A szabalpálma a prosztata-megnagyobbodás kezelésében a legszélesebb körben alkalmazott gyógynövény, különleges gyulladáscsökkentő hatása révén hatékonyan kezeli a prosztatával kapcsolatos problémákat. Hozzájárul a prosztata egészséges működésének hosszú távú fenntartásához, a vizelési nehézségek megszüntetéséhez és a prosztata-megnagyobbodás megelőzéséhez is!

Szabalpálma a prosztata egészséges működéséhez

Gyakori vizelési inger, csepegés, gyulladás, égő érzés, fájdalom, a nemi élet zavara. A prosztataproblémák általában 40-50 év felett okozhatnak kellemetlen tüneteket, vagy akár komolyabb megbetegedést. A meglévő tünetek kezelésére, de megelőzésre is többféle természetes hatóanyag, gyógynövény áll rendelkezésre.

A leggyakoribb problémát a prosztata megnagyobbodása okozhatja, s bár ez többnyire ártalmatlan jelenség, a vele járó tünetek zavaróak a mindennapokban, rontják az életminőséget, és súlyosabb szövődményekhez is vezethetnek. Mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni a problémával, és ha nem áll komolyabb megbetegedés a háttérben, a természetes gyógymódok hatékonyan segíthetnek, megelőzhetik a későbbi gyógyszeres kezeléseket is. Enyhébb panaszok esetén érdemes  növényi kivonatokat alkalmazni. Ezek rendszeres szedése megállíthatja a panaszok súlyosbodását, sőt bizonyos gyógynövények, hatóanyagok megelőzhetik a problémák kialakulását. Ilyen gyógynövény a szabalpálma is.

A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás leggyakoribb tünetei:

  • gyakori vizelési inger
  • nehezen induló vizelet
  • véres vizelet
  • a vizelet-visszatartási nehézségek
  • gyenge vagy megszakadó vizeletsugár
  • vizelés közbeni égő érzés vagy fájdalom

A szabalpálma kivonata elsősorban 40 feletti férfiaknak ajánlott a prosztataproblémák kezelésére, illetve hatékony megelőzésére. Csökkentheti a kellemetlen tüneteket, a húgyúti problémákat, például a gyakori éjszakai vizelési ingert, a nehéz vizelést, segít szabályozni az extra tesztoszteront, így megóvja a prosztatát a megnagyobbodástól.

Különösen hatékony lehet a jóindulatú prosztata-megnagyobbodásban szenvedőknél. Olyan enzimeket és speciális poliszacharidokat tartalmaz, amelyek hatékony gyulladásgátlók, görcsoldók, egyben az immunrendszert is megerősítik a megfelelő védekezéshez, az ellenálló képesség növeléséhez.

Szabalpálma a prosztata egészséges működéséhez

A szabalpálma jótékony hatásai

Legfőbb hatása, hogy gátolja a tesztoszteron átalakulását. Csökkenti a prosztataödémát és a prosztatagyulladást, gátolja azt az enzimet, amely hozzájárul a prosztata méretét növelő dihidro-tesztoszteron képződéséhez. Anyagcsere-szabályozó tulajdonságú, emellett kiemelten segítheti az immunrendszer munkáját, ami a szervezet teljes működésére pozitívan hat.

A szabalpálma biztonsággal szedhető gyógynövény hosszú távon is. Arra érzékenyeknél előfordulhatnak enyhe, múlékony emésztési panaszok vagy átmeneti fejfájás.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: