A Swanson Magnézium-Glicinát kapszula kiválóan hasznosuló, gyomorkímélő magnézium-glicinátot tartalmaz, így glicinnel is ellátja a szervezetet. A magnézium-glicinát még az érzékeny gyomrúaknál sem okoz kellemetlen mellékhatásokat. A magnézium rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az idegrendszer normál működéséhez, az izomgörcsök megelőzéséhez, az izomzat regenerációjának javításához, a szív- és érrendszeri problémák megelőzéséhez, a vérnyomás szabályzásához, illetve a sportteljesítmény javításához.

Mikor ajánlott a magnézium-biszglicinát szedése?

 • a napi szükséges magnézium pótlásához
 • folyamatos stressz, szorongás
 • fáradékonyság, kimerültség
 • alvásproblémák
 • gyakori izomgörcsök, izomfájdalmak
 • megterhelő szellemi és fizikai munkavégzésnél
 • romló koncentrációs képesség
 • lehangoltság, depressziós tünetek
 • viselkedészavarok
 • gyakori fejfájás, szédülés
 • szapora szívverés, szívritmuszavarok
 • a csontok és fogak egészségének fenntartásához
 • az idegrendszer egészséges működéséhez
 • a stressz káros hatásainak kivédéséhez
 • a szív- és érrendszer egészségének támogatásához

Swanson Magnézium-Glicinát kapszula

A termékben kiválóan hasznosuló kelát formában található meg a magnézium, melyben a molekulák több kötéssel, stabilan kapcsolódnak egymáshoz, aminek köszönhetően jelentősen hatékonyabb tud lenni, mint a hagyományos magnéziumkészítmények. Ráadásul a készítmény a magnézium mellett glicin aminosavval is ellátja a szervezetet. A glicin egy olyan fehérjeépítő aminosav, ami lassítja az öregedési folyamatokat, rugalmasan tartja a szöveteket, védi az ízületeket és az izmokat. A magnézium-biszglicinát egy kiemelkedően hatékony és kíméletes magnéziumforrás, mivel még az érzékeny gyomrúaknál sem vált ki kellemetlen mellékhatásokat.

A magnéziumtartalmú étrend-kiegészítők felszívódása rendkívül változó, sok közülük mellékhatásokat okoz, többek között hasmenést, laza székletet, emésztési problémákat, valamint lekötik a gyomorsavat. A szervetlen magnéziumformák hasznosulása általában nagyon gyenge, ráadásul ezek a magnéziumformák szoktak a leggyakrabban mellékhatásokat okozni. Ezzel szemben a szerves magnéziumformulák általában igen jó felszívódással rendelkeznek, és az esetek többségében nem váltanak ki semmilyen káros vagy kellemetlen mellékhatást sem. A magnézium-citrát az egyik legtöbbször alkalmazott szerves magnéziumforma napjainkban, ami a magnézium citromsavval alkotott sója. Éppen ezért a benne található jelentős mennyiségű citromsav könnyedén laza székletet okozhat, ami miatt az ásványi anyagok nem tudnak megfelelően felszívódni, tehát a magnézium sem lesz képes megfelelő mértékben hasznosulni a szervezetben.

A magnézium megtalálható az emberi szervezet minden egyes sejtjében, közreműködik az anyagcsere valamennyi folyamatában, nélkülözhetetlen több mint 300 enzim működéséhez, szerepet játszik az izmok normál működésében. Továbbá részt vesz az elektrolit egyensúly fenntartásában, a normál fehérjeszintézisben és a sejtosztódásban. A magnézium pótlásával jelentősen hozzájárulhatunk az izmok és az idegrendszer normál működéséhez, a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez, a koncentrációs képesség javításához, a koleszterinszint szabályzásához, valamint a csontok és a fogak egészségének fenntartásához.

A magnézium hatást fejt ki a kalcium és a foszfor anyagcseréjére, aminek köszönhetően szerepet játszik a megfelelő minőségű csontozat megőrzésében. Emellett kiemelten képes hozzájárulni a szívizom megfelelő működéséhez, illetve a normál vérnyomás és koleszterinszint fenntartásához. A magnézium kulcsfontosságú szerepet tölt be az idegrendszer egészséges működésében, ezáltal segítséget nyújthat a normál pszichológiai funkció fenntartásában. Enyhíteni tudja a régebb óta fennálló stressz negatív hatásait, illetve a szorongásos, depressziós tüneteket.

Az alacsony magnéziumszint miatt kialakulhatnak enyhébb és súlyosabb tünetek is, és először azok a sejtek károsodnak, amelyek különösen sok energiát igénylenek, vagyis az izomsejtek és az idegsejtek. A magnézium hiánya miatt felléphet például szédülés, gyengeség, kimerültség, hányinger, étvágytalanság, fejfájás, migrén, álmatlanság, izomfájdalmak, izomgörcsök, szívritmuszavarok, szapora szívverés, depresszió, viselkedészavar vagy koncentrálási nehézség is.

A Swanson Magnézium-Glicinát kapszulában lévő glicin egy olyan aminosav, ami jelen van az enzimekben és a fehérjékben, és pozitív hatást fejt ki a szervezet szinte valamennyi részére. A glicin olyan fehérjéket termel, melyek felépítik a szerveket, a szöveteket, az izmokat és az ízületeket. A glicin bár nem esszenciális aminosav, de rendszeres pótlása számtalan módon lehet kedvező hatással a teljes szervezet egészségére és működésére. Kiváló méregtelenítő tulajdonsága által rendkívül kedvező hatást gyakorolhat az emésztőrendszerre, valamint hozzájárulhat a hormonok és a vércukorszint szabályzásához. Emellett fontos szerepet tölthet be az idegrendszer kiegyensúlyozott működésében, a feszültség oldásában, felléphet az alvászavarok ellen, képes javítani a memóriát, valamint fokozhatja az energiaszintet.

Pótolja a magnéziumot a szerves formájú, kiváló hasznosulású, gyomorkímélő magnéziumot tartalmazó Swanson Magnézium-Glicinát kapszula segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: