Az Ocutein Brillant Szemvitamin dobozában talál egy Ajándék Sensitive Care szemcseppet is, így belülről és kívülről is ápolhatja és védheti szemei egészségét. Az Ocutein Brillant Szemvitamin rendkívül komplex készítmény, hiszen a 22mg lutein mellett tartalmaz zeaxantint, foszfatidil-kolint, vitaminokat és nyomelemeket is, mely hatóanyagok jelentősen hozzájárulhatnak az éleslátás megőrzéséhez.

A Sensitive Care szemcsepp gyorsan és tartósan képes enyhülést nyújtani a fáradt, igénybe vett szemeknek, mivel enyhíteni tudja a szemszárazság miatti irritációt, égő érzést. A készítmény egyszerre nyugtatja, hidratálja, védi és stabilizálja a könnyréteget. Kontaktlencsét viselők is bátran alkalmazhatják a kellemetlenségek csökkentése érdekében.

Ocutein Brillant Szemvitamin

A Brillant lágyzselatin kapszula fő hatóanyaga a lutein, de emellett tartalmaz A-vitamint, folsavat, cinket, rezet, szelént, zeaxanthint és foszfatidilkolint is, mely összetevők komplex módon járulhatnak hozzá a szemek védelméhez, az éleslátás megőrzéséhez.

A lutein és a zeaxanthin olyan növények által előállított karotinoid vegyületek, amelyek jelentős koncentrációban vannak jelen a retinában (szem ideghártyája) és a makulában (sárgafolt), ami az éleslátás helye, és fontos szerepet töltenek be a kék fény károsító hatásainak szűrésében. Számtalan tanulmány született már arról, hogy a lutein és a zeaxanthin megfelelő mennyiségben pótolva hozzájárul a szürkehályog kialakulásának megelőzéséhez, illetve segíthet megelőzni, valamint csökkenteni a tüneteit az időskori makuladegenerációnak.

A lutein az egyik legfontosabb tápanyag ahhoz, hogy megőrizhessük szemeink egészségét és a látás élességét, mivel a retina és a szemlencse egyik kulcsfontosságú komponense. A lutein a szemben lévő sárgafolt (makula) egyik nélkülözhetetlen összetevője. A sárgafolt gondoskodik az éleslátásról, valamint ez a színlátás helye a retinán. Ráadásul fontos tisztában lennünk azzal, hogy az emberi szervezet nem tud önmaga luteint előállítani, tehát csakis kívülről, táplálkozás útján vagy étrend-kiegészítők segítségével tudjuk pótolni.

A lutein a karotinoidok csoportjába sorolható, abszolút nélkülözhetetlen a szem egészségének fenntartásához, a szem védelméhez a fény káros hatásaival szemben, mivel el tudja nyelni a napból származó káros UV-sugarakat, illetve képes semlegesíteni azokat a szabadgyököket, melyek a szem fényérzékeny részében vannak jelen.

A lutein rendszeres, megfelelő mennyiségben történő pótlásával jelentősen hozzájárulhatunk az időskori látásromlás megelőzéséhez. Továbbá csökkenthető a sárgafolt-degeneráció kockázata is, ami a leggyakoribb okozója a különféle szembetegségeknek és a vakságnak is.

Kiknek ajánlott a lutein fogyasztása?

  • Idősebbeknek a korral járó látásromlás csökkentéséhez
  • Akiknek fontos szemük egészsége, és szeretnék megőrizni jó látásukat
  • Akik mesterséges fény mellett dolgoznak
  • Akik számítógép előtt, irodai munkát végeznek
  • Akik szemfáradtsággal küzdenek, és diszkomfortérzésük van a túlzott könnytermelés miatt, érzékenyek a napfényre vagy vörös a szemük
  • Akik erős napsugárzás vagy fénysugárzás károsító hatásainak vannak kitéve
  • Bárki számára, akinek szemei hosszabb távon, fokozott igénybevételnek vannak kitéve

Az Ocutein Brillant Szemvitaminban található zeaxanthin szintén jelentős mennyiségben található meg a szemlencsében és a retinában. A zeaxanthin védelmet nyújt a fotoreceptoroknak, képes kiszűrni a fénysugárzás káros elemeit, valamint védelmet biztosít a retinának az oxidatív stresszel szemben. A zeaxanthin erős antioxidáns hatásának köszönhetően fontos szerepet játszhat más szembetegségek, például a zöldhályog és a szürkehályog megelőzésében, kiegészítő kezelésében is.

Az Ocutein Brillant Szemvitamin tartalmaz A-vitamint is, ami nélkülözhetetlen a szem megfelelő fényérzékenységének szabályozásához, a szürkületben való éleslátáshoz, az időskori szembetegségek kialakulásának csökkentéséhez, valamint a szemszárazság megelőzéséhez.

Az A-vitamin kulcsfontosságú szerepet tölt be a szem egészségében, a jó látásban, ugyanis a felhasználásával alakítjuk át a fényt jelekké agyunk számára. Ennek köszönhetően lesz számunkra lehetséges, hogy lássuk a részleteket, illetve felismerjük a színeket. Az A-vitamin hozzájárulhat a makuladegeneráció megelőzéséhez is, ami az időskori látásromlás egyik fő oka. Ha nincs elegendő A-vitamin a szervezetben, akkor farkasvakság alakulhat ki, vagyis az az állapot, amikor a szem nehezen képes alkalmazkodni a változó fényviszonyokhoz.

A cink szerepet játszik a normál látás fenntartásában, pótlásával hozzájárulhatunk az időskori makuladegeneráció folyamatának lassításához. A réz részt vesz az idegrendszeri működés elengedhetetlen enzimatikus folyamataiban, hiánya esetén a szemideg, valamint a szem ideghártyájának nem megfelelő működése tapasztalható, támogatva a szem károsodását.

A szelén egy kivételesen erős antioxidáns vegyület, része a glutation-peroxidáz nevű antioxidáns enzimnek, ami nagy koncentrációban található meg a szemlencsében. Kutatások szerint ennek az enzimnek az antioxidáns aktivitása szoros kapcsolatban van a szelén mennyiségével.

A szelén komoly védelmet képes biztosítani a sejteknek az oxidatív stressz káros hatásaitól, ami igazoltan fontos szerepet játszik a szem egészségének romlásában. Számos tanulmány támasztja alá a szelén kedvező hatását a makuladegeneráció, a szürkehályog és a szemszárazság kialakulásának megelőzése érdekében.

Ocutein Sensitive Care szemcsepp

A Sensitive Care szemcsepp gyors és tartós enyhülést képes nyújtani a fáradt szemnek, mivel hatékonyan tudja csökkenteni a szemszárazság miatt kialakuló irritáló, égő érzést. Hidratálja, nyugtatja stabilizálja és védi a könnyréteget. Ráadásul használhatják azok is, akik kontaktlencsét viselnek.

A készítmény komplex összetételének köszönhetően hatékonyan képes enyhíteni a szemszárazság keltette irritáló érzést, illetve az irritáció miatti kipirosodást, miközben védelmet nyújt a por és a pollenek ellen.

A Sensitive Care szemcsepp használható kipirosodott szem esetén, száraz, fáradt szem védelmére, irritáció enyhítésére, valamint fáradtság okozta égő érzés esetén is. Emellett alkalmazható tévénézés, olvasás és számítógépen végzett munka mellett, járművezetés közben, kozmetikumok irritációja esetén, valamint a szem poros és légkondicionált területeken okozott irritáció csökkentésére.

Védje szemei egészségét, őrizze meg látása élességét, támogassa a szemek komfortérzetét az Ocutein Brillant Szemvitamin + Sensitive Care szemcsepp segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: