A Progastro Aktív Élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő porban találhatóak probiotikumok és prebiotikumok is, ezáltal kivételesen hatékonyan járulhat hozzá a bélflóra egyensúlyának helyreállításához, így az immunrendszer erősítéséhez is, képes fokozni a szervezet ellenálló képességét a káros baktériumokkal, kórokozókkal szemben. A ProGastro AKTÍV porban 6-féle, a bélcsatorna mikroflórájában is természetesen jelen lévő élőflóra található. A készítmény a világon egyedülálló ProbioAct® technológiával készült, ami garantálja a hasznos baktériumok élettartamát, stabilitását és minőségét. A termék fogyasztása 12 év feletti gyerekek és felnőtek számára ajánlott. A ProGastro AKTÍV nem tartalmaz mesterséges adalékokat, tejfehérjét, laktózt, glutént, szacharózt vagy bármilyen állati eredetű összetevőt.

A Progastro 825 Élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő por egyedülálló összetételének köszönhetően jelentősen hozzájárulhat a bélflóra egyensúlyának fenntartásához. A termék olyan hasznos bélbaktériumokat, azaz probiotikumokat tartalmaz, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszhatnak a bélflóra regenerálásában, aminek köszönhetően jelentősen megerősíthetik az immunrendszert, ezáltal számottevően növelhetik a védekezőképességet a káros baktériumokkal, kórokozókkal szemben.

A ProGastro 825 kilenc fajta probiotikum törzset tartalmaz, amelyek természetes módon is megtalálhatóak az emberi bélrendszer mikroflórájában. A termék a világon egyedülálló ProbioAct® technológiával készült, ami biztosítja a baktériumok élettartamát, stabilitását és minőségét. A készítmény nem tartalmaz laktózt, tejfehérjét, glutént, szacharózt, mesterséges adalékanyagokat, illetve semmilyen állati eredetű összetevőt.

Mikor érdemes probiotikum-kúrát tartani?

 • Antibiotikum-kúra alatt és után az elpusztult hasznos baktériumok pótlása érdekében
 • Utazások előtt a megváltozott környezeti körülmények, az utazás miatti stressz, a megszokottól eltérő ételek fogyasztása miatt
 • Szigorú diéta, a változatos és kiegyensúlyozott étrend hiánya esetén
 • Emésztési problémák, hasmenés, székrekedés kezeléséhez
 • Gyulladásos bélbetegségek kiegészítő terápiájaként
 • Felső légúti allergiás megbetegedések esetén
 • Visszatérő légúti, húgyúti fertőzések esetén
 • Szájüregi fertőzések, betegségek esetén
 • Huzamosabb ideig fennálló, fokozott stresszhatások esetén
 • A tej összetevőivel szembeni érzékenység csökkentéséhez
 • A hüvely egészséges flórájának helyreállításához és fenntartásához
 • Atópiás dermatitisz esetén

 

Milyen jótékony hatásai lehetnek egy probiotikum-kúrának?

 • Antibiotikum-kúra alatt és azt követően fenntartható a bélflóra bakteriális egyensúlya, ezáltal pedig megelőzhetőek lehetnek a káros baktériumok elszaporodása miatt kialakuló problémák, betegségek.
 • Jelentősen javulhat az emésztés hatékonysága, enyhülhetnek az olyan tünetek is, mint az émelygés, a puffadás, a hasmenés, a székrekedés, a gyomorkorgás, a fáradtság és a levertség.
 • Megerősödhet az immunrendszer, így hatékonyabban előzhetőek meg, illetve kezelhetőek a különféle fertőző betegségek.
 • Megszűnhet a kellemetlen lehelet, amit gyakran okoz az elégtelen emésztés.
 • Enyhülhetnek az olyan komolyabb bélbetegségek tünetei is, mint a gyomor- és bélhurut, a Crohn-betegség vagy az irritábilis bél szindróma (IBS).
 • Csökkenhet a gombás fertőzés kialakulásának a kockázata, nőknél megelőzhetőek lehetnek a hüvely fertőzései.
 • Javulhat a bőr állapota, csökkenhetnek a bőrirritációk, a kiütések, az akne és az ekcéma tünetei.
 • Normalizálódhat a koleszterinszint, ami pozitív hatást gyakorolhat a teljes szív- és érrendszer egészségére.

Az ember bélrendszere több mint 8 méter hosszú, ami egyébként az immunrendszer legfontosabb része is egyben, mivel körülbelül a 80%-a itt helyezkedik el. Az egészséges bélflóra körülbelül 750 trillió baktériumból tevődik össze, melyek között a számunkra hasznos baktériumok, a probiotikumok normál esetben többségben vannak. A hasznos és a káros baktériumok optimális aránya nagyjából 85-15%. Ha azonban felborul ez az arány, akkor az egész szervezet egészsége és normál működése kerülhet veszélybe. Többek között azért is, mivel a vitaminok és egyéb tápanyagok túlnyomó része a bélrendszeren keresztül képes bejutni a vérbe és a sejtekbe.

Ám amennyiben megcsappan a hasznos baktériumok mennyisége, és túlságosan elszaporodnak a káros baktériumok, akkor számtalan probléma és betegség ütheti fel a fejét a szervezetben, amelyek egyaránt lehetnek enyhébbek és súlyosabbak is. Ezek egyébként korántsem csupán emésztési zavarok lehetnek, mivel a probiotikumok részt vesznek szinte valamennyi életfolyamatban, kulcsfontosságúak többek között az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez is.

A bélrendszer állapotromlásának a jele lehet például a székrekedés és a hasmenés, a gyakori megfázások, az allergiás tünetek, az anyagcsere zavarok, a hormonális problémák vagy akár a depresszió is. Ha nem támogatjuk a bélflóra regenerációját, akkor egyre súlyosbodhat a helyzet, így kialakulhat krónikus bélgyulladás, gyomor- és bélfekély, Candida-fertőzés, ízületi gyulladások, vérszegénység, de romolhatnak a májfunkciók is.

A probiotikumok szerepet töltenek be a vitaminok, az ásványi anyagok és a nyomelemek lebontásában, ezért hiányuk esetén megváltozhatnak az emésztési mechanizmusok, illetve csökkenhet a bevitt tápanyagok felszívódási hatékonysága is. Ráadásul a számunkra létfontosságú B-vitaminok és a K-vitamin is a beleinkben termelődnek, ezért a sérült bélflóra hozzájárulhat e vitaminok hiányához is, ami nagymértékben ronthatja a testi és lelki egészséget is.

A probiotikumok elősegítik a legtöbb nyomelem felszívódását, támogatják az immunrendszer működését, valamint antiallergén anyagokat és olyan ferment metabolitokat is termelnek, amelyek védelmet képesek biztosítani az egész bélrendszer számára, így hozzájárulhatnak a belek gyulladásos és elváltozásainak megelőzéséhez.

A bélflórában megtalálható hasznos baktériumok módfelett sérülékenyek és érzékenyek, ezért aztán igen könnyen megtörténhet, hogy olyannyira lecsökken a mennyiségük, hogy túlsúlyba kerülnek a káros baktériumok és egyéb kórokozók a bélrendszerben. A probiotikumokra negatív hatással van többek között a helytelen táplálkozás, a klórozott ivóvíz, a szennyezett környezet, a stressz vagy bizonyos gyógyszerek is, köztük az antibiotikumok vagy a szteroidok.

Segítse bélflórája regenerációját, támogassa emésztését és teljes szervezete egészségét a Progastro Aktív és Progastro 825 por segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: