshez, az erek falának rugalmasságához, épségéhez. Stresszellenes és szorongásoldó hatásának köszönhetően pedig akár meg tudja előzni a szívinfarktust és a stroke-ot is.

Az aranygyökér nagymértékben képes növelni a szervezet erőnlétét, teherbírását, illetve az izmokban lévő fehérjék szintjét, a fáradtság érzését viszont jelentősen csökkentheti. Ráadásul hozzájárulhat a fogyókúra eredményességéhez is, mivel képes serkenteni a zsírégetést, valamint aktiválni a test zsírtartalékainak elégetéséért felelős enzimeket. Továbbá lehetővé teszi az anyagcsere-folyamatok maximális kihasználását. Mindezek miatt sportolók számára is különösen ajánlott a fogyasztása.

A Rhodiola harmonizálni tudja a szexuális funkciókat nők és férfiak esetén is. Továbbá képes normalizálni a vércukorszintet, védelmet biztosíthat a máj számára, valamint jelentősen hozzájárulhat az idősebb korban előforduló problémák és betegségek megelőzéséhez.

Csökkentse a stressz és a depresszió tüneteit, fokozza a fizikai és szellemi teljesítményt a Pharmekal Rhodiola Rosea Root - Aranygyökér/Rózsagyökér kapszula segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: