A Natur Tanya Fermentált Papaya koncentrátum támogatja a gyomor és a belek egyensúlyának visszaállítását. Az erjesztett papayában lévő Saccharomyces boulardii hasznos bélbaktérium sejtek felerősíthetik a papayában található enzimek emésztést támogató, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és immunvédő hatását. Az anyagcsere serkentésével támogatja a fogyókúrát, javíthatja az emésztést, erősítheti a gyomrot, felléphet a gyomorégés, a reflux, a gyomorfekély és a gyomor elnehezedése ellen, javíthatja a tápanyagok felszívódását, megtisztítja a bélfalakat, támogatja a bélflórát, kórokozó ellenes hatású.

Natur Tanya Fermentált Papaya koncentrátum emésztési problémák ellen

A készítmény a papaya gyümölcséből és a papaya magjából nyert katalizátor, amihez noni gyümölcsöt is hozzáadtak. Fogyasztása hatalmas segítséget nyújthat az egyensúlyát vesztett gyomor és belek számára, valamint jelentősen fokozhatja a szervezet vitalitását. Az erjesztett papaya ital képes javítani az emésztést, erősíteni a gyomrot, illetve növelni a tápanyagok felszívódását. Hatékonyan támogathatja a gyomrot, képes fellépni a reflux, a gyomorégés, a gyomorfekély és a gyomor elnehezedés érzése ellen.

A papaya kitűnő gyulladáscsökkentő, antibakteriális, élősködőellenes hatással bír, támogatja a bélflóra egyensúlyát, tisztítja a belek falát. Emellett enyhíteni tudja a rendszertelen étkezés és a pszichológiai stressz negatív hatásait. Természetes savlekötő hatásának köszönhetően felhasználható a reflux kiegészítő terápiájában. Jelentősen képes támogatni, erősíteni az immunrendszert, hozzájárulhat az általános jó közérzet eléréséhez és fenntartásához.

Az erjesztett papaya fogyasztása segíthet sok vagy kevés gyomorsav, reflux, Helicobacter pylori, bélhurut, bélgyulladások, gyomorgyulladások és gyomorfekélyek, Crohn-betegség, IBS és utazási betegségek esetén is.

A papaya mintegy 100-féle enzimet tartalmaz, melyek közül kivételesen gazdag papain, lipáz, lizozim és chymopapain enzimekben. Emellett bőségesen tartalmaz C-vitamint és karotinoidokat is. Az erjesztés hatására pedig a Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktérium termelődik a papayában. Továbbá tartalmaz rostokat, fehérjéket és zsírokat, de található benne körülbelül 20-féle aminosav, B- és E-vitamin, kálium, kalcium, vas és magnézium is.

Kiknek ajánlott különösen az erjesztett papaya koncentrátum fogyasztása?

  • Akik emésztési panaszoktól szenvednek a kiegyensúlyozott étrend dúsításához
  • Magas fehérjetartalmú étrendet követőknek
  • Fogyókúrázóknak, diétázóknak csökkentett energiabevitel mellett
  • Mindenkinek az immunrendszer támogatásához.

A papaya legfontosabb hatóanyaga a papain enzim, ami képes lebontani a saját tömegének körülbelül 35-szörösét kitevő állati fehérjét. A fehérjék mellett szerepet játszik a cukrok és zsírok gyors emésztésében is, képes szabályozni a gyomorsav mennyiségét, valamint elpusztítja a szervezetbe kerülő kórokozókat, élősködőket. Ráadásul a papain az egyetlen olyan enzim, amely hatékonyságát nem befolyásolja a belekben lévő aktuális kémhatás. Tehát más enzimekkel ellentétben működik savas pH-értékű környezetben vagy akár gyomorsav hiányában is.

A rosszul emésztett fehérjék nyálkás anyagok lerakódását, méreganyagok termelődését eredményezhetik az emésztőrendszerben, ami pedig számtalan betegséget is okozhat, például köszvényt, cukorbetegséget vagy magas vérnyomást. A papain képes megtisztítani a bélfalakat és a szöveteket, meg tudja előzni az erek elmeszesedését, hozzájárulhat az artériák állapotának javításához. A papain antioxidáns hatással is rendelkezik, ezáltal kitűnő gyulladáscsökkentő, öregedésgátló és daganatellenes képességekkel is bír. A papaya antioxidáns vegyületei védelmet nyújthatnak a szív számára, növelhetik a jó koleszterin mennyiségét.

A papayát elsősorban étkezések után érdemes fogyasztani, mivel így biztosítja az elfogyasztott táplálék „szakszerű”, gyors lebontását és a biztos székletet is. Az emésztési tranzitidő lerövidülésével képes csökkenteni a szervezetben a zsír felhalmozódásának és a méreganyagok felszívódásának a lehetőségét is. A papaya rendszeres fogyasztásával elkerülhető lehet a kiadós étkezések utáni kellemetlen teltségérzet és puffadás is. A papain nem károsítja a bél nyálkahártyáját, tisztítja a bélfalat, lebontja az elfogyasztott fehérjék, húsok rostjait, így előkészíti őket az emésztéshez.

A papaya fogyasztása azonban nem csak húsevőknek ajánlott, mivel a vegetáriánus étrenden élők esetén is támogatja az emésztést, tisztítja a beleket, egészséges bélműködést biztosít magas víz- és rosttartalmával, képes megelőzni a hasmenést és a székrekedést. S mivel csökkenteni tudja a vesékben lerakódott fehérjék mennyiségét, így hatékony segítséget nyújthat a cukorbetegség szövődményei ellen.

A papaya fogyasztása igen hasznos lehet a fogyni vágyók számára is, mivel lerövidíti az emésztés idejét, illetve jelentősen képes csökkenteni a szervezetben a zsír felhalmozódását és a toxikus anyagok felszívódását. Hatékonyan serkenti az anyagcserét, amivel támogatja a diétás étrendek eredményességét. A papaya zsír- és koleszterinmentes, alacsony kalóriatartalmú, így nem csupán a testsúly csökkentéséhez, hanem az ideális testsúly fenntartásához is segítséget nyújthat.

A papaya rendszeres fogyasztása védelmet biztosíthat a szem számára is a benne található nagy mennyiségű béta-karotinnak, luteinnek és A-vitaminnak köszönhetően, melyek szerepet játszhatnak az időskori makuladegeneráció kockázatának csökkentésében, ami a vakság egyik fő oka lehet. Védelmet képes biztosítani a káros UV-sugarak ellen, amelyek főként a retinát károsítják, javíthatja a látást, hozzájárulhat a szürke- és a zöldhályog megelőzéséhez is.

Támogassa emésztését és teljes szervezetét a Natur Tanya Fermentált Papaya koncentrátum segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: