A Netamin Tőzegáfonya Forte 1 kapszulájának tartalma 25.000 mg friss tőzegáfonya gyümölcsnek felel meg. A tőzegáfonya-kivonat mellett található még benne extra C-vitamin és probiotikum is, melyek még tovább fokozzák immunerősítő és kórokozóellenes hatásait. A készítmény fogyasztása főként azok számára ajánlott, akik gyakran küzdenek alsó húgyúti fertőzésekkel, könnyen felfáznak. Emellett célszerű lehet fogyasztani antibiotikumos kúra mellett kiegészítésként, az immunrendszer erősítéséhez fokozott fizikai és szellemi igénybevétel esetén, szív- és érrendszeri megbetegedésekre való hajlamosság esetén, vagy már fennálló betegség kiegészítő kezelésére.

A legfontosabb tudnivalók a felfázásról

A hólyaghurut, a felfázás egy nagyon kellemetlen és akár súlyos szövődményeket is okozó betegség, ami ráadásul sok nőnél vissza-visszatérő probléma. A felfázás komolyabb szövődményeként akár vesegyulladás és meddőség is kialakulhat, ezért is rendkívül lényeges a megelőzés, illetve kialakult betegség esetén a minél gyorsabb kezelés megkezdése.

A felfázás oka a húgyhólyag gyulladása, ami általában valamilyen fertőzés miatt jön létre. A hólyaghurut inkább a nőket érintő betegség, ugyanis náluk a húgy-ivarszervek sokkal jobban ki vannak téve különféle fertőzéseknek elhelyezkedésük és élettani szerepük miatt. A felfázás jellegzetes tünetei közé tartozik a gyakori vizelési inger, kevés kiürülő vizelettel, a kellemetlen szagú vizelet, a csípő érzés vizeletürítéskor, az alhasi fájdalom vizeletürítés közben vagy a zavaros, sötétebb, esetleg véres vizelet.

A fertőzés érintheti a húgycsövet, a hólyagot, a húgyvezetékeket, illetve veszélyeztetheti akár a veséket is. Ezért nagyon fontos, hogy amennyiben láz és derékfájdalom is jelentkezik, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni, mert vesegyulladás alakulhatott ki. A hólyaghurut minél gyorsabb kezelése azért is lényeges, mert ha nem teljesen gyógyul meg a betegség, akkor krónikussá válhat. Az idejében kezelt felfázás általában alig okoz tüneteket, illetve jóval gyorsabban gyógyul, ezáltal megelőzhetőek a súlyosabb szövődmények is.

Netamin Tőzegáfonya Forte kapszula - természetes segítség felfázás ellen

A tőzegáfonya bőséges forrása az immunerősítő és egyéb létfontosságú tápanyagoknak, tartalmaz többek között A- és C-vitamint, antioxidánsokat, quercetint, pektint, gyümölcssavakat, cukrokat, magnéziumot, kalciumot, vasat, cinket, mangánt, foszfort, ként és káliumot is. A C-vitamin kulcsfontosságú az immunrendszer normál működéséhez, fokozza a limfociták mennyiségét, kedvezően hat a fehérvérsejtek működésére, valamint irányítja a granulociták és a neutrofil fagociták tevékenységét is. Ezáltal jelentősen képes növelni a szervezet ellenálló képességét a különféle fertőzésekkel szemben, illetve lerövidítheti azok időtartamát.

Már körülbelül egy évszázaddal ezelőtt kimutatták, hogy akik rendszeresen, nagy mennyiségben fogyasztanak tőzegáfonyát, azok vizelete sokkal savasabb, és kevesebb baktérium van benne. Napjainkban pedig már tudományosan is alátámasztott, hogy a tőzegáfonya jelentősen képes hozzájárulni ahhoz, hogy a szervezet hatástalanítani tudja az E.coli baktériumot, amely a leggyakrabban felel a hólyaghurut kialakulásáért. A tőzegáfonya fogyasztásával rendkívül hatékonyan előzhető meg a felfázás, illetve a már kialakult fertőzés esetén is sikeresen képes leküzdeni a húgyúti fertőzést kiváltó kórokozókat.

A tőzegáfonya fogyasztásának hatására egy hippursav nevű vegyület kezd el termelődni a szervezetben, mely kiemelkedő antibakteriális hatással rendelkezik, ezáltal képes elpusztítani a húgyutakban szaporodó baktériumokat. Mindezt támogatja a tőzegáfonyában lévő proanthocianidin is, ami szintén gátolja a baktériumokat abban, hogy a húgyutak falára tapadjanak, illetve kedvezőtlen körülményeket teremt a kórokozók számára a húgyúti rendszerben. A tőzegáfonyában található egy benzoesav nevű anyag is, ami ugyancsak erős antiszeptikus hatással bír, minimalizálni tudja a fertőzés kialakulásának kockázatát, valamint képes elpusztítani a kártékony baktériumokat.

A tőzegáfonya mindezzel elősegítheti azt, hogy minél kevesebb káros baktérium legyen jelen a húgyúti rendszerben, így a vizeletben is, aminek következtében sokkal kevésbé lehetünk fogékonyak a húgyúti fertőzésekre. A tőzegáfonya a megelőzés mellett remekül helyt tud állni akut és krónikus húgyúti fertőzések esetén az antibiotikum kúra kiegészítéseként is, elősegítheti a gyorsabb gyógyulást, enyhítheti a fájdalmakat, az égő, viszkető érzést.

Egy 1994-es vizsgálatban a Weber State University (USA) kutatói kimutatták, hogy a tőzegáfonya tartalmaz egy human glükoproteinhez hasonlóan viselkedő anyagot, ami meg tudja gátolni az E. Coli baktérium megtelepedését a húgyutak falán. A Journal of Medical Food-ban megjelent cikk szerint a tőzegáfonyában található proanthocianidinek gátolják a húgyúti fertőzésekért elsősorban felelős E. coli baktérium tapadását a baktérium felszínének tulajdonságaira hatva. Egy másik, kettős vak, kontrollált kutatásban olyan 18 és 45 év közötti nők vettek részt, akik visszatérő húgyúti fertőzésektől szenvedtek. A résztvevők 3 hónapon keresztül naponta kétszer 400 mg vörösáfonya-koncentrátumot fogyasztottak kapszula formájában, melynek hatására jelentősen lecsökkent a húgyúti fertőzések kiújulása azokhoz képest, akik placebot szedtek.

A tőzegáfonya hatalmas előnye, hogy 100%-ban természetes módon nyújt segítséget a szervezetnek a kórokozók legyőzéséhez. A tőzegáfonya kizárólag a kártékony baktériumokat pusztítja el, ellentétben a szintetikus antibiotikumokkal, amik egyaránt megsemmisítik a jó és a rossz baktériumokat is. Ennek következtében könnyen felborulhat a bélfóra bakteriális egyensúlya, ami miatt jelentősen csökkenhet a szervezet védekezőképessége is, mivel az immunrendszer mintegy 80%-a a belekben található. Ráadásul a szintetikus antibiotikumokkal szemben gyakran alakul ki rezisztencia, ami nem fordul elő a tőzegáfonya hatóanyagai esetén. A tőzegáfonya alkalmazható akut és krónikus húgyúti fertőzések esetén az antibiotikum kúra kiegészítéseként is. A Netamin Tőzegáfonya Forte kapszula tartalmaz hozzáadott probiotikumot is, ami kedvező hatású lehet antibiotikum-kúra esetén, mivel hozzájárulhat a bélflóra helyreállításához, ami által támogathatja az immunitás fokozását is.

Itt okvetlenül szeretnénk megjegyezni, hogy a komolyabb szövődmények megelőzése érdekében a húgyúti rendszer visszatérő, makacs fertőzései esetén szükségessé válhat az antibiotikumok adása, ezért bármilyen húgyúti panasz jelentkezésekor fontos a kezelőorvos felkeresése.

Szív- és érrendszer védelme tőzegáfonyával

A tőzegáfonya rendkívül bőséges forrása az antioxidánsoknak és a flavonoidoknak, aminek köszönhetően hozzájárulhat számos szív- és érrendszeri betegség megelőzéséhez. A tőzegáfonya az egyik leghatékonyabb természetes szer a szívroham megelőzésének támogatásához, de jelentősen hozzájárulhat az infarktus utáni lábadozáshoz is. Emellett a teljes érrendszert védelmezi, mivel hatékonyan erősíti a szervezetben található valamennyi hajszáleret (kapillárist). A tőzegáfonya kedvező hatást képes kifejteni minden hajszálérrel kapcsolatos betegség esetén, ezért hatékony segítséget nyújthat például érszűkület, érelmeszesedés, visszeresség, vérzékenység, vérkeringési zavarok és ödéma esetén is. Emellett szerepet tölthet be a különféle érszövődmények megelőzésében is, többek között felléphet a magas vérnyomás és vérzsírszint, illetve a cukorbetegség kialakulása ellen is.

A Netamin Tőzegáfonya Forte kapszula tehát jelentősen képes hozzájárulni a húgyúti fertőzések megelőzéséhez és hatékonyabb kezeléséhez. Emellett pedig számos más egészségügyi előnnyel is járhat a fogyasztása, kiemelten támogathatja például a teljes szív- és érrendszer egészségét.

Kapcsolódó cikkek: